Belga és flamand érdeklődés a hévízi reptér irányában

Brüsszelben tárgyalt a reptér igazgatója és a város alpolgármestere.

Belga és flamand érdeklődés a hévízi reptér irányában

A Magyar-Flamand Vegyes Bizottság 2018 február 20-án Brüsszelben tartott, logisztikai és nemzetközi szállítmányozási szakértői ülésére kapott meghívást a Hévíz-Balaton Airport képviseletében Benkő Attila ügyvezető igazgató, és Kepli József János alpolgármester.

A szakmai konferenciának központi témája volt a légi közlekedés és szállítmányozás összekötése a közúti és vasúti logisztikai lehetőségekkel. A szakhivatalok vezetői, a megjelent szakértők és logisztikai cégek képviselői mindannyian egyetértettek abban, hogy a nagyvárosok repterei mellett kiemelt figyelmet kapnak majd azon repülőterek és alternatív útvonalak, melyek közvetlen és gyors elérhetőséget biztosítanak termelő-megrendelő és átvevő-végfelhasználó között. A Hévíz-Balaton reptér irányába kiemelt érdeklődést mutattak a belga és flamand üzletemberek, akik számára szállítmányozási szempontból Magyarország megkerülhetetlen partner.

  • Ennek kapcsán a Hévíz-Balaton Airport kész beszállni a szállítmányozási üzletágba, mely nem idegen a cég tevékenységétől, hiszen a logisztikai iparág egyik vezető német üzletágának képviselője, a DHL bázisként már használta a sármelléki légi kikötőt - fogalmazott Benkő Attila igazgató.

A konferencia utáni egyeztetéseken a Zalaegerszegen épülő járműipari tesztpálya és kapcsolódó ipari parki fejlesztéseknél szakértőként közreműködő, a bizottsági ülésen elnöklő Firbás Györgyel közösen folytattak tárgyalásokat Hévíz képviselői.

  • A megyeszékhely fejlesztései, a reptér közelsége és Hévíz város turisztikai gazdasági ereje komoly potenciált jelent a térség után érdeklődő külföldi cégek képviselői számára. Ezen transz- és multinacionális vállalatok a befektetési és üzleti döntéseik során kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy olyan környezet fogadja őket, ahol a szolgáltatások színvonala megfelel a nyugat-európai elvárásoknak. Hévíz ebben is partner szeretne lenni, legyen szó a turizmust érintő logisztikai kérdésekről, nemzetközi konferenciák szervezéséről, vagy akár az iparágban dolgozók üdültetéséről, egészségügyi rehabilitációjáról – jelezte Kepli József János alpolgármester.

Az egynapos brüsszeli tartózkodás során a hévízi delegáció megbeszélést folytatott Urbányi Péterrel, a Magyar Fejlesztési Központ munkatársával, aki a turisztikai külügyi képviseletet látta el évekig a belga fővárosban. A megbeszélést további egyeztetések követik majd, annak érdekében, hogy a tradicionálisan erős belga kiutazó turizmus hazánk irányába ne csak a fővárosba vagy a balatoni fesztiválok idejére koncentrálódjon – tudtuk meg az alpolgármestertől. 

Kapcsolódó cikkek


Határon átnyúló együttműködés az egészségért

Határon átnyúló együttműködés az egészségért

2018. szeptember 24. 09:24

Magyarország Zágrábi Nagykövetségének szervezésében, a rijekai Magyar Kulturális Napok rendezvénysorozat előfutáraként, üzletember találkozónk vett rész Hévíz 2018. szeptember 20-án.

Őszi Tourinform nyitva tartás Hévízen!

Őszi Tourinform nyitva tartás Hévízen!

2018. szeptember 28. 10:20

A Nagyparkolóban található Hévíz Infopont szeptember 30-val bezárja a kapuit, viszont a központi Tourinform iroda heti hét napon továbbra is üzemel.

Töltse E-bike-ját a hévízi Tourinform irodában!

Töltse E-bike-ját a hévízi Tourinform irodában!

2019. július 11. 10:51

A Balatoni Ebike Töltőhálózat új tagjaként, immáron a hévízi Tourinform irodában is lehetőség nyílik az elektromos kerékpárok töltésére.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!