Belga és flamand érdeklődés a hévízi reptér irányában

Brüsszelben tárgyalt a reptér igazgatója és a város alpolgármestere.

Belga és flamand érdeklődés a hévízi reptér irányában

A Magyar-Flamand Vegyes Bizottság 2018 február 20-án Brüsszelben tartott, logisztikai és nemzetközi szállítmányozási szakértői ülésére kapott meghívást a Hévíz-Balaton Airport képviseletében Benkő Attila ügyvezető igazgató, és Kepli József János alpolgármester.

A szakmai konferenciának központi témája volt a légi közlekedés és szállítmányozás összekötése a közúti és vasúti logisztikai lehetőségekkel. A szakhivatalok vezetői, a megjelent szakértők és logisztikai cégek képviselői mindannyian egyetértettek abban, hogy a nagyvárosok repterei mellett kiemelt figyelmet kapnak majd azon repülőterek és alternatív útvonalak, melyek közvetlen és gyors elérhetőséget biztosítanak termelő-megrendelő és átvevő-végfelhasználó között. A Hévíz-Balaton reptér irányába kiemelt érdeklődést mutattak a belga és flamand üzletemberek, akik számára szállítmányozási szempontból Magyarország megkerülhetetlen partner.

  • Ennek kapcsán a Hévíz-Balaton Airport kész beszállni a szállítmányozási üzletágba, mely nem idegen a cég tevékenységétől, hiszen a logisztikai iparág egyik vezető német üzletágának képviselője, a DHL bázisként már használta a sármelléki légi kikötőt - fogalmazott Benkő Attila igazgató.

A konferencia utáni egyeztetéseken a Zalaegerszegen épülő járműipari tesztpálya és kapcsolódó ipari parki fejlesztéseknél szakértőként közreműködő, a bizottsági ülésen elnöklő Firbás Györgyel közösen folytattak tárgyalásokat Hévíz képviselői.

  • A megyeszékhely fejlesztései, a reptér közelsége és Hévíz város turisztikai gazdasági ereje komoly potenciált jelent a térség után érdeklődő külföldi cégek képviselői számára. Ezen transz- és multinacionális vállalatok a befektetési és üzleti döntéseik során kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy olyan környezet fogadja őket, ahol a szolgáltatások színvonala megfelel a nyugat-európai elvárásoknak. Hévíz ebben is partner szeretne lenni, legyen szó a turizmust érintő logisztikai kérdésekről, nemzetközi konferenciák szervezéséről, vagy akár az iparágban dolgozók üdültetéséről, egészségügyi rehabilitációjáról – jelezte Kepli József János alpolgármester.

Az egynapos brüsszeli tartózkodás során a hévízi delegáció megbeszélést folytatott Urbányi Péterrel, a Magyar Fejlesztési Központ munkatársával, aki a turisztikai külügyi képviseletet látta el évekig a belga fővárosban. A megbeszélést további egyeztetések követik majd, annak érdekében, hogy a tradicionálisan erős belga kiutazó turizmus hazánk irányába ne csak a fővárosba vagy a balatoni fesztiválok idejére koncentrálódjon – tudtuk meg az alpolgármestertől. 

Kapcsolódó cikkek


Beköszöntött az ősz, de Hévízen továbbra is színes programokkal várjuk Önöket!

Beköszöntött az ősz, de Hévízen továbbra is színes programokkal várjuk Önöket!

2018. október 01. 14:56

Októberben is rengeteg koncerttel várjuk a Hévízre látogató vendégeinket, melyek garantált szórakozást nyújtanak az őszi hidegben is!

A Hévíz Tourinform arculata is megújult!

A Hévíz Tourinform arculata is megújult!

2019. augusztus 08. 08:00

Új arculata és lógója van a Tourinform hálózatnak, amelyet már a Hévíz Tourinform Iroda épületén is láthatnak a turisták és a helyi lakosok.

Szúnyoggyérítési munkálatok

Szúnyoggyérítési munkálatok

2019. június 17. 12:36

Közérdekű közlemény

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!