Új járat szállítja Hévízre az orosz vendégeket

Hévízen meghaladta tavaly az egymilliót a vendégéjszakák száma, a – jellemzően jól költő - orosz turisták számának és arányának csökkenése hátrányosan érintette a térség szolgáltatóit.

Új járat szállítja Hévízre az orosz vendégeket

A Magyar Turizmus Zrt., Hévíz Város Önkormányzata, a budapesti orosz nagykövetség és a turisztikai szakmai képviselőinek összefogása konkrét eredményre vezetett: az orosz gyógyvendégeket hamarosan új, heti rendszerességgel közlekedő repülőjárat szállítja Moszkva és a Hévíz-Balaton Airport között.
Az orosz beutazó forgalom élénkítése érdekében a Magyar Turizmus Zrt. a Hévíz TDM Egyesülettel, az önkormányzattal, hévízi szállodákkal, valamint az orosz piacban érdekelt utazási irodákkal együttműködésben már tavaly szeptemberben forgalomélénkítő kampányt indított Moszkvában. A promóció második, december elején induló szakaszának fókuszában Szentpétervár és az Északnyugati szövetségi körzet állt. Ezek a kampányok folyamatos jelenlétet biztosítottak hazánk turisztikai kínálata számára az orosz piacon egészen 2015 végéig.
Az együttműködés 2016 márciusában újabb jelentős állomásához érkezett. Dr. Faragó Péter, az MT Zrt. vezérigazgatója, Papp Gábor (FIDESZ_KDNP) Hévíz polgármestere valamint Igor Sevastyanov a budapest Orosz Nagykövetség Főtanácsosa az Utazás kiállításon rendezett sajtótájékoztatón bejelentette: Moszkva és a Hévíz-Balaton Airport között új, heti rendszerességű, 126 fős járat indul, a kezdeti tervek szerint 18 járattal. A járatok száma a foglaltság függvényében tovább bővülhet. A Magyar Turizmus Zrt. és a Hévíz TDM Egyesület fele-fele arányban, járul hozzá a kampányhoz. A járatnyitás eredménye a becslések szerint minimálisan mintegy 15.000 új orosz vendégéjszaka lesz. Az új, menetrend szerinti járatot az UTAir orosz légitársaság indítja, a gépek 2016. július 10. és november 6. között szállítják majd a vendégeket Hévízre. Papp Gábor (FIDESZ-KDNP), Hévíz város polgármestere hozzátette, Kézzel fogható eredményre vezetett az MT Zrt., és a Hévíz stratégiai együtt működése. Hévíz mindig is a színes, nemzetközi vendégkör kialakításán dolgozik, ami elsősorban az egészség-, és gyógyturisztikai szolgáltatásokra épül. Ennek fontos része az orosz gyógyvendég, aki jellemzően többhetes fürdőkúrára érkezik a városba. Az Európai Turisztikai Bizottság jelentése szerint 2015 és 2020 között a közép-kelet-európai régióba irányuló orosz kiutazások számának évente átlagosan 4,3%-os növekedése várható, így Oroszország várhatóan továbbra is hazánk egyik legfontosabb küldőpiaca marad.

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!