Tippek otthonra

Segítség a wellness életmód kialakításához

1. lépés: a hajtő vonalában kezdje nyomkodással, három alkalommal
2. lépés: három vonalon simítsa végig a homlokon, háromszor
3. lépés: a szemöldököt nyomkodja, három alkalommal, ahogy azt a hajtő vonalában tette
4. lépés: simítsa végig az orrot háromszor
5. lépés: egyszer óvatosan nyomjon a szemre
6. lépés: simítson végig háromszor három vonalon, az arcon
7. lépés: háromszor nyomkodja végig az állkapocs csontot
8. lépés: csippentse meg egyszer a fejbiccentő izmot
9. lépés: dörzsölje meg és finomam húzza meg egyszer a fülcimpákat
10. lépés: masszírozza meg a tarkót és a trapézizmot
11. lépés: finom mozdulatokkal masszírozza át a fejbőrt

Varázsolja át lakását a nyugalom szigetévé! Változtassa fürdőszobáját wellness fürdővé! Tegyen hangulatos gyertyákat a kád szélére, vagy töltsön illatos habfürdőt a fürdővízbe. Gyújtson meg egy füstölőt vagy párologtasson illóolajat a hálószobában. A kellemes fények és a lágy illatok segítenek a mindennapi stressz leküzdésében, lelke új erőre kap. Tegyen be lágy zenét, mellyel még könnyebben ellazul majd.

Készítsen magának kényeztető fürdőt: egy kád 37-38 °C-os vízbe töltsön 1 liter 2,8 – 3,5 %-os tejet, 3 ek. mézet, 10 csepp illóolajat. Minimum 15 percet töltsön el a kádba, de közben ne használjon szappant, vagy fürdőhabot. Inkább élvezze a víz selymes érintését és a kellemes illatokat. A fürdőzés után mindenképpen pihenjen. Érdemes hetente, kéthetente beiktatni egy relaxáló estét, amikor csak magával törődik, feltöltődik.

Mozogjon rendszeresen! Ha nem szeret futni, vagy izzadni, akkor se adja fel! A keleti mozgásformák többségének alapjai már könyvekből, videókból vagy az internetről is elsajátíthatók.

Harcoljon a narancsbőr ellen otthon is. Rengeteg zsírégető anyagot tartalmazó krém kapható a boltokban, melyhez speciális fóliát is vásárolhat. Már az első néhány alkalom után simábbnak fogja érezni bőrét.  A krém hatását fokozhatja, ha a kezelés előtt vagy után tornázik, mozog.

Vegyen a kezébe egy jó könyvet, egy pokrócot, és üljön ki a természetbe. Hallgassa a szél suttogását, a fák levelének zörgését, a madarak csicsergését, a kis állatok csörtetését. Hamisítatlan és felemelő érzés erőt meríteni a természetből.

Táplálkozzon egészségesebben! Minden étkezés fontos, sőt a rendszeres, és tudatos étkezés mindenképp hozzájárul a szervezet egyensúlyának fenntartásához. Legyen szó bármely napszakról figyeljen oda arra, hogy minél egészségesebb alapanyagokból készült ételek kerüljenek asztalára. Részesítse előnyben a helyi termékeket, a friss alapanyagokat, az adalékmentes kész termékeket és figyeljen a megfelelő folyadékbevitelre.

 

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!