Változatos kínálat a borok szerelmeseinek Hévízen!

Kóstolja meg a térség legjobb borait, az augusztus 20-i Nemzeti Ünnep alkalmából immáron nyolcadszorra megrendezett Hévízi Borünnepen!

Változatos kínálat a borok szerelmeseinek Hévízen!

A helyben már jól ismert zalai borászatok mellett Hévízre több neves borászat is törzsvendégként tér vissza évről évre. A Borünnepre több okból is érdemes visszatérni, hiszen ismét ihat a kedvenc borából vagy kipróbálhatja az ismert pincészetek új borkínálatát is miközben színvonalas koncerteket és előadásokat élvezhet.

Az alábbi pincészetekkel már korábbi Hévízi Borünnepeken is találkozhatott:

  • Bock Pince

A villányi Bock család immár második generációja készíti a minőségi borokat. A család 80 hektár saját és még 70 hektár integrált területen gazdálkodik.  Fehér borkivallóságok közé a Bock Chardonnay és a 2017-es Bock Olaszrizling, a rosé borkiválóságok közé a Bock Rosé Cuvée 2017, és a Bock Piknik Rosé, vörös boroknál pedig a Bock Kékfrankos 2016, Bock Cuvée 2014, Bock Villányi Franc Fekete-hegy Selection 2014 került be. A pincészet csúcsbora jelenleg a 100% Ördögárok Merlot-ból készült Magnifico.

  • Borbély Családi Pincészet

Badacsonytomajon a Borbély család majdnem 40 éve a nászajándékként kapott birtokon ültette a 22 hektáron elterülő szőlőültetvényt. Száraz boraik a hazai és nemzetközi borversenyeken rendre kivalló minősítést kapnak. Winelovers Olaszrizling nagyteszten TOP 10 bor közé került be a Bács hegy Olasz rizling boruk. Különleges borok közül aranyérmes a Jégbor. Borbély Gyula 2007-ben pedig az Olaszrizling Aszú-val az év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. A legfiatalabb borász, Borbély Tamás pedig már 7. alkalommal kapta meg az „Év Bortermelője” címet

  • Cseri Pincészet

Kis családi borászat a pannonhalmi borvidék szívében, 10 hektáron gazdálkodik. A Cseri család kézi szüreteléssel és kíméletes feldolgozással készíti az egyedi ízvilágú borait. A boros palackok megújult külsőt kaptak, a borok azonban változatlan minőségűek. Két sorozatban választhatnak a Cseri pincészet borai közül, mint a mitológiai sorozat és a rajnai olaszrizling sorozat.

  • Royal Tokaji Borászat

A 30 éve alakult Royal Tokaji Borászat a borvidék legmeghatározóbb pincészetei közé tartozik. Ma már több mint 30 országba exportál, borai a világ öt kontinensén érhetők el a borkedvelők számára.  Több hazai és nemzetközi díjjakkal tüntették ki, mint a „Best of Nation”, Top 100 wines, Top 100 wineries, a kritikusok bora díja, illetve számos nagy aranyérmet nyertek már. Termékválasztékában megtalálható a száraz Furmint és a Sárgamuskotály, valamint a nagy száraz borok közül három dűlőszelektált Furmint is.

  • Sauska

Két nagy történelmi borvidéken Tokajban és Villányon készíti a kiváló minőségű borokat. A mészköves, dolomitos villányi talajon magasabb savtartalmú élénk borok készülnek: cabernet sauvignon, merlot, kékfrankos, portugieser, cabernet franc, kadarka. A magmás kőzeten, a tokaji borvidéken pedig: pinot noir, sárgamuskotály, furmint, hárslevelű készül. 2013-ban Londonban a Decanter Word Wien Awars-on a Sauska Cuvee 5 lett a legjobb bor. Ezzel első ízben nyert magyar bor a világ legpatinásabb borversenyén.

  • Balla Géza Pincészet (Erdély)

Erdélyben a régi történelmi borvidékünkön híres családoknak voltak birtokaik, ültetvényeik, mint a Grassalkovich, Hatvany, Bánffy, Rákóczi, Bohus, Báthory, Haraszthy családok. A Balla család már két évtizede törekszik arra, hogy a legendás vörös aszúk, fűszeres kadarkák, szelíd királyleánykák által ismert borvidék visszanyerje régi, hírnevét. Boraik: Legismertebb fehérborok a Királyleányka, a Mustos Fehér, valamint a Furmint. Vörösborok közül méltán népszerű a Kadarka, a Kékfrankos, a Feketeleányka & Cabernet Franc Sziklabor, Feketeleányka Sziklabor.

  • Mokos Pincészet

A Mokos család Villányban már a harmadik generáció óta foglalkozik borászattal. A 15 hektáros szőlőültetvényén kívül 45 hektáron saját gyümölcsöt is termeszt. A gyümölcsbor készítése a hagyományos szőlőből készült borhoz hasonló. A 100%-os gyümölcsből készült gyümölcsborokkal, mint megy-, szilva,- cseresznyebor vagy barrique megy, eper és őszibarack cuvée, kajszibarack-, szeder-, feketeribizli borral is találkozhatnak a Hévízi Borünnepen.

Az idei évben új borászatok is érkeznek az augusztus 16-20 között megrendezett Hévízi Borünnepre:

  • Fischer Borászat

A Fischer család 2002-ben 15 hektáron, kis családi vállalkozásként kezdett borokat készíteni a Badacsonyi borvidéken. Ma 80 hektáron termeszt kiváló minőségű szőlőt, amelyekből példás borokat készít, mint savignon blanc, pinot blank, chardonay és az édes savignon blanc. Vörösborok: zweigelt, merlot, pino noir és a shyrah.

  • Vylyan Pince

Az idei évben a nagybirtokok közül Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka versenyében döntőbe jutott a Vylyan Pince is. A Vylyan borok borversenyeken több aranyérmet is elnyertek. Legutóbb 120 villányi bor közül nemzetközi zsűriből álló bírói csapat aranyéremmel díjazta a Vylyan Macska 2018 és REDy 2018 a Portugieser du Monde-nt. A Vylyan borászat, különböző adottságokkal bíró dőlőkön, 120 hektáron természetes környezetbarát módszerekkel készíti a régi idők tudása és az új idők kihívásainak megfelelően a borait. Díjazott prémium borok a 2015-ös Kékfrankos, a Montenouvo, a Syhrah, továbbá a 2016-os Villányi Frank, a 2012-es Pillangó, Mandolás és Duennium.

Az egyik legnagyobb nemzeti ünnepünkhöz illően színes programok és minőségi borok várják mindazokat, akik Hévízen töltik az augusztus 20-i hosszúhétvégét.

A Hévízi Borünnep részletes programjáról itt olvashat: www.heviz.hu/hu/programok/fesztival-koncert/heviz-borfesztival-2019

Bővebb információ aktuális programokról és szállásajánlatokról:

www.heviz.hu | heviz@tourinform.hu

Tourinform Iroda Hévíz
Tel: +36 83 540 131
8380 Hévíz, Rákóczi u. 2.

Még több érdekességet olvasna Hévízről? Kövessen minket saját csatornáink mindegyikén!

Facebook Blog Instagram Youtube

Kapcsolódó cikkek


Töltse E-bike-ját a hévízi Tourinform irodában!

Töltse E-bike-ját a hévízi Tourinform irodában!

2019. július 11. 10:51

A Balatoni Ebike Töltőhálózat új tagjaként, immáron a hévízi Tourinform irodában is lehetőség nyílik az elektromos kerékpárok töltésére.

Parkolófejlesztés indul Hévízen

Parkolófejlesztés indul Hévízen

2018. szeptember 24. 09:32

A belvárosi nagyparkoló teljes átépítésével, valamint a város főutcájának átalakításával jelentős parkolófejlesztés zajlik Hévízen.

Ismét csúcson a vendégéjszaka szám Hévízen

Ismét csúcson a vendégéjszaka szám Hévízen

2019. február 05. 12:06

Ismét növekedő vendégéjszaka számról adhat tájékoztatást Hévíz.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!