A hévízi Magyarok Nagyasszonya torta nyerte el a Keszthely Város Reformtortája címet!

A hévízi Magyarok Nagyasszonya torta nyerte el a Keszthely Város Reformtortája címet!

A Sissy Kávézó és Fagylaltozó ikonikus hely Hévízen! A rózsákkal díszített cukrászdában az év minden napján szívesen pihennek, sütiznek, fagyiznak a vendégek fürdés előtt és után.

A cukrászdát a hévízi Prosztovicsné Pópity Tímea Gina cukrász vezeti nagy lelkesedéssel és sok-sok ötlettel. 2 éve vágtak bele saját gyártású torták, sütemények és fagylaltok készítésébe, azóta már sok egyedi ötlet valósult meg ebben a hangulatos kis kávézóban azért, hogy napról-napra ízletes és látványos finomságokkal tölthessék meg a süteményes és a fagylaltos pultot.

A Keszthely város 775. évfordulójára meghirdetett tortaverseny az első, amin indultak. Rosta Sándor cukrásszal közösen dolgozták ki két torta ötletét, melyek közül az egyiket a hagyományos, másikat a „mentes torta” kategóriában indították el.

A zsűri végül 9 torta közül vakkóstolás után 2 első helyezettet és egy különdíjast hirdetett. A keszthelyi Sütibolt K775 fantázianévre keresztelt tortája viselheti 2022. június 4. óta a Keszthely Város Tortája címet, míg a hévízi Sissy Kávézó és Fagylaltozó Magyarok Nagyasszonya mentes tortája a Keszthely Város Reform Tortája címet nyerte el.

A Tímea és Sándor által megálmodott Magyarok Nagyasszonya tortát a Keszthely Főterén álló, csaknem 630 éves azonos nevű templom ihlette. A középkorban épített templom gótikus freskóiról híres. A korszakra jellemző bíborvörös szín adta az ötletet a málnához, míg a keserédes csoki mousse Keszthely klasszikus történelmi belvárosának hangulatát idézi. A reform torta gluténmentes, hozzáadott cukor nélkül és laktózmentes tejjel készült.

A június 4-i ünnepélyes eredményhirdetés óta kapható a Sissy Kávézóban és persze több más helyen is, de javasoljuk, hogy mégis itt Hévízen, a készítőnél kóstoljátok meg.

A cukrászdában egyébként más különlegességek is kóstolhatók. Ezek közül legkedvesebb számunkra a Hévízi Álom nevű torta, ami egy pisztáciás, otelló szőlős torta, marcipán bevonattal.

 

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!