Bor és gasztronómia

Egregyi borozás és a zalai ízek

A hévízi gyógykúra, wellness pihenés, családi nyaralás után hazatérve bizonyára Ön is szívesen mesél majd barátainak, családtagjainak a város szépségeiről, a tó különleges hatásáról, a Dottóról és biztos nem állít valótlant, ha azt mondja, hogy visszavágyik az egregyi borozók hangulatára, az éttermek gazdag és bőséges kínálatára is. 

Mert az egregyi szőlőhegy szépsége, a borozósor vendégbarát pincéi és a bor éppolyan fontos eleme Hévíz kínálatának, mint a Tófürdő. De éppoly fontos az is, hogy a fürdőzés után betérjen egy kellemes hangulatú étterembe és megkóstolja a helyi tájjellegű ízeket.

A helyi éttermek változatos kínálata a városba érkezők minden igényét ki tudja szolgálni. Vacsorázhat csárdában, kicsi vagy nagy étteremben, részese lehet malacsütésnek, majd meg is kóstolhatja azt. A finom zalai ízeket cigányzene vagy tánczene mellett is elköltheti. Mindezek mellett azonban a hagyományos hurka-kolbász és mustár kombinációjáról sem kell lemondani, mivel a nagyparkolóban lévő vendéglátó egységek kínálatában ez is megtalálható.

A finom vacsora után pedig mi más is lehetne a program, mint egy kis borozgatás kellemes társaságban. Ne felejtsen majd el egy pohárka bort kérni vendéglátójától az év Hévíz Város borából és írja meg nekünk értékelését.

Ha ízlett a bor, akár több palackkal is vásárolhat belőle vendéglátójától. Vagy térjen be a Tourinform irodába (Rákóczi u. 2. Tel.: +36 83 540 131), ahol szintén megvásárolhatja az éppen aktuális város borát.

Változatos kínálattal várja a Hévízi Termelői Piac azokat, akik inkább maguk szeretnének valamilyen finomságot elkészíteni helyi alapanyagokból. A város déli bejáratánál található, heti három alkalommal nyitva tartó piacon helyi kistermelőktől, kézművesektől van lehetőség vásárolni. A házi készítésű füstölt húsoktól az ízesített sajtokon át, a házi mézig, lekvárig, savanyúságig vagy természetesen a friss zöldség és gyümölcs kínálatig minden megtalálható. Aki pedig a piacozást igazi élménnyé szeretné fejleszteni, számára pecsenyések, lángosos, sőt még antik árusok is színesítik a kínálatot. Ne menjen haza Ön se valamilyen hévízi csecse-becse, finomság vagy kézműves termék nélkül, látogasson el kedden vagy szombaton délelőtt, vagy csütörtökönként a délutáni piacra.

Jó étvágyat, jó borozgatást kívánunk!

Tudta Ön, hogy Egregy neve az égerfa nevének egür alakjából keletkezett? A mocsaras vidéket kedvelő égerfa ma is meghatározó, jellemző növénye a környéknek.

Kapcsolódó cikkek


Gőzerővel indulnak Hévíz új termálturisztikai együttműködései Kínában

Gőzerővel indulnak Hévíz új termálturisztikai együttműködései Kínában

2019. május 22. 10:36

Intenzív érdeklődés mutatkozik a nemzetközi szinten is elismert, egyedülálló szaktudásra az egészségturizmus területén.

Lezárult a 2019-es Minőségfejlesztési pályázat beadási szakasza

Lezárult a 2019-es Minőségfejlesztési pályázat beadási szakasza

2019. március 04. 14:04

A hévízi magánszálláshelyeknek újra alkalmuk nyílik a célzottminőségi fejlesztésére. Ehhez 2019. február 28-ig kellet benyújtaniuk pályázataikat a Hévíz TDM Egyesülethez. A pályázat finanszírozását Hévíz Város Önkormányzata biztosítja a 2018. évben befizetett idegenforgalmi adóból, amelynek kerete 16.000.000 forint.

Mit csinál 13 séf egyszerre, egy konyhában?

Mit csinál 13 séf egyszerre, egy konyhában?

2019. július 03. 14:29

Szívvel és lélekkel, minőségi hozzávalókkal megvalósítja Önmagát, és mindezt csodás és ízletes ételekben fejezik ki a vendégek legnagyobb örömére.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!