Az Európai Fürdővárosok Szövetségével Várnában

Várnában mutatta be a közelmúltban Hévíz azokat a lépéseket és intézkedéseket, melyeknek köszönhetően az Európai Fürdővárosok Szövetsége az Innovatív fürdő és gyógyhely desztinációt megillető díjat adományozta a városnak.

Az Európai Fürdővárosok Szövetségével Várnában

Korábban beszámoltunk már arról, hogy Hévíz is elnyerhette az említett európai innovációs díjat, melynek köszönhetően a az Európai Fürdővárosok Szövetségének bulgáriai, várnai szekció ülésére meghívás és bemutatkozási lehetőséget kapott. Mint ismeretes, az innovációs díjra részben a Hévíz Tradicionális Kúra, részben a magánszállásadók számra kidolgozott minőségfejlesztési pályázat kapcsán terjesztették fel Hévíz városát.

E két hévízi fejlesztést, ha úgy tetszik: terméket, illetve magát a várost mutatta be Várnában a konferencián Papp Gábor polgármester és Kepli József János alpolgármester.

A helyszínválasztás nem volt véletlen: Várna éppen tizedik esztendeje tagja az Európai Fürdővárosok Szövetségének.

A rendezvényen Portugália, Izland, Bulgária, Románia, Németország, Olaszország, Moldova fürdővárosai képviseltették magukat, Magyarországot egyedüliként Hévíz képviselte.

A rendezvényen részt vett a bolgár turisztikai miniszter, valamint az ottani környezetvédelmi és vízügyi miniszter is.

Hévíz a bemutatkozás mellett megismerkedett a várnai egészségügyi egyetem munkájával, fejlesztéseivel, szakképzési rendjével, olyan közös témákat érintettek az egyetem vezetésével a város képviselői, mint a balneológia, az egészségügyi dolgozók helyzete, a képzettség kérdése, a versenyképes képzés megoldása, a külföldi munkaerő áramlás ügye, az orvosképzés dilemmái. Szó volt az egészségügyi szolgáltatókkal, szállodákkal, utazási irodákkal, légi járatok lehetőségeiről, fürdőkkel történő együttműködés lehetőségeiről is.

A konferencia résztvevői határokon átívelő programokról és lehetőségekről is kaptak tájékoztatást.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!