Új menetrendszerinti járat Dortmund és a Hévíz-Balaton Airport között

Csaknem másfél évtized után 2022. június 16-án, csütörtökön ismét menetrend szerinti repülőjárat landolt a Hévíz-Balaton Airporton. A Wizz Air hetente kétszer közlekedő járata a németországi Dortmundot köti össze Hévíz és a Balaton térségével, amely számára turisztikai szempontból kiemelt fontosságú a járatindítás.

Új menetrendszerinti járat Dortmund és a Hévíz-Balaton Airport között

2021-ben Hévíz – Budapest után – a második legnépszerűbb úti cél volt a német vendégek körében, akik közel 78 ezer vendégéjszakát töltöttek el a településen. Idén nyárra és az év további részére is napról napra több foglalás érkezik be, ezért várhatóan ez a szezon a német piacot tekintve kedvezően alakul Hévízen, amit a dortmundi járatnyitás tovább élénkíthet. Az első járat érkezést a sármelléki repülőtéren az ilyenkor szokásos vízsugárral köszöntötték.

Az eseményen Jakab Zsófia, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) marketing és kommunikációs vezérigazgató-helyettese kiemelte: „Németország hazánk legnagyobb küldőpiaca, és az MTÜ azon dolgozik, hogy ezt a piaci részesedést még tovább növeljük. Stratégiai célunk, hogy összehangolt szakmai tevékenységgel és marketingkommunikációs eszközökkel még több turistát hozzunk Magyarországra, adatvezérelt ágazatirányítással élénkítsük a turizmust, hazai és nemzetközi kampányokkal növeljünk a vendégforgalmat. A dortmundi járat menetrend szerinti közlekedése turisztikai szempontból kiemelt fontosságú a környező települések számára, forgalomélénkítő hatása meghatározó, extra bevételhez juttathatja a turisztikai vállalkozásokat, és elősegíti a térségben élők mobilitását, az üzleti kapcsolatok javítását" – olvasható az MTÜ közleményében.

Papp Gábor, Hévíz város polgármestere hangsúlyozta: „Németország az egyik legfontosabb piac Hévíz és a Balaton számára, így ennek az új, menetrend szerinti járatnak az indítása további német desztinációval köti össze régiónkat. A pandémiás helyzet után jó lehetőség ez arra, hogy felélénküljenek a két ország közötti turisztikai kapcsolatok, egyúttal új célcsoportokat szólítsunk meg. Az Észak-Rajna-Vesztfáliai térség gazdaságilag fontos régió, jelentős lakossággal, és olyan nagyvárosokkal, mint Dortmund mellett például Köln és Düsseldorf. A most induló Wizz Air repülőjárat így arra is lehetőséget teremt, hogy a korábban jellemzően egészségturisztikai céllal érkező vendégek mellett egy újabb, fiatalabb célcsoportnak mutathassuk meg Hévíz és térsége sokszínűségét, egyediségét, a Nyugat-Balatoni régió változatos programkínálatát a teljes nyári és a kora őszi időszakban.”

Az MTI tudósítása szerint ehhez még hozzátette, hogy a város önkormányzata 2011-ben vette át repülőtér üzemeltetését, két évvel ezelőtt a magyar állam vásárolta be magát a repteret üzemeltető cégbe, az MTÜ pedig megkapta az üzemeltetési jogot. A polgármester szavai szerint ez utóbbi partnerséggel szakmai és gazdasági szempontból is jó partnerre talált a város önkormányzata.

Benkő Attila, a repülőtér igazgatója elmondta: utoljára 2008-ban fogadott menetrend szerinti járatot a Hévíz-Balaton Airport, akkor a Ryanair Londonból közlekedtetett járatokat. A Wizz Air első dortmundi járatával – amely szeptember 15-ig, hetente kétszer közlekedik – mintegy 170-en érkeztek Magyarországra.

 

Járatinformációk Hévíz - Dortmund

Miért érdemes Hévíről Dortmundba utazni! Olvasd el cikkünket!

 

Transzfer információk

Útvonal

Indulás: 11:30, 12:40 órakor

  1. Reptér Sármellék SOB
  2. Alsópáhok, Kolping Hotel
  3. Hévíz, Helikon u.(Hotel Aqua, H.Napfény)
  4. Hévíz, H.Thermal
  5. Hévíz, Kossuth LAjos u Posta/Városháza
  6. Hévíz, Széchenyi u., H.Palace
  7. Keszthely vasútállomás
  8. Keszthely, Apát u Tokaji panzió
  9. Gyenesdiás, Balatoni u. (Mcdonalds)
  10. Keszthely, Csapás u., Tesco Supermarket

Ár: SOB Reptér – Hévíz/Keszthely/Gyenesdiás: 13,9 € (egy út), 23,9 € (retúr)

Foglalás:
E-mail: info@keszthelytourist.hu
Tel.: +36 30 217 9709, +36 30 957 8322

 

 

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!