Visszaáll a fizetős parkolási rendszer Hévízen

Ebben a hónapban még ingyenes a parkolás Hévízen, parkolódíjat 2021.06.01-től 08:00-18:00 között kell ismét fizetni.

Visszaáll a fizetős parkolási rendszer Hévízen

A parkolódíjak városi parkolókban a tavaly évhez képest változatlanok!

A Nagyparkolóban, a Petőfi utcában, az Ady Endre utcában piros zóna díjszabás érvényes, mely 400 Forint/ óra. A Víztorony melletti parkoló, a József Attila utca, a Kossuth Lajos utca, a Park utca és a Honvéd utca tartozik a sárga zónához, itt a parkolási díj 300 Forint óránként. A Festetics Fürdőházzal átellenben található parkoló a Szent András Reumakórházhoz tartozik, a parkolás díja itt 300 Ft/óra. Ebben a parkolóban már 05.25-től kell díjat fizetni.

 

A Kossuth Lajos utcában a sportpálya melletti murvás parkoló, és az Egregyen található parkolók ingyenesek. A Tófürdőhöz legközelebb eső parkoló mozgáskorlátozottaknak a Petőfi Sándor utcában, a Nagyparkolóban, és az Ady Endre utcában található.

 

Parkolóbérlet vásárlás

Amennyiben hosszabb ideig pihen Hévízen lehetőség van a Parkolási Irodában parkolóbérlet váltására, mely csak a sárga zónában 2021.december 31-ig érvényes.

A bérlet ára helyi lakosoknak, dolgozóknak, üzlettulajdonosoknak 4.000 Forint, lakcímmel nem rendelkező vendégeknek 10.000 Forint. A parkolóbérlet váltásához vigye magával: a kitöltött adatvédelmi nyilatkozatot, a forgalmi engedély másolatát, alkalmazotti vagy foglalkoztatotti esetben a munkáltató igazolást, lakossági esetében a lakcímkártya másolatát.  

 

A parkolóbérletet, parkolójegyet, mozgáskorlátozott igazolványt valamint a parkolótárcsát a gépjárműben az első szélvédő mögött, kívülről jól látható módon, úgy kell elhelyezni, hogy annak érvényességéről az ellenőrzést végző személy megbizonyosodhasson. Ennek elmulasztása pótdíjfizetési kötelezettséget von maga után!

 

További információk a parkolásról:

Parkolási Iroda
8380 Hévíz, Kossuth L. u. 1.

Tel.: +36/30-463-69-97

Iroda nyitvatartása:

Hétfőtől péntekig:    8:00-12:00, 12:30-15:45.ig

Szombaton:                8:00-11:45-ig

Vasárnap:                   Zárva

 

 

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!