Főzőiskola Hévízen

Mert együtt főzni jó! Az Egregyi Múzeum – nemrég indult - Lukulluszi lakoma elnevezésű programjáról Miklós Beatrix szakmai vezetővel beszélgettünk.

Főzőiskola Hévízen

Honnan jött az ötlet?
Az elmúlt év őszén az egregyi Múzeum és Rendezvénytér átadásakor a Korok Borok projekt kapcsán merült fel egy szakmai beszélgetés során, hogy a gasztronómia egy jó marketing eszköz, amelynek segítségével a kialakuló Hévíz-Egregy márkát népszerűsíteni lehetne. A főzőiskola egy "gasztroélmény" program, az MNGSZ (Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség) szakmai támogatásával, mely szorosan együttműködik a Múzeumi környezettel.

Kik főztek nekünk?
Profi séfek és műkedvelő amatőr szakácsok, termelők, akik affinitást éreznek a "konyhaművészet" iránt és elfogadják meghívásunkat Hévízre. Volt már séfünk Békéscsabáról, Budapestről, Keszthelyről és városunkból Hévízről is. Érkeznek kollégák az ország minden részéből, hiszen az összefogásban van az erőnk.

Miket főztek eddig?
Könnyű és egyszerű ételeket, melyet bárki az otthonában is elkészíthet. Minden alkalommal foglakozunk a magyar halakkal, készítettünk ponty chips-et, harcsafilét roston, bajai halászlét, az elfeledett rácpontyot és természetesen a "fogas grillen" sem maradt ki a sorból. A hévízi termelői piacon vásároltunk sajtokat és friss zöldségeket, melyek különleges elkészítése is komoly dolog. Meghívtuk a keszthelyi Burgonyakutató Intézetet a burgonyafajták bemutatására, így a tócsik világában is kalandoztunk a sóstól az édes íz világig. Kaptunk termelői őszibarackot és megtudtuk, hogy főzés nélkül, hogyan kell gyümölcslevest készíteni. Már a mangalica szűz két elkészítési formáját is megismertük, a grillserpenyőben készültet és a sous-vide-t. Gyúrtunk gyufametélt tésztát a halászléhez, készítettünk széles metéltet fehérboros harcsához, sütöttünk háziasan kenyérropogóst...és még folytatjuk.

Kiknek ajánlja a részvételt (kezdők/profik)?
Bárki látogathatja a rendezvény hiszen, mindenkinek tudunk mutatni valami újat, vagy alapanyagban, vagy a főzési - sütési technikában, vagy egyszerűen csak kellemesen fogja az idejét eltölteni Velünk, de egy biztos, GasztroÉLMÉNY lesz! 

Milyenek a vendég visszajelzések?
Főzni mindenki szeret, így nagyon jók a visszajelzések. Ez egy „pilot projekt”, ezáltal állandóan formálódik, keresi a lehetőségeket, de FŐZNI JÓÓÓÓÓÓ és ebben mindenki egyetért!

Meddig tartanak a programok?
A program zárása reményeink szerint novemberben lesz, egy nagy rendezvénnyel, melyről később többet ...!

 

Kapcsolódó cikkek


Határon átnyúló együttműködés az egészségért

Határon átnyúló együttműködés az egészségért

2018. szeptember 24. 09:24

Magyarország Zágrábi Nagykövetségének szervezésében, a rijekai Magyar Kulturális Napok rendezvénysorozat előfutáraként, üzletember találkozónk vett rész Hévíz 2018. szeptember 20-án.

Elérhető a 2020-as Minőségfejlesztési Pályázat a hévízi magánszálláshelyeknek!

Elérhető a 2020-as Minőségfejlesztési Pályázat a hévízi magánszálláshelyeknek!

2019. december 02. 14:51

Ismét lehetősége nyílik a hévízi magánszállásoknak minőségfejlesztés megvalósítására Hévíz Város Önkormányzata finanszírozásában és a Hévíz TDM Egyesület lebonyolításában zajló pályázat keretein belül. Az erről szóló határozatot a képviselő-testület 2019. november 28-án fogadta el.

Friss lendülettel várja vendégeit újra a Tourinform Iroda Hévízen!

Friss lendülettel várja vendégeit újra a Tourinform Iroda Hévízen!

2020. május 26. 14:14

Kerékpárt kölcsönözne, térképre van szüksége? Feltöltené HeBi kártyáját vagy szeretne még több információt kapni a helyi és környékbeli látnivalókról, programlehetőségekről, vagy csak arról, hogy mi van nyitva? Semmi akadálya!

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!