Hévízi év végi visszatekintő, amikor csak a jóra emlékszünk majd

Bizonyára többen is elmondhatjuk, hogy még sosem vártuk ennyire az év végét, bízva abban, hogy a 2021-es évben már sokkal több, jó dolog történik majd, mint idén. Az év vége a bulizós szilveszteri party-k nékül, meghitt családi körben gyorsan eltelik majd. Azonban, ha visszatekintünk erre az évre, a rossz dolgok mellett igenis tudunk és kell is a jó dolgokra emlékezni.

Hévízi év végi visszatekintő, amikor csak a jóra emlékszünk majd

Töretlenül zajló városi fejlesztések

Hévíz Város Önkormányzata a komoly anyagi veszteségek ellenére, intézményi átszervezésekkel, szigorú takarékossággal, elvonásokkal meg tudta őrizni a város pénzügyi egyensúlyát.

„Meglévő projektjeinket tovább tudjuk vinni, így elindult és jelenleg is zajlik a jelenlegi buszpályaudvar területének elhagyása, új pályaudvar építése. Elkezdődött a termelői piac megújítása, melyhez plusz kormányzati forrást is elnyertünk. Folynak a tóvédelmi projekt munkálatai, megújul a Hévízi-tavat ölelő véderdő, sétányok, tanösvény épül. Befejeződött a Schulhof sétány megújítása, sikerrel zárult le a Share Music nemzetközi projektünk. Tableteket adhattunk át a rendőrősnek, közbiztonsági munkájuk még hatékonyabbá tételéhez. Novemberben új multifunkciós, rekortán burkolatú pályát kapott a hévízi Illyés Gyula Általános Iskola, és nyár közepére befejeződött a Nagyparkoló teljes felújítása is.”- nyilatkozta Papp Gábor Hévíz város polgármestere.

 

Magánberuházások és állami támogatások

A szálloda felújítások és megkezdett beruházások folyamatosak a városban. A NaturMed Hotel Carbona új apartmanházán már csak az utolsó simításokat végzik. A városban magánberuházásnak köszönhetően felépült a Sunshine Rezidence Apartmanház is, és állami támogatással hamarosan megújul két másik hévízi szálloda. Az alsópáhoki Kolping Hotel Family Resort & Spa komoly beruházásokat valósított meg az idei évben. Az év elején elkészült a recepció és a fogadótér, majd a kertben új csúszdát is felavattak, továbbá elkezdték a szálloda mögötti területen a kalandpark építését. Több éves munkálatokat követően elkészült a különleges hangulatú a Kis Helikon Villa, mely exclusive szálláshelye lesz a városnak.

A Kisfaludy2030 program keretében Hévízen több magánszálláshely is megújul. Városzerte folynak az építkezések, hogy a meghosszabbított március végi határidőre elkészüljenek minden tervezett felújítással. A Hévízi Tourinform Iroda munkatársai a nyár folyamán az egész Nyugat-Balatoni régióból érkező segítségre szoruló pályázókat informáltak és segítettek a pályázatok beadásában.

A Hévíz Tourinform Iroda berendezése és megjelenése az idei év végén elnyert pályázatnak köszönhetően a jövőben megújul. Remélhetőleg hamarosan új helyszínen, megújult ajándék- és termékkínálattal, új kerékpárokkal és arculattal várjuk majd a vendégeket.

 

Példaértékű összefogás

Hévízen a kereskedők, szolgáltatók a járványhelyzet okozta mérsékelt forgalom ellenére a szigorú szabályzásokat betartva – akiknek lehetett - nagyrészt nyitva maradtak. Az év végéhez közeledve példaértékű összefogás alakult ki a hévízi kereskedők között, megmutatva, hogy nem egymással versengve, hanem összefogva tudnak kitartani. Októberben a Hévízi Turisztikai Np. Kft. marketingtámogatásával Shopping Night néven sikeres eseményt is szerveztek.

 

Megújult városi rendezvények

Hévíz Város Önkormányzata amikor kellett, lezárásokkal védte még jobban a várost az egészségügyi kockázatok csökkentése érdekében, és körültekintő mérlegelések, biztonsági intézkedések mellett nyitott meg újra, amikor az lehetővé vált.

Szerencsére a nyári hónapokban, szigorú biztonsági előírásokat követve, új arculattal és koncepcióval, visszafogott költségráfordítással, sikeres rendezvényt szervezhettek a Hévízi Turisztikai Np. Kft. programszervezői. A BOR ÉS GASZTROKORZÓ biztosan sokak számára emlékezetes rendezvény marad egyedi programjaival, hangulatával, több helyszínen megvalósuló utcazenei koncertjeivel. Az őszi szigorítások után a városban pihenő vendégek hétvégéit led-kivetítőn nagyszabású koncertfilmek vetítésével tettük emlékezetessé. További újdonság volt a HÉVÍZ ABORRA rendezvény, melyen a vendéglátóhelyek kreativitásának és összefogásának köszönhetően számos Hévíz Város Borával készült finomságot készítettek el a séfek és cukrászok.

A nyár folyamán és az ősz elején heti rendszerességgel a Tourinform Irodától különleges, tematikus, vezetett városnéző séták és ebike-túrák indultak.

   

 

Csodálatosan ápolt kertek

A GAMESZ munkatársai 2020. évben is gyönyörű, virágzó várost varázsoltak a városi tereken és sétányokon, melyeket az idei évben többen online is megcsodáltak.

Az idei évben a Virágos Magyarország verseny is más koncepcióval zajlott. A versenyre több hévízi magánház is benevezett, az előkert kategóriában egzotikus növényalkalmazás különdíját Szabó Diána nyerte meg. A Hévízről benevezett magánházak legjobbjainak a Hévízi Turisztikai Np. Kft. külön versenyt szervezett, melynek díjazott kertjeiről profi fényképész készített képeket.

 

Hévíz mindig szép, és mindig megújul

Bár most csendes minden, de Hévízen töretlenül több szervezet is azon dolgozik, hogy ha visszatér az élet, és lehet ismét biztonságosan utazni, a vendégeknek biztosan millió csodában legyen része nálunk.

Az év végére Hévíz is ajándékot kapott; a Szallas.hu évadzáró gáláján elnyerte a vendégvélemények alapján „ AZ ÉV TURISZTIKAI TELEPÜLÉSE” címet. Köszönjük Önöknek!

 

Jó egészséget és egy boldogabb, élményekben gazdag 2021. évet kívánunk!

Várjuk Önöket jövőre is Hévízen!

 

 

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!