Az Európai Fürdővárosok Szövetségével Várnában

Várnában mutatta be a közelmúltban Hévíz azokat a lépéseket és intézkedéseket, melyeknek köszönhetően az Európai Fürdővárosok Szövetsége az Innovatív fürdő és gyógyhely desztinációt megillető díjat adományozta a városnak.

Az Európai Fürdővárosok Szövetségével Várnában

Korábban beszámoltunk már arról, hogy Hévíz is elnyerhette az említett európai innovációs díjat, melynek köszönhetően a az Európai Fürdővárosok Szövetségének bulgáriai, várnai szekció ülésére meghívás és bemutatkozási lehetőséget kapott. Mint ismeretes, az innovációs díjra részben a Hévíz Tradicionális Kúra, részben a magánszállásadók számra kidolgozott minőségfejlesztési pályázat kapcsán terjesztették fel Hévíz városát.

E két hévízi fejlesztést, ha úgy tetszik: terméket, illetve magát a várost mutatta be Várnában a konferencián Papp Gábor polgármester és Kepli József János alpolgármester.

A helyszínválasztás nem volt véletlen: Várna éppen tizedik esztendeje tagja az Európai Fürdővárosok Szövetségének.

A rendezvényen Portugália, Izland, Bulgária, Románia, Németország, Olaszország, Moldova fürdővárosai képviseltették magukat, Magyarországot egyedüliként Hévíz képviselte.

A rendezvényen részt vett a bolgár turisztikai miniszter, valamint az ottani környezetvédelmi és vízügyi miniszter is.

Hévíz a bemutatkozás mellett megismerkedett a várnai egészségügyi egyetem munkájával, fejlesztéseivel, szakképzési rendjével, olyan közös témákat érintettek az egyetem vezetésével a város képviselői, mint a balneológia, az egészségügyi dolgozók helyzete, a képzettség kérdése, a versenyképes képzés megoldása, a külföldi munkaerő áramlás ügye, az orvosképzés dilemmái. Szó volt az egészségügyi szolgáltatókkal, szállodákkal, utazási irodákkal, légi járatok lehetőségeiről, fürdőkkel történő együttműködés lehetőségeiről is.

A konferencia résztvevői határokon átívelő programokról és lehetőségekről is kaptak tájékoztatást.

 

 

Kapcsolódó cikkek


Beköszöntött az ősz, de Hévízen továbbra is színes programokkal várjuk Önöket!

Beköszöntött az ősz, de Hévízen továbbra is színes programokkal várjuk Önöket!

2018. október 01. 14:56

Októberben is rengeteg koncerttel várjuk a Hévízre látogató vendégeinket, melyek garantált szórakozást nyújtanak az őszi hidegben is!

Parkolófejlesztés indul Hévízen

Parkolófejlesztés indul Hévízen

2018. szeptember 24. 09:32

A belvárosi nagyparkoló teljes átépítésével, valamint a város főutcájának átalakításával jelentős parkolófejlesztés zajlik Hévízen.

Őszi Tourinform nyitva tartás Hévízen!

Őszi Tourinform nyitva tartás Hévízen!

2018. szeptember 28. 10:20

A Nagyparkolóban található Hévíz Infopont szeptember 30-val bezárja a kapuit, viszont a központi Tourinform iroda heti hét napon továbbra is üzemel.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!