2022. november 26. szombat -Sütemények Zalából!
Vendég: Madarász Ildikó - A vidék Háziasszonya
Időpont: 2022. november 26. a Hévízi Termelői Piacon a fedett részen a színpadon.
Moderátor: Vaszily Zsolt az Év Agrárembere és Prosztovicsné Pópity Timea a Sissi Kávézó tulajdonosa
Időpont: szombaton 10.00-12.00 óra között folyamatosan.
Workshop:
- hagyományos/klasszikus ízek, modern megjelenésben - fókuszban a karácsony:
- mákos, diós stb. kelt tészták - új fonási, formázási /töltési technikák - kb. 12 féle - helyszíni bemutatása, valamint kóstolása
- karácsonyi sütőtökös sütemény bemutatása, kóstoltatás
- fotó asztal, nyomtatott receptekkel, hogy a közönség, az otthonukba hazatérve, az élményt tovább vihessék.
2022. december 3. szombat- Karácsonykor együnk halat!
Vendég: Ruprecht László- Séf , Gasztronómiai tanácsadó, Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület Elnöke
Időpont: 2022. december 3. a Hévízi Termelői Piacon a fedett részen a színpadon.
Moderátor: Miklós Beatrix és Leader Egyesület Elnöke
Időpont: szombaton 10.00-12.00 óra között folyamatosan.
A Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület a vidéki termelők bevonásával, kiváló minőségű hazai alapanyagok használatával, magas szintű szakmai háttérrel, a tagság közreműködésével, a rendezvényekkel, a képzéssel és oktatással, hazai termelők és magyar alapanyagok bevonásával széles körben képes bemutatni és népszerűsíteni a hazai vidéki gasztronómiát és vendéglátást
Workshop:
- bemutatjuk a helyi termékek és alapanyagok fontosságát, alkalmazási lehetőségeit, illetve tanácsokat a helyi termelőknek, hogy hogyan, miként tudják termékeiket ezeken a csatornákon népszerűsíteni, értékesíteni.
- a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódóan a magyar halak népszerűsítése, ünnepi receptek, tippek az ételek elkészítésére vonatkozóan
2022. december 10. szombat - Hagyományos Ünnepi ételeink!
Vendég: Vomberg Frigyes-Séf, A Séfek SÉFE Zsűritagja, a magyar Bocuse d’Or csapat tagja, coach Budapest 1. hely (2016), a Szakácskabátba zárva című népszerű önéletrajzi recepteket is tartalmazó könyv szerzője
Időpont: 2022. december 10. a Hévízi Termelői Piacon a fedett részen a színpadon.
Moderátor: Miklós Beatrix és az egyik hévízi szálloda séfje
Időpont: szombaton 10.00-12.00 óra között folyamatosan.
Workshop:
- bemutatjuk a helyi termékek és alapanyagok fontosságát, alkalmazási lehetőségeit, illetve tanácsokat a helyi termelőknek, hogy hogyan, miként tudják termékeiket ezeken a csatornákon népszerűsíteni, értékesíteni.
- a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódóan a hagyományos ünnepi ételeink témában ajánlanánk recepteket, praktikus tanácsokat,
- Séfek Séfe programról néhány gondolat
- könyvbemutató és dedikálás
2022. december 17. szombat - Terítéken a vadak! - 13 Hévízi SÉF
"Közös célunk a hévízi gasztronómia képviselete, a tanulók motiválása a több évtizedes séf tapasztalatok és praktikák továbbadása – Farkas Bálint az Egyesület Elnöke
Időpont: 2022. december 17. a Hévízi Termelői Piacon a fedett részen a színpadon.
Moderátor: 13 Hévíz Séf
Időpont: szombaton 10.00-12.00 óra között folyamatosan.
A workshop:
- A helyi séfek bemutatkozása, a hazai alapanyagok felhasználásával - kóstoló
- 10.00-12.00 játszóház - erdei gyümölcsös kvíz, csokoládét lehet nyerni
- 11.00 Babos-Piller Duo - karácsonyi zenék
Szakmai partnereink: Leader Egyesület tagjai · Hévízi Termelői Piac
A programon mindenki saját felelősségére vesz részt! A változtatás jogát fenntartjuk!
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a rendezvényről fotók készülnek, melyeket az intézmény különböző fórumokon publikál.
A rendezvényen való részvétellel tehát – mint ráutaló magatartással – Ön elfogadja, hogy a fotók szabadon felhasználhatók!