Bor és gasztronómia

Egregyi borozás és a zalai ízek

A hévízi gyógykúra, wellness pihenés, családi nyaralás után hazatérve bizonyára Ön is szívesen mesél majd barátainak, családtagjainak a város szépségeiről, a tó különleges hatásáról, a Dottóról és biztos nem állít valótlant, ha azt mondja, hogy visszavágyik az egregyi borozók hangulatára, az éttermek gazdag és bőséges kínálatára is. 

Mert az egregyi szőlőhegy szépsége, a borozósor vendégbarát pincéi és a bor éppolyan fontos eleme Hévíz kínálatának, mint a Tófürdő. De éppoly fontos az is, hogy a fürdőzés után betérjen egy kellemes hangulatú étterembe és megkóstolja a helyi tájjellegű ízeket.

A helyi éttermek változatos kínálata a városba érkezők minden igényét ki tudja szolgálni. Vacsorázhat csárdában, kicsi vagy nagy étteremben, részese lehet malacsütésnek, majd meg is kóstolhatja azt. A finom zalai ízeket cigányzene vagy tánczene mellett is elköltheti. Mindezek mellett azonban a hagyományos hurka-kolbász és mustár kombinációjáról sem kell lemondani, mivel a nagyparkolóban lévő vendéglátó egységek kínálatában ez is megtalálható.

A finom vacsora után pedig mi más is lehetne a program, mint egy kis borozgatás kellemes társaságban. Ne felejtsen majd el egy pohárka bort kérni vendéglátójától az év Hévíz Város borából és írja meg nekünk értékelését.

Ha ízlett a bor, akár több palackkal is vásárolhat belőle vendéglátójától. Vagy térjen be a Tourinform irodába (Rákóczi u. 2. Tel.: +36 83 540 131), ahol szintén megvásárolhatja az éppen aktuális város borát.

Változatos kínálattal várja a Hévízi Termelői Piac azokat, akik inkább maguk szeretnének valamilyen finomságot elkészíteni helyi alapanyagokból. A város déli bejáratánál található, heti három alkalommal nyitva tartó piacon helyi kistermelőktől, kézművesektől van lehetőség vásárolni. A házi készítésű füstölt húsoktól az ízesített sajtokon át, a házi mézig, lekvárig, savanyúságig vagy természetesen a friss zöldség és gyümölcs kínálatig minden megtalálható. Aki pedig a piacozást igazi élménnyé szeretné fejleszteni, számára pecsenyések, lángosos, sőt még antik árusok is színesítik a kínálatot. Ne menjen haza Ön se valamilyen hévízi csecse-becse, finomság vagy kézműves termék nélkül, látogasson el kedden vagy szombaton délelőtt, vagy csütörtökönként a délutáni piacra.

Jó étvágyat, jó borozgatást kívánunk!

Tudta Ön, hogy Egregy neve az égerfa nevének egür alakjából keletkezett? A mocsaras vidéket kedvelő égerfa ma is meghatározó, jellemző növénye a környéknek.

Kapcsolódó cikkek


Megújult a Hévízi-tó szállodájának étterme a Platán Étterem

Megújult a Hévízi-tó szállodájának étterme a Platán Étterem

2020. június 10. 15:22

A különteremmel bővült a patinás Platán Étterem, mely a Zalacarte néven várja a különleges, modern gasztroélmények kedvelőit.

Olaszrizling lett idén Hévíz Város Bora

Olaszrizling lett idén Hévíz Város Bora

2018. augusztus 17. 13:59

Az idei évben a korábbi hagyományoktól eltérően a VII. Hévízi Borünnep nyitónapján került sor Hévíz Város Borának megválasztására.

Egy nagyon finom Chardonnay lett idén Hévíz Város Bora

Egy nagyon finom Chardonnay lett idén Hévíz Város Bora

2019. augusztus 22. 13:44

Nyert a Bezerics Pincészet 2016-os Pogányvári Chardonnay bora.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!