Főzőiskola Hévízen

Mert együtt főzni jó! Az Egregyi Múzeum – nemrég indult - Lukulluszi lakoma elnevezésű programjáról Miklós Beatrix szakmai vezetővel beszélgettünk.

Főzőiskola Hévízen

Honnan jött az ötlet?
Az elmúlt év őszén az egregyi Múzeum és Rendezvénytér átadásakor a Korok Borok projekt kapcsán merült fel egy szakmai beszélgetés során, hogy a gasztronómia egy jó marketing eszköz, amelynek segítségével a kialakuló Hévíz-Egregy márkát népszerűsíteni lehetne. A főzőiskola egy "gasztroélmény" program, az MNGSZ (Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség) szakmai támogatásával, mely szorosan együttműködik a Múzeumi környezettel.

Kik főztek nekünk?
Profi séfek és műkedvelő amatőr szakácsok, termelők, akik affinitást éreznek a "konyhaművészet" iránt és elfogadják meghívásunkat Hévízre. Volt már séfünk Békéscsabáról, Budapestről, Keszthelyről és városunkból Hévízről is. Érkeznek kollégák az ország minden részéből, hiszen az összefogásban van az erőnk.

Miket főztek eddig?
Könnyű és egyszerű ételeket, melyet bárki az otthonában is elkészíthet. Minden alkalommal foglakozunk a magyar halakkal, készítettünk ponty chips-et, harcsafilét roston, bajai halászlét, az elfeledett rácpontyot és természetesen a "fogas grillen" sem maradt ki a sorból. A hévízi termelői piacon vásároltunk sajtokat és friss zöldségeket, melyek különleges elkészítése is komoly dolog. Meghívtuk a keszthelyi Burgonyakutató Intézetet a burgonyafajták bemutatására, így a tócsik világában is kalandoztunk a sóstól az édes íz világig. Kaptunk termelői őszibarackot és megtudtuk, hogy főzés nélkül, hogyan kell gyümölcslevest készíteni. Már a mangalica szűz két elkészítési formáját is megismertük, a grillserpenyőben készültet és a sous-vide-t. Gyúrtunk gyufametélt tésztát a halászléhez, készítettünk széles metéltet fehérboros harcsához, sütöttünk háziasan kenyérropogóst...és még folytatjuk.

Kiknek ajánlja a részvételt (kezdők/profik)?
Bárki látogathatja a rendezvény hiszen, mindenkinek tudunk mutatni valami újat, vagy alapanyagban, vagy a főzési - sütési technikában, vagy egyszerűen csak kellemesen fogja az idejét eltölteni Velünk, de egy biztos, GasztroÉLMÉNY lesz! 

Milyenek a vendég visszajelzések?
Főzni mindenki szeret, így nagyon jók a visszajelzések. Ez egy „pilot projekt”, ezáltal állandóan formálódik, keresi a lehetőségeket, de FŐZNI JÓÓÓÓÓÓ és ebben mindenki egyetért!

Meddig tartanak a programok?
A program zárása reményeink szerint novemberben lesz, egy nagy rendezvénnyel, melyről később többet ...!

 

Kapcsolódó cikkek


Lezárult a 2019-es Minőségfejlesztési pályázat beadási szakasza

Lezárult a 2019-es Minőségfejlesztési pályázat beadási szakasza

2019. március 04. 14:04

A hévízi magánszálláshelyeknek újra alkalmuk nyílik a célzottminőségi fejlesztésére. Ehhez 2019. február 28-ig kellet benyújtaniuk pályázataikat a Hévíz TDM Egyesülethez. A pályázat finanszírozását Hévíz Város Önkormányzata biztosítja a 2018. évben befizetett idegenforgalmi adóból, amelynek kerete 16.000.000 forint.

Gőzerővel indulnak Hévíz új termálturisztikai együttműködései Kínában

Gőzerővel indulnak Hévíz új termálturisztikai együttműködései Kínában

2019. május 22. 10:36

Intenzív érdeklődés mutatkozik a nemzetközi szinten is elismert, egyedülálló szaktudásra az egészségturizmus területén.

Elnökségi tag választás a Hévíz TDM Egyesületnél!

Elnökségi tag választás a Hévíz TDM Egyesületnél!

2019. április 08. 10:32

Nyugdíjba vonult a Hévíz TDM Egyesület egy zászlós tagja, Töreky Tamás, akinek munkáját hálásan köszönte az Egyesület Elnöksége, egyúttal szeretettel búcsúztak Tőle.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!