A páratlan hévízi iszap

Talán az egyik legismertebb hévízi termék, maga a hévízi gyógyiszap. A hévízi iszap sok mindenben különbözik, valójában sok mindenben sokkal több, mint az átlagos iszapok. Nem véletlen, hogy nem csak Hévízen alkalmazzák gyógyászati és szépészeti célra, de az ország számos más fürdőjében, sőt még külföldön is használják a vendégek legnagyobb megelégedésére.

A páratlan hévízi iszap

Gyógyulásra – természetes fájdalomcsillapító

A legkedveltebb hévízi kezelés az iszappakolás és az iszapfürdő. A Hévízi-tó medrét 1-7 m vastagságban borítja a természetes, sötétszürke színű, lágy gyógyiszap. A többtízezer éves Pannon tengerből származó gyógyvíz és gyógyiszap a komplex fizikoterápiás kezelésekkel együtt valamennyi reumatikus- és mozgásszervi betegség kezelésére alkalmas.

Az iszappakolás meleg (36 – 42 oC –os) iszappal történik. A hatóanyagok a bőrön át felszívódva stimulálják az idegvégződéseket, így fejtik ki izomlazító és fájdalomcsillapító hatásukat. Ellentétben a gyógyszeres fájdalomcsillapítókkal, a hatás hosszútávon, akár hónapokon át érezhető.

 

Szépülésre – fiatalabb bőr, karcsúbb vonások

Az iszapból készült termékek bársonyossá, puhává teszik a bőrt. Előnyösen hatnak a bőr- és kötőszöveti sejtek megújulására, csökkentik a gyulladásos folyamatokat, és az öregedés jeleit is – mivel a hőhatás tágítja a kapillárisokat, így fokozódik a tápanyag és oxigén ellátás, melynek során ellenállóbb lesz a bőr.

Kísérletek bizonyítják, hogy a kozmetikai iszap kiüríti a salakanyagokat, fokozza a sejtek anyag cseréjét, növeli a kollagén termelést, és a benne lévő ásványi anyagok feltöltik a szervezetet. Kiválóan alkalmas az arc, nyak és dekoltázs ránctalanítására, kúraszerű használat esetén pedig akár alakformálásra is. Már az első kezelés után érezhető a változás – selymes, fiatalos, üde, bársonyos tapintású bőr.

Az iszapfürdő

A Hévízi-tóban az iszapot akár természetes közegében, a tóban is kipróbálhatjuk. Bár nem melegített formában, és nem szakszerű pakolásként alkalmazva, de lehetőségünk van arra, hogy a bőrünk szépítése vagy az izületi fájdalmak enyhítése érdekében magunkra helyezzük, kenjük.

Az erre a célre kialakított iszapmedbencében, testünkkel szinte teljesen belemerülhetünk a sűrű, iszapos vízbe, vagy bekenhetjüka  testünket és iszappal a bőrünkön kifeküdhetünk pihenni az egyik napozóágyra. Amikor pedig úgy gondoljuk, hogy elég sok jót tettünk magunkért a jótékony hévízi iszappal, még csak zuhanyoznunk sem szükséges, hiszen az iszapmedence pihenő teraszáról közvetlenül a tó vízében megmártózva áztathatjuk le magunkról a gyógyiszapot.

Egy valamire azért érdemes odafigyelni: az iszap nem fürdőruha kímélő hatású.

A hévízi iszapmasszázs

A Hévízi iszapmasszázs a Tófürdőnk egyik kiemelkedő szolgáltatása, melyet a Tófürdő terápis részlegének munkatársai fejlesztettek ki, és amelyet a nyári időszakban jellegzetesen a Tó partra telepített pavilonokban végezzük a méltán világhírű hévízi gyógyiszappal. A felső testre, vagy igény szerint teljes testre kiterjedő masszázs során hévízi gyógyiszapot viszünk fel a vendég testére, amelyet folyamatos masszázzsal dolgozunk el a bőrön.

A finom szemcsés, enyhén melegített iszap, ahogy a bőrhöz ér, nagyon kellemes a vendég számára, a masszázs során pedig egyre melegebb hőérzetet ad. Lényege, hogy ebben a wellness jellegű masszázsban ötvözzük a masszírozás és a gyógyiszap kettős hatását. A vendégnek nem csak a bőre újul meg, és a szervezete frissül fel, hanem a gyógyiszap ásványi anyagokba gazdag hatását is kiélvezheti. A masszázs befejeztével a vendégeknek azt javasoljuk ne is zuhanyozzanak le, hanem a pavilonból közvetlenül merüljenek bele a hévízi Tóba, ahol a lazító masszázs után egy frissítő fürdőt vehetnek, ami alatt folyamatosan ázik le bőrükről a jótékony iszap.

Szeretne Ön is hévízi iszapot vagy iszapos termékeket otthonába? Keresse fel Webshopunkat!

További információk és érdekességek Hévízről: Facebook | Instagram | Blog

 

Kapcsolódó cikkek


Töltse E-bike-ját a hévízi Tourinform irodában!

Töltse E-bike-ját a hévízi Tourinform irodában!

2019. július 11. 10:51

A Balatoni Ebike Töltőhálózat új tagjaként, immáron a hévízi Tourinform irodában is lehetőség nyílik az elektromos kerékpárok töltésére.

Hévíz közel 1,5 milliárd forintos költségvetési hiánnyal számol az idei évre, de a fejlesztések folytatódnak

Hévíz közel 1,5 milliárd forintos költségvetési hiánnyal számol az idei évre, de a fejlesztések folytatódnak

2020. április 28. 09:33

A vendégeknek április 26-tól nem kell idegenforgalmi adót fizetniük ez év december végéig, a döntést a kormány hozta meg a közelmúltban. A 2018. évi ifa utáni állami adótámogatások sem járnak április 22-től a településeknek, ezek az összegek az állami járványügyi védekezés támogatását szolgálják.

Minőségfejlesztési Pályázat

Minőségfejlesztési Pályázat

2019. június 17. 14:11

Kiutalásra kerültek a köztes elszámolásba eső Pályázatok Hévízen!

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!