Várja Önt a Hévízi Bor és GasztroKorzó

Augusztus 20-23-án újra a bor és a szórakozás kerülhet a középpontba Hévízen.

Várja Önt a Hévízi Bor és GasztroKorzó

Új helyszínekkel, nagyobb területen, többféle és a korábbi évekhez képest más programokkal várja idén vendégeit a fürdőváros.

Az új név nem véletlen

A korábbi évek megszokott rendezvénye más köntösbe bújik az idei év körülményeihez igazodva. Az önfeledt szórakozás biztosítása mellett a szervezők kiemelten fontosnak tartották, hogy a résztvevők számára lehetővé tegyék a biztonságos kikapcsolódás feltételeit. A faházak és sátrak egymástól messzebb kaptak helyet, a zenés-táncos produkciók több kisebb helyszínen, több időpontban kerülnek megrendezésre. Kevesebb ülőhely és több könyöklő várja a vendégeket, hogy ezzel is elősegítsék a résztvevők folyamatos mozgását, a távolságtartás lehetőségének megteremtését.

Miért érdemes eljönni?

Hévíz belvárosában a Festetics és Deák téren, a Rákóczi utcában és az Erzsébet királyné utcában is lesznek borászok és kézművesek. 7 zalai borház és 6 meghívott borászat faházát állítják fel a jövő hét végére Hévízen. A balatoni borok mellett meg lehet majd kóstolni a múlt hónapban megválasztott Hévíz Város Borát, de lesznek borok Villányból, Pannonhalmáról, Tokajból és még Erdélyből is.

A borászatok mellett 17 kézműves is helyet kapott, közülük 8-an olyat árulnak majd, ami az ízlelőbimbókra hat, 9-en pedig egyedi ajándéktárgyakat kínálnak a látogatóknak.

Programok széles választéka

A rendezvényen nagyszínpad hiányában nem lépnek fel nemzetközi hírű zenekarok, de minden napra igényes háttérzenei programokat válogattak össze a szervezők. Összesen öt különböző helyszínen, naponta és napszakonként más-más pontján a rendezvénynek lépnek fel a zenészek. E mellett a délutáni órákban lesznek táncos műsorok, pódiumbeszélgetések, tűzzsonglőr bemutatók.

Nagyobb figyelmet kaptak a családos programok, a gyerekek délutáni, kora esti lefoglalása. Ehhez mind szabadtéri játékok, mind fedett játszóház is rendelkezésre áll majd. A Varázshangok játszóháznak és a Varázsdeszka játékparknak köszönhetően minőségi kikapcsolódás várható a kisgyerekek számára. Pénteken, szombaton és vasárnap is délutáni matiné műsor szórakoztatja a legkisebbeket, bohóccal, zenés műsorral, mesejátékkal.

Kivételes programlehetőség, hogy a rendezvény keretében vasárnap bemutatkoznak a magyar kutyafajták, de solymászbemutatóra is sor kerül majd.

Fő a biztonság, csak fesztiválpohárban lehet majd bort fogyasztani

A rendezvényen 3 ellenőrzőpontot állítanak fel. Ezeken a pontokon 19.00 órától van lehetőség hőmérséklet mérésre és szükség esetén a szervezők biztosítják a biztonsági előírások betartását!

Minden résztvevőnek felhívják a figyelmét, hogy idén csak fesztiválpohárban lehet bort fogyasztani. A borházaknál is fesztiválpohárban kínálják a borokat, illetve a Rózsakert melletti PohárPontban minden nap 15.00 és 22.00 óra között lehet majd poharat vásárolni 1000 Ft kaució ellenében. Így az egész rendezvény alatt a saját, garantáltan előre fertőtlenített üvegpoharából fogyaszthatja mindenki a borokat, hiszen a pohármosást kötelezően mosogatógépben végzik majd. A borospoharak természetesen a PohárPontban visszaválthatók, a kaució leadáskor 100%-ban visszajár. Sérült poharat a szervezők nem vesznek vissza. Csak üdítő vásárlása esetén kapható eldobható pohár.

Kézfertőtlenítő lesz a borházaknál a PohárPontban és az Info Pontban is. A könyöklőket rendszeresen fertőtleníteni fogják a szervezők és a borházak.

A Deák téri ivóvizes ivókút továbbra is üzemelni fog, így itt is lesz lehetőség kezet mosni. A Véderdő melletti nyilvános illemhely mellett további mobil toalettek kerülnek felállításra, és a Nagyparkolóban is található nyilvános illemhely.

Ezt üzenik a szervezők!

Ebben a bonyolult egészségügyi helyzetben a legfontosabb számunkra a vendégek és a kitelepülők egészsége.

Ezért:

  • KÉZFERTŐTLENÍTŐ ÁLLOMÁSOKAT helyezünk ki, ha szükségesnek érzi, használja!
  • Mivel a vírus a 65 év feletti korosztályra a legveszélyesebb, ezért őket arra kérjük, hogy fokozott óvatossággal vegyenek részt a rendezvényen, valamint velük szemben tanúsítson türelmet és távolságtartást.
  • A maszk viselése nem kötelező. Ha biztonságosabbnak érzi viselje, ne feszélyezze Önt, ha másokon nincs is. A maszkkal megóvhat másokat.
  • Szeretnénk megkérni, hogy a rendezvény területén és esetleges sorban állás esetén próbáljon 1,5 méter távolságot tartani.
  • Ügyeljünk együtt a megfelelő higiéniára.
  • Amennyiben betegnek érzi magát, kérjük fontolja meg, hogy ellátogat-e a rendezvényre.

A vírushelyzetre mindannyian máshogy reagálunk, a szabályok betartása mellett, kérem tartsa tiszteletben mások véleményét, döntését.”

 

Kérdése van? További információkért keresse munkatársainkat!

Tourinform Iroda

Rákóczi u. 2. | nyitva minden nap 9.00 - 17.00-ig | heviz@tourinform.hu | +36 83 540 131

Info Pont a rendezvényen

Dr. Schulhof Vilmos sétány | minden nap 15.00 - 22.00-ig

PohárPont a rendezvényen

Erzsébet királyné utcai Ivókútnál | minden nap 15.00 - 22.00-ig

 

További rendezvényekért kattintson ide!

 

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!