Hévíz megvár!

Első a biztonság és a megelőzés, minden más mellékes

Hévíz megvár!

„Jelen helyzetben nem fogjuk arra buzdítani a vendégeket, hogy keljenek útra – hangsúlyozta Papp Gábor Hévíz város polgármestere. Megértjük, hogy most mindenkinek a szerettei védelme az elsődleges szempont, hiszen mi magunk is így érzünk. Hévíz megvár! Akkor is itt leszünk, amikor elvonult a járvány!”

Hévízen generációk sora nőtt fel és élte az életét a vendégfogadás és a vendéglátás világában, megéltek már nehéz helyzeteket, a háborúktól a természeti csapásokig, éppen ezért szinte mindenre felkészültek. A sok-sok év tapasztalatára támaszkodva tesznek meg mindent a járványveszély enyhítése érdekében, maximálisan szem előtt tartva a vendégek és a Hévízen élők és dolgozók biztonságát.

„Ugyanakkor nem feledkezhetünk el a jelenleg is Hévízen tartózkodó vendégekről sem, hiszen gyógyhelyként nálunk sokan mozgásszervi panaszaik kúrálása miatt tartózkodnak huzamosabb ideig. A szálláshelyek és vendéglátóhelyek normál körülmények között is kiemelten kezelik a higiéniás előírások betartását, amelyekre most még nagyobb erőkkel készülnek. A közösségi terekben plusz kézfertőtlenítők kerültek kihelyezésre, többszörösére növelték a takarítási és fertőtlenítési tevékenységeket, szigorították az evőeszközös fertőtlenítésére vonatkozó szabályokat, szükség esetén növelték a medencék vizének klór tartalmát a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott iránymutatásoknak megfelelően. A biztonság mindannyiunkon múlik, vigyázzunk egymásra!

Megfelelve az egész országra kiterjedő vészhelyzeti rendelkezéseknek, a városban az alábbi óvintézkedéseket és korlátozásokat vezették be a mai napig (2020. március 17. kedd 15.00 óra):

  • A Hévízi Tófürdőn március 18-tól ideiglenesen felfüggeszti az üzemeltetést. Friss információk az intézmény honlapján találhatók: www.spaheviz.hu
  • Kültéri és beltéri rendezvények, összejövetelek általános tilalma
  • Mozi, múzeumok, könyvtár ideiglenes bezárása
  • Hévízi Termelői Piac ideiglenes bezárása
  • A Rózsakert épületében (Rákóczi utca 17-19.) lévő gyógyvizes ivókút ideiglenesen bezárása
  • Kávézók, éttermek nyitva tartásának korlátozása naponta legfeljebb 15.00 óráig
  • Tourinform Iroda ideiglenesen szünetelteti személyes vendégfogadást, viszont telefonon (+36 83 540 131), e-mailben (heviz@tourinform.hu ) és online segítik a vendégeket
  • A Hévíz-Balaton Airporton a személyszállítás átmenetileg szünetel
  • A hévízieket folyamatosan tájékoztatják a számukra fontos kérdésekről (iskola, óvoda, bölcsőde, szociális ellátás, étkeztetés, idősek otthona) a facebook.com/Heviz-Varos-Onkormanyzata oldalon

A szálláshelyeken nagy erőkkel dolgoznak a tavaszi időszakra lekötött üdülések átfoglalásán. A szállodai munkatársak igyekeznek rugalmas átfoglalást biztosítani és megtalálni a legjobb megoldást a vendégek számára. Átfoglalás esetén az eddig befizetett előlegek nem vesznek el. A részletekről a szálláshelyek adnak pontos felvilágosítást az érdeklődőknek.

 

Hévízi operatív törzs folyamatosan nyomon követik a kormányzati intézkedéseket és szükség esetén további intézkedéseket foganatosít.

 

Hévízzel kapcsolatos bővebb információkét kérem keresse irodánk munkatársait az alábbi elérhetőségeken:

heviz@tourinform.hu | +36 83 540 131

 

Kövessen minket továbbra is friss hírekért!

FACEBOOK | BLOG | INSTAGRAM | YOUTUBE

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!