Horgonyt fel! – Indul a kenutúra szezon

Az idei téli vízitúra szezont 2019. november 1-től 2020. március 15-ig nyitotta meg a Balaton-felvidéki Nemzeti Park.

Horgonyt fel! – Indul a kenutúra szezon

Nem véletlen, hogy nagy az érdeklődés a téli hévízi kenutúrák iránt, hiszen az országban ez az egyetlen nyílt víz, ami garantáltan nem fagy be még januárban sem. A Hévízi-tó forrásbarlangjából másodpercenként 410 liter, 40 fokos gyógyvíz tör a felszínre, ami ezen a patakon keresztül távozik a tóból a Gyöngyös-patak, majd a Zala-folyó, végül pedig a Balaton irányába. Képzelje ez, hogy milyen fantasztikus élmény a gőzölgő patakon csordogálva, beleolvadni a békés téli tájba.

Mivel a túra természetvédelmi területen halad át, ami rengeteg védett állat téli búvó- és táplálkozó helye, ezért a túrázók, a túravezetők és természetvédők közös felelőssége, hogy az élővilág megzavarása nélkül, fenntartható módon folyjon az evezés. Éppen ezért a legkényelmesebb módja az evezésnek, ha profi túraszervezőkre bízza a Nemzeti Parknál a regisztrációt és az engedélyek beszerzését.Így Önnek csak annyi dolga van, hogy a megadott időpontban megjelenik a helyszínen (jó meleg és kényelmes öltözetben, az értékeket vízmentesen elzárva) és már indulhat is az evezés.

A túrák általában félnaposak és magukban foglalják az előzetes felkészítést, a kenuk vagy kajakok bérletét, evezőket és a túravezetés díját is. Nem igényel különleges állóképességet, vagy extrém sportos felkészültséget, kisgyerekektől a nagymamákig mindenki számára élvezhető.

Az ország szinte minden pontjáról szerveznek téli vízitúrákat Hévízre.

A hévíz.hu a következő túraszervezőket ajánlja:

http://www.vidra-vizitura.hu/vizituraink/sikvizi-turaink/heviz-patak/

https://indian-vizitura.hu/heviz-vizitura/

 

 

Bővebb információ hévízi programokról:

www.heviz.hu

Kövessen minket! facebook.com/heviz.info és instagram.com/iloveheviz

 

Tourinform Iroda Hévíz

E-mail: heviz@tourinform.hu

Tel: +36 83 540 131

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!