Főzőiskola Hévízen

publikálás: 2016. augusztus 08. 17:48

Mert együtt főzni jó! Az Egregyi Múzeum – nemrég indult - Lukulluszi lakoma elnevezésű programjáról Miklós Beatrix szakmai vezetővel beszélgettünk.

Főzőiskola Hévízen

Honnan jött az ötlet?
Az elmúlt év őszén az egregyi Múzeum és Rendezvénytér átadásakor a Korok Borok projekt kapcsán merült fel egy szakmai beszélgetés során, hogy a gasztronómia egy jó marketing eszköz, amelynek segítségével a kialakuló Hévíz-Egregy márkát népszerűsíteni lehetne. A főzőiskola egy "gasztroélmény" program, az MNGSZ (Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség) szakmai támogatásával, mely szorosan együttműködik a Múzeumi környezettel.

Kik főztek nekünk?
Profi séfek és műkedvelő amatőr szakácsok, termelők, akik affinitást éreznek a "konyhaművészet" iránt és elfogadják meghívásunkat Hévízre. Volt már séfünk Békéscsabáról, Budapestről, Keszthelyről és városunkból Hévízről is. Érkeznek kollégák az ország minden részéből, hiszen az összefogásban van az erőnk.

Miket főztek eddig?
Könnyű és egyszerű ételeket, melyet bárki az otthonában is elkészíthet. Minden alkalommal foglakozunk a magyar halakkal, készítettünk ponty chips-et, harcsafilét roston, bajai halászlét, az elfeledett rácpontyot és természetesen a "fogas grillen" sem maradt ki a sorból. A hévízi termelői piacon vásároltunk sajtokat és friss zöldségeket, melyek különleges elkészítése is komoly dolog. Meghívtuk a keszthelyi Burgonyakutató Intézetet a burgonyafajták bemutatására, így a tócsik világában is kalandoztunk a sóstól az édes íz világig. Kaptunk termelői őszibarackot és megtudtuk, hogy főzés nélkül, hogyan kell gyümölcslevest készíteni. Már a mangalica szűz két elkészítési formáját is megismertük, a grillserpenyőben készültet és a sous-vide-t. Gyúrtunk gyufametélt tésztát a halászléhez, készítettünk széles metéltet fehérboros harcsához, sütöttünk háziasan kenyérropogóst...és még folytatjuk.

Kiknek ajánlja a részvételt (kezdők/profik)?
Bárki látogathatja a rendezvény hiszen, mindenkinek tudunk mutatni valami újat, vagy alapanyagban, vagy a főzési - sütési technikában, vagy egyszerűen csak kellemesen fogja az idejét eltölteni Velünk, de egy biztos, GasztroÉLMÉNY lesz! 

Milyenek a vendég visszajelzések?
Főzni mindenki szeret, így nagyon jók a visszajelzések. Ez egy „pilot projekt”, ezáltal állandóan formálódik, keresi a lehetőségeket, de FŐZNI JÓÓÓÓÓÓ és ebben mindenki egyetért!

Meddig tartanak a programok?
A program zárása reményeink szerint novemberben lesz, egy nagy rendezvénnyel, melyről később többet ...!

 


Kapcsolódó cikkek

Kiadvány kisokos, avagy milyen prospektusok érhetőek el a Tourinform irodában?

Kiadvány kisokos, avagy milyen prospektusok érhetőek el a Tourinform irodában?

2022. január 18. 12:40

A Hévízi Tourinform irodában rengeteg prospektus és információs anyag várja a vendégeket: tematikus kiadványokon át, térképek, leíró brossúrák és még megannyi ingyen elvihető tájékoztató füzet áll rendelkezésre. Vegyük is szemügyre őket!

Hévízi Üdítő...Programtippek 2024.06.06-15.

Hévízi Üdítő...Programtippek 2024.06.06-15.

2024. június 06. 13:36

Itt laksz? Hévízen töltöd megérdemelt pihenésed? Épp most nézel utána, hogy merre indulj a jövő héten kikapcsolódni? Mi segítünk! Hévízi ÜDÍTŐ rovatunkban a következő 10 napra ajánlunk néhány különleges programot Hévízen és környékén!

Töltse E-bike-ját a hévízi Tourinform irodában!

Töltse E-bike-ját a hévízi Tourinform irodában!

2019. július 11. 10:51

A Balatoni Ebike Töltőhálózat új tagjaként, immáron a hévízi Tourinform irodában is lehetőség nyílik az elektromos kerékpárok töltésére.

Tovább a blogra | További hírek

Hévíz.hu ajánlatai


Nincs megjeleníthető találat