113 nyertes magánszálláshely pályázó Hévízen!

Tudatos minőségfejlesztés és forgalomnövekedés

113 nyertes magánszálláshely pályázó Hévízen!

A magánszoba kiadás újra reneszánszát éli, egyre élénkülő kereslet mutatkozik külföldi és belföldi oldalról is az önálló apartman vagy vendégház bérlésre. A vendégigények azonban sokat változtak a ’90-es évek „Zimmer Frei” hullám a óta, amire a kínálatnak is reagálnia kell. Ma már elvárás magánházaknál is az ingyenes WiFi, a reggeli, de akár a medence és a szauna is.

A vendégházak modernizálását és minőségi fejlesztését Hévízen pályázati rendszer segíti, amelynek fedezetét Hévíz Város Önkormányzata biztosítja a befizetett idegenforgalmi adó terhére, a szakmai megvalósítást pedig a Hévíz TDM Egyesület vállalta.

A 2016-ban indított minőségfejlesztési pályázatnak köszönhetően, ma már Hévízen található a legtöbb „Koronás minősítéssel” ellátott vendégház és apartman. Összesen 61 ház felelt meg az országos minősítési eljáráson, többségében a legmagasabb minősítési kategóriákat megszerezve. A minősítés díja a pályázat keretében is elszámolható, ösztönözve ezzel is házigazdákat a fejlesztésre.

2019-ben a beadási határidő végéig 116 pályázat érkezett be, amelyből 113 pályázat került pozitív elbírálásra. A magánszállásadók összesen 15.297.235,- Ft értékben igényeltek támogatást, ami 11%-os növekedés az előző évhez képest.

„Négy éves tapasztalatok alapján elmondhatjuk, hogy a hévízi Minőségfejlesztési Pályázat elérte célját, a magánszállásadók egyre nagyobb számban pályáznak, és az elnyert támogatások összege is dinamikusan nő. Első évben 8.328.094.-forint értékben érkeztek be pályázatok, ami mára 83%-os növekedést mutat. – tudtuk meg H. Horváth Orsolyától a Hévíz TDM Egyesület elnökétől. „A fejlődés a vendégforgalmi adatokban is megjelenik. Magánszállás kategóriában 2015-ben regisztrált 99.704 vendégéjszakáról 2018-ban már 140.581 vendégéjszakát értek el a hévízi magánszálláshelyek.”

A cél természetesen idén is a minőségi szolgáltatást növelő beruházások támogatása, a vendégek kényelmének a növelése. A fejlesztéseket még a nyári szezon beindulása előtt megvalósítják a szállásadók, amelyek jó részben felújítások, televíziók, légkondicionálók, kerti bútorok, kerékpárok beszerzései lesznek.

A pályázati nyertesek névsora és a pályázatról részletes információk az alábbi linken olvashatóak: http://www.heviz.hu/hu/minosegfejlesztesi-palyazat.

A pályázók 2019. április 8-ig kiértesítésre kerülnek, a támogatási szerződések pedig 2019. április 30-ig kerülnek megkötésre a Hévíz TDM Egyesület irodájában.

További információ:Hévíz TDM Egyesület – Tourinform Hévíz

H - 8380 HÉVÍZ, Rákóczi u. 2.

Tel.: +36/83/540-131

E-mail: heviz@tourinform.hu,info@hevizmarketing.hu

www.facebook.com/heviz.info

www.instagram.com/iloveheviz

Kapcsolódó cikkek


Hévíz közel 1,5 milliárd forintos költségvetési hiánnyal számol az idei évre, de a fejlesztések folytatódnak

Hévíz közel 1,5 milliárd forintos költségvetési hiánnyal számol az idei évre, de a fejlesztések folytatódnak

2020. április 28. 09:33

A vendégeknek április 26-tól nem kell idegenforgalmi adót fizetniük ez év december végéig, a döntést a kormány hozta meg a közelmúltban. A 2018. évi ifa utáni állami adótámogatások sem járnak április 22-től a településeknek, ezek az összegek az állami járványügyi védekezés támogatását szolgálják.

Új elnök a Hévíz TDM Egyesület élén

Új elnök a Hévíz TDM Egyesület élén

2020. március 11. 16:08

2020. február 18-án tartotta közgyűlését a Hévíz TDM Egyesület.

Töltse E-bike-ját a hévízi Tourinform irodában!

Töltse E-bike-ját a hévízi Tourinform irodában!

2019. július 11. 10:51

A Balatoni Ebike Töltőhálózat új tagjaként, immáron a hévízi Tourinform irodában is lehetőség nyílik az elektromos kerékpárok töltésére.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!