A V4-ek Hévízen

Hévízen tartottak konzultációt a V4-ek külpolitikai tervezői.

A V4-ek Hévízen

A magyar Visegrádi Elnökség keretében Hévízen tartottak konzultációt a Külgazdasági és Külügyminisztérium  külpolitikai tervezői.

A találkozón a visegrádi partnerek mellett osztrák, szlovén és horvát külpolitikai tervező kollégáik is részt vettek.  

- Városunk külkapcsolataihoz tartozik, hogy nemzetközi találkozóknak ad otthont, ezek számunkra nagy megtiszteltetést jelentenek - fűzte az eseményhez elöljáróban házigazdaként Papp Gábor polgármester. - Különösen fontos a visegrádi négyek néven ismert együttműködés szereplőinek és partnereinek a vendégsége, hiszen a közös véleményalkotásaik révén az utóbbi időben sokkal többet lehetett hallani, mint korábban hosszú évek során. A visegrádi országok konszenzusa Európa politikájában meghatározó jelentőségű.

Amint arról sajtótájékoztatón beszélt Szesztay Ádám, a Külügyminisztérium Tervező-elemző főosztályának vezetője, a vitanapot Közép-Európa és ezen keresztül Európa jövője, valamint a Nyugat-Balkán térségében zajló folyamatok áttekintése céljával szervezték. A visegrádi országok képviseletén kívüliek jelenlétével kapcsolatosan elmondta: a négyek bővítéséről ugyan nincs szó, de az együttműködésekre nyitottak. Mint mondta: ezúttal a külügyi tervezők találkozójáról van szó Hévízen, a jelenlévők a saját országuk külpolitikájával kapcsolatosan cserélnek véleményt, s vizsgálják a közös pontokat.

A tanácskozást köszöntve Papp Gábor beszélt Hévíz turisztikai és gazdasági életéről, a látogatottságot távoli helyekről is generáló repülőtér önkormányzati vállalkozásban való működtetéséről. Reményét fejezte ki, hogy a konzultáció résztvevői turistaként is visszalátogatnak majd Hévízre.

Kapcsolódó cikkek


Hősképzés a hévízi Tourinform Irodában

Hősképzés a hévízi Tourinform Irodában

2019. február 20. 11:31

Újraélesztő tréning az Országos Mentőszolgálat szakértőivel

Parkolófejlesztés indul Hévízen

Parkolófejlesztés indul Hévízen

2018. szeptember 24. 09:32

A belvárosi nagyparkoló teljes átépítésével, valamint a város főutcájának átalakításával jelentős parkolófejlesztés zajlik Hévízen.

Töltse E-bike-ját a hévízi Tourinform irodában!

Töltse E-bike-ját a hévízi Tourinform irodában!

2019. július 11. 10:51

A Balatoni Ebike Töltőhálózat új tagjaként, immáron a hévízi Tourinform irodában is lehetőség nyílik az elektromos kerékpárok töltésére.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!