Változatos kínálat a borok szerelmeseinek Hévízen!

Kóstolja meg a térség legjobb borait, az augusztus 20-i Nemzeti Ünnep alkalmából immáron nyolcadszorra megrendezett Hévízi Borünnepen!

Változatos kínálat a borok szerelmeseinek Hévízen!

A helyben már jól ismert zalai borászatok mellett Hévízre több neves borászat is törzsvendégként tér vissza évről évre. A Borünnepre több okból is érdemes visszatérni, hiszen ismét ihat a kedvenc borából vagy kipróbálhatja az ismert pincészetek új borkínálatát is miközben színvonalas koncerteket és előadásokat élvezhet.

Az alábbi pincészetekkel már korábbi Hévízi Borünnepeken is találkozhatott:

  • Bock Pince

A villányi Bock család immár második generációja készíti a minőségi borokat. A család 80 hektár saját és még 70 hektár integrált területen gazdálkodik.  Fehér borkivallóságok közé a Bock Chardonnay és a 2017-es Bock Olaszrizling, a rosé borkiválóságok közé a Bock Rosé Cuvée 2017, és a Bock Piknik Rosé, vörös boroknál pedig a Bock Kékfrankos 2016, Bock Cuvée 2014, Bock Villányi Franc Fekete-hegy Selection 2014 került be. A pincészet csúcsbora jelenleg a 100% Ördögárok Merlot-ból készült Magnifico.

  • Borbély Családi Pincészet

Badacsonytomajon a Borbély család majdnem 40 éve a nászajándékként kapott birtokon ültette a 22 hektáron elterülő szőlőültetvényt. Száraz boraik a hazai és nemzetközi borversenyeken rendre kivalló minősítést kapnak. Winelovers Olaszrizling nagyteszten TOP 10 bor közé került be a Bács hegy Olasz rizling boruk. Különleges borok közül aranyérmes a Jégbor. Borbély Gyula 2007-ben pedig az Olaszrizling Aszú-val az év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. A legfiatalabb borász, Borbély Tamás pedig már 7. alkalommal kapta meg az „Év Bortermelője” címet

  • Cseri Pincészet

Kis családi borászat a pannonhalmi borvidék szívében, 10 hektáron gazdálkodik. A Cseri család kézi szüreteléssel és kíméletes feldolgozással készíti az egyedi ízvilágú borait. A boros palackok megújult külsőt kaptak, a borok azonban változatlan minőségűek. Két sorozatban választhatnak a Cseri pincészet borai közül, mint a mitológiai sorozat és a rajnai olaszrizling sorozat.

  • Royal Tokaji Borászat

A 30 éve alakult Royal Tokaji Borászat a borvidék legmeghatározóbb pincészetei közé tartozik. Ma már több mint 30 országba exportál, borai a világ öt kontinensén érhetők el a borkedvelők számára.  Több hazai és nemzetközi díjjakkal tüntették ki, mint a „Best of Nation”, Top 100 wines, Top 100 wineries, a kritikusok bora díja, illetve számos nagy aranyérmet nyertek már. Termékválasztékában megtalálható a száraz Furmint és a Sárgamuskotály, valamint a nagy száraz borok közül három dűlőszelektált Furmint is.

  • Sauska

Két nagy történelmi borvidéken Tokajban és Villányon készíti a kiváló minőségű borokat. A mészköves, dolomitos villányi talajon magasabb savtartalmú élénk borok készülnek: cabernet sauvignon, merlot, kékfrankos, portugieser, cabernet franc, kadarka. A magmás kőzeten, a tokaji borvidéken pedig: pinot noir, sárgamuskotály, furmint, hárslevelű készül. 2013-ban Londonban a Decanter Word Wien Awars-on a Sauska Cuvee 5 lett a legjobb bor. Ezzel első ízben nyert magyar bor a világ legpatinásabb borversenyén.

  • Balla Géza Pincészet (Erdély)

Erdélyben a régi történelmi borvidékünkön híres családoknak voltak birtokaik, ültetvényeik, mint a Grassalkovich, Hatvany, Bánffy, Rákóczi, Bohus, Báthory, Haraszthy családok. A Balla család már két évtizede törekszik arra, hogy a legendás vörös aszúk, fűszeres kadarkák, szelíd királyleánykák által ismert borvidék visszanyerje régi, hírnevét. Boraik: Legismertebb fehérborok a Királyleányka, a Mustos Fehér, valamint a Furmint. Vörösborok közül méltán népszerű a Kadarka, a Kékfrankos, a Feketeleányka & Cabernet Franc Sziklabor, Feketeleányka Sziklabor.

  • Mokos Pincészet

A Mokos család Villányban már a harmadik generáció óta foglalkozik borászattal. A 15 hektáros szőlőültetvényén kívül 45 hektáron saját gyümölcsöt is termeszt. A gyümölcsbor készítése a hagyományos szőlőből készült borhoz hasonló. A 100%-os gyümölcsből készült gyümölcsborokkal, mint megy-, szilva,- cseresznyebor vagy barrique megy, eper és őszibarack cuvée, kajszibarack-, szeder-, feketeribizli borral is találkozhatnak a Hévízi Borünnepen.

Az idei évben új borászatok is érkeznek az augusztus 16-20 között megrendezett Hévízi Borünnepre:

  • Fischer Borászat

A Fischer család 2002-ben 15 hektáron, kis családi vállalkozásként kezdett borokat készíteni a Badacsonyi borvidéken. Ma 80 hektáron termeszt kiváló minőségű szőlőt, amelyekből példás borokat készít, mint savignon blanc, pinot blank, chardonay és az édes savignon blanc. Vörösborok: zweigelt, merlot, pino noir és a shyrah.

  • Vylyan Pince

Az idei évben a nagybirtokok közül Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka versenyében döntőbe jutott a Vylyan Pince is. A Vylyan borok borversenyeken több aranyérmet is elnyertek. Legutóbb 120 villányi bor közül nemzetközi zsűriből álló bírói csapat aranyéremmel díjazta a Vylyan Macska 2018 és REDy 2018 a Portugieser du Monde-nt. A Vylyan borászat, különböző adottságokkal bíró dőlőkön, 120 hektáron természetes környezetbarát módszerekkel készíti a régi idők tudása és az új idők kihívásainak megfelelően a borait. Díjazott prémium borok a 2015-ös Kékfrankos, a Montenouvo, a Syhrah, továbbá a 2016-os Villányi Frank, a 2012-es Pillangó, Mandolás és Duennium.

Az egyik legnagyobb nemzeti ünnepünkhöz illően színes programok és minőségi borok várják mindazokat, akik Hévízen töltik az augusztus 20-i hosszúhétvégét.

A Hévízi Borünnep részletes programjáról itt olvashat: www.heviz.hu/hu/programok/fesztival-koncert/heviz-borfesztival-2019

Bővebb információ aktuális programokról és szállásajánlatokról:

www.heviz.hu | heviz@tourinform.hu

Tourinform Iroda Hévíz
Tel: +36 83 540 131
8380 Hévíz, Rákóczi u. 2.

Még több érdekességet olvasna Hévízről? Kövessen minket saját csatornáink mindegyikén!

Facebook Blog Instagram Youtube

Kapcsolódó cikkek


Őszi Tourinform nyitva tartás Hévízen!

Őszi Tourinform nyitva tartás Hévízen!

2018. szeptember 28. 10:20

A Nagyparkolóban található Hévíz Infopont szeptember 30-val bezárja a kapuit, viszont a központi Tourinform iroda heti hét napon továbbra is üzemel.

Szúnyoggyérítési munkálatok

Szúnyoggyérítési munkálatok

2019. június 17. 12:36

Közérdekű közlemény

Gőzerővel indulnak Hévíz új termálturisztikai együttműködései Kínában

Gőzerővel indulnak Hévíz új termálturisztikai együttműködései Kínában

2019. május 22. 10:36

Intenzív érdeklődés mutatkozik a nemzetközi szinten is elismert, egyedülálló szaktudásra az egészségturizmus területén.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!