Hévízi delegáció Tel-Avivban

Papp Gábor, Hévíz polgármestere és Kepli József János alpolgármester azzal a céllal érkezett 2017 január közepén Izraelbe, hogy feltérképezzék, Hévíz csábító úti cél lesz-e a helyi turistáknak a jövőben. A választ több mint pozitív volt.

Hévízi delegáció Tel-Avivban

A teljes delegáció – Benkő Attilával és Chikán-Sonne Zoltánnal, a Hévíz-Balaton repülőtér igazgatójával és biztonsági vezetőtisztjével, valamint Erdei Judithtal és Chikan Balázzsal a Smart Travel képviselőivel  kiegészülve – rövid üzleti úton vett részt a tel-avivi magyar nagykövetség szervezésében. A megérkezés napján, a jeruzsálemi városnézés során a követség kollégája, Litauszki András kulturális attasé ismertette az izraeli piac sajátosságait, felkészítette a hazai csapatot, mire számítsanak másnap, az üzleti találkozón melyre Yossi Weiss, a jeruzsálemi tiszteletbeli konzul, turisztikai szakértő is hivatalos volt.

Másnap a delegáció dr. Nagy Andor nagykövethez volt hivatalos. A megbeszélés során polgármester úr röviden ismertette az elmúlt 6 évben elért eredményeit, Hévíz múltját és jelenét. A városban tervezett fejlesztések, valamint a beutazó turisták kiindulási országainak változatosabbá tételét, így Hévíz még kevésbé lesz kiszolgáltatva egyes országok beutazó turistáinak elmaradásától, mint eddig.

A nap végén a nagykövetség tel-avivi épülete adott helyet – és keretet – a találkozónak, melyen a delegáció tagjai előadták prezentációikat a meghívott utazási ügynökségeknek, légitársasági és szakszervezeti képviselőknek. Először a város képviselői ismertették a vendégekkel Hévíz városát és a légiforgalmat kiszolgáló Hévíz-Balaton repteret, a tó specialitásait és a csak itt igénybe vehető gyógyászati szolgáltatásokat – mint a kérdésekből kiderült, ezek érdekelték legjobban a jelenlévőket. A Smart Travel képviselői már a konkrét utazási lehetőségeket mutatták be, a szállodákat, a környező vidéket és a Balatont. A prezentációkat követő fogadáson szinte minden résztvevőnek lehetősége nyílt, hogy az előadókkal személyesen is elbeszélgessenek.

Papp Gábor polgármester elmondta: az üzleti látogatásuk Izraelben rövid volt, hiszen utazásokkal együtt 72 óra alatt fordultak meg. Viszont a nagykövetség által profin előkészített és megszervezett volt az útjuk. Ennek köszönhetően számos turisztikai attrakciót végiglátogattak, tapasztalatot és kapcsolatot gyűjtöttek ahhoz, hogy a közeljövőben beinduljon az izraeli turisták beutazása. Az izraeli magyar nagykövetség pedig ehhez minden segítséget megad a jövőben is.

Kapcsolódó cikkek


Friss lendülettel várja vendégeit újra a Tourinform Iroda Hévízen!

Friss lendülettel várja vendégeit újra a Tourinform Iroda Hévízen!

2020. május 26. 14:14

Kerékpárt kölcsönözne, térképre van szüksége? Feltöltené HeBi kártyáját vagy szeretne még több információt kapni a helyi és környékbeli látnivalókról, programlehetőségekről, vagy csak arról, hogy mi van nyitva? Semmi akadálya!

TESZEDD! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért

TESZEDD! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért

2019. március 08. 11:49

Hévíz is akciócsoportot indít!

Új kerékpárok a hévízi Tourinform Irodában

Új kerékpárok a hévízi Tourinform Irodában

2019. március 06. 10:36

A tavasszal együtt nem csak a jó idő érkezett meg Hévízre!

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!