Adventi termelői napok Hévízen, avagy Válaszd a Hazait!

2022. november 26. 09:00   -   2022. december 17. 12:00

Hévíz , Széchenyi utca, Termelői Piac

Leader Pályázat: VP6-19.2.1.-42-9-21 Szombatonként: 9.00-12.00

Adventi termelői napok Hévízen, avagy Válaszd a Hazait!

2022. november 26. szombat -Sütemények Zalából!

Vendég: Madarász Ildikó - A vidék Háziasszonya

Időpont: 2022. november 26. a Hévízi Termelői Piacon a fedett részen a színpadon.

Moderátor: Vaszily Zsolt az Év Agrárembere és Prosztovicsné Pópity Timea a Sissi Kávézó tulajdonosa

Időpont: szombaton 10.00-12.00 óra között folyamatosan.

Workshop: 

  • hagyományos/klasszikus ízek, modern megjelenésben - fókuszban a karácsony:
  • mákos, diós stb. kelt tészták - új fonási, formázási /töltési technikák - kb. 12 féle - helyszíni bemutatása, valamint kóstolása
  • karácsonyi sütőtökös sütemény bemutatása, kóstoltatás
  • fotó asztal, nyomtatott receptekkel, hogy a közönség, az otthonukba hazatérve, az élményt tovább vihessék.

2022. december 3. szombat- Karácsonykor együnk halat!

Vendég: Ruprecht László- Séf , Gasztronómiai tanácsadó, Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület Elnöke

Időpont: 2022. december 3. a Hévízi Termelői Piacon a fedett részen a színpadon.

Moderátor: Miklós Beatrix és Leader Egyesület Elnöke

Időpont: szombaton 10.00-12.00 óra között folyamatosan.

A Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület a vidéki termelők bevonásával, kiváló minőségű hazai alapanyagok használatával, magas szintű szakmai háttérrel,  a tagság közreműködésével, a rendezvényekkel, a képzéssel és oktatással, hazai termelők és magyar alapanyagok bevonásával széles körben képes bemutatni és népszerűsíteni a hazai vidéki gasztronómiát és vendéglátást

Workshop: 

  • bemutatjuk a helyi termékek és alapanyagok fontosságát, alkalmazási lehetőségeit, illetve tanácsokat a helyi termelőknek, hogy hogyan, miként tudják termékeiket ezeken a csatornákon népszerűsíteni, értékesíteni.
  • a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódóan a magyar halak népszerűsítése, ünnepi receptek, tippek az ételek elkészítésére vonatkozóan

2022. december 10. szombat - Hagyományos Ünnepi ételeink!

Vendég: Vomberg Frigyes-Séf, A Séfek SÉFE  Zsűritagja,  magyar Bocuse d’Or csapat tagja, coach Budapest 1. hely (2016), a Szakácskabátba zárva című népszerű önéletrajzi recepteket is tartalmazó könyv szerzője

Időpont: 2022. december 10. a Hévízi Termelői Piacon a fedett részen a színpadon.

Moderátor: Miklós Beatrix és az egyik hévízi szálloda séfje

Időpont: szombaton 10.00-12.00 óra között folyamatosan.

 Workshop: 

  • bemutatjuk a helyi termékek és alapanyagok fontosságát, alkalmazási lehetőségeit, illetve tanácsokat a helyi termelőknek, hogy hogyan, miként tudják termékeiket ezeken a csatornákon népszerűsíteni, értékesíteni.
  • a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódóan a hagyományos ünnepi ételeink témában ajánlanánk recepteket, praktikus tanácsokat, 
  • Séfek Séfe programról néhány gondolat
  • könyvbemutató és dedikálás 

 

2022. december 17. szombat - Terítéken a vadak!  - 13 Hévízi  SÉF 

"Közös célunk a hévízi gasztronómia képviselete, a tanulók motiválása a több évtizedes séf tapasztalatok és praktikák továbbadása –  Farkas Bálint az Egyesület Elnöke

Időpont: 2022. december 17. a Hévízi Termelői Piacon a fedett részen a színpadon.

Moderátor: 13 Hévíz Séf 

Időpont: szombaton 10.00-12.00 óra között folyamatosan.

A workshop:

  • A helyi séfek bemutatkozása, a hazai alapanyagok felhasználásával - kóstoló

 

 

 

 

Szakmai partnereink: Leader Egyesület tagjai · Hévízi Termelői Piac

A programon mindenki saját felelősségére vesz részt! A változtatás jogát fenntartjuk!
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a rendezvényről fotók készülnek, melyeket az intézmény különböző fórumokon publikál.
A rendezvényen való részvétellel tehát – mint ráutaló magatartással – Ön elfogadja, hogy a fotók szabadon felhasználhatók!

 

 

Térkép


GPS: 46.79121039120448 | 17.192743613555958

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!