Új okosparkolási lehetőség Hévízen

Az év végére kialakult Hévízen az okosparkolási rendszer első fázisa, mely keretein belül gyorsabban és egyszerűbben tudunk parkolni a városban.

Új okosparkolási lehetőség Hévízen

A Nagyparkoló térre visszakerültek a régről már ismerős sorompók, de a Széchenyi utcai Víztoronynál található 58 férőhelyes parkoló is sorompókkal lett ellátva. A parkolók különlegessége, hogy rendszámfelismerő rendszerrel működnek, így jelentősen megkönnyítik a parkolás ütemét, hiszen behajtáskor nincs más dolgunk csak megvárni, amíg a sorompó melletti kijelző kiírja a rendszámunkat, majd felnyílik a sorompó és már parkolhatunk is. A behajtástól számított első 15 percen belül lehetőség van a parkolót térítésmentesen elhagyni.

 

Nem is kell parkolójegy?

Parkolójegyre ugyan nincs szükség, de a parkolásért nem a parkolási idő megkezdésekor, hanem a parkolás végeztével kell fizetni. A Nagyparkolóban 3 terminál lett kihelyezve, míg a Víztoronynál 1 terminálnál tudunk fizetni. A termináloknál a parkolás befejezése előtt a rendszám beütésével tudjuk a parkolási díjat megtéríteni készpénzzel (érmével és bankjeggyel egyaránt), bankkártyával, de akár mobiltelefonnal is. Fontos, hogy ha a mobiltelefonos parkolást választjuk, akkor is a parkolás végén van lehetőség a díjat kifizetni. Miután kifizettük a parkolódíjat, pontosan 10 perc áll rendelkezésre a parkoló elhagyására.

 

Mobillal még egyszerűbb

A parkolás megkönnyítésére egy külön mobiltelefonos applikáció is rendelkezésünkre áll. A Hévíz Okosparkolás (angol nyelvű verzióján Hévíz Parking) nevű applikáció iOS és Android telefonokon is elérhető, mely nem csak hasznos információkat tartalmaz a parkolási rendszerről, de a fizetés is gyorsan és kényelmesen megoldható az app segítségével.

 

2022. évi parkolóbérletek:

A Parkolási Iroda tájékoztatása szerint 2022-ben a következő módon váltható parkolóbérlet Hévízen:

2021. évben megvásárolt parkolóbérletek 2022.01.31-ig érvényesek!

Az új bérletek változatlan áron 2022.01.03-től igényelhetők a parkolási irodában. Fizetés helyben bankkártyával vagy a postán csekken.

Az ügyintézés gyorsítása érdekében kérjük a parkolási bérlet megváltásához szükséges nyilatkozatot töltsék le a

https://parking.hevuzkft.hu oldalról az „Adatvédelmi nyilatkozatok” menüpont alatt és kitöltve hozzák magukkal!

Lakossági bérletekhez lakcímkártyát kérünk, dolgozóihoz munkáltatói igazolást, céges adatokat pedig csak számlaigény esetén.

 

A parkolást továbbá SMS kód küldésével is tudjuk téríteni:

Gyorskódok a parkolózónákhoz:

Nagyparkoló tér: 5587

Víztorony: 5588

Piros zóna (Petőfi S. u., Ady E. u.): 8381

Sárga zóna (József A. u., Honvéd u., Park u., Kossuth L. u. eleje, Zrínyi u. 1.): 8382

 

További információ a parkolási rendről, díjakról:

https://parking.heviz.hu/

 

További információ látnivalókról, programokról:

Tourinform Hévíz

8380 Hévíz, Rákóczi u. 2.

+36 83 540 131

heviz@tourinform.hu

 

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!