Új járat szállítja Hévízre az orosz vendégeket

Hévízen meghaladta tavaly az egymilliót a vendégéjszakák száma, a – jellemzően jól költő - orosz turisták számának és arányának csökkenése hátrányosan érintette a térség szolgáltatóit.

Új járat szállítja Hévízre az orosz vendégeket

A Magyar Turizmus Zrt., Hévíz Város Önkormányzata, a budapesti orosz nagykövetség és a turisztikai szakmai képviselőinek összefogása konkrét eredményre vezetett: az orosz gyógyvendégeket hamarosan új, heti rendszerességgel közlekedő repülőjárat szállítja Moszkva és a Hévíz-Balaton Airport között.
Az orosz beutazó forgalom élénkítése érdekében a Magyar Turizmus Zrt. a Hévíz TDM Egyesülettel, az önkormányzattal, hévízi szállodákkal, valamint az orosz piacban érdekelt utazási irodákkal együttműködésben már tavaly szeptemberben forgalomélénkítő kampányt indított Moszkvában. A promóció második, december elején induló szakaszának fókuszában Szentpétervár és az Északnyugati szövetségi körzet állt. Ezek a kampányok folyamatos jelenlétet biztosítottak hazánk turisztikai kínálata számára az orosz piacon egészen 2015 végéig.
Az együttműködés 2016 márciusában újabb jelentős állomásához érkezett. Dr. Faragó Péter, az MT Zrt. vezérigazgatója, Papp Gábor (FIDESZ_KDNP) Hévíz polgármestere valamint Igor Sevastyanov a budapest Orosz Nagykövetség Főtanácsosa az Utazás kiállításon rendezett sajtótájékoztatón bejelentette: Moszkva és a Hévíz-Balaton Airport között új, heti rendszerességű, 126 fős járat indul, a kezdeti tervek szerint 18 járattal. A járatok száma a foglaltság függvényében tovább bővülhet. A Magyar Turizmus Zrt. és a Hévíz TDM Egyesület fele-fele arányban, járul hozzá a kampányhoz. A járatnyitás eredménye a becslések szerint minimálisan mintegy 15.000 új orosz vendégéjszaka lesz. Az új, menetrend szerinti járatot az UTAir orosz légitársaság indítja, a gépek 2016. július 10. és november 6. között szállítják majd a vendégeket Hévízre. Papp Gábor (FIDESZ-KDNP), Hévíz város polgármestere hozzátette, Kézzel fogható eredményre vezetett az MT Zrt., és a Hévíz stratégiai együtt működése. Hévíz mindig is a színes, nemzetközi vendégkör kialakításán dolgozik, ami elsősorban az egészség-, és gyógyturisztikai szolgáltatásokra épül. Ennek fontos része az orosz gyógyvendég, aki jellemzően többhetes fürdőkúrára érkezik a városba. Az Európai Turisztikai Bizottság jelentése szerint 2015 és 2020 között a közép-kelet-európai régióba irányuló orosz kiutazások számának évente átlagosan 4,3%-os növekedése várható, így Oroszország várhatóan továbbra is hazánk egyik legfontosabb küldőpiaca marad.

Kapcsolódó cikkek


Lezárult a 2019-es Minőségfejlesztési pályázat beadási szakasza

Lezárult a 2019-es Minőségfejlesztési pályázat beadási szakasza

2019. március 04. 14:04

A hévízi magánszálláshelyeknek újra alkalmuk nyílik a célzottminőségi fejlesztésére. Ehhez 2019. február 28-ig kellet benyújtaniuk pályázataikat a Hévíz TDM Egyesülethez. A pályázat finanszírozását Hévíz Város Önkormányzata biztosítja a 2018. évben befizetett idegenforgalmi adóból, amelynek kerete 16.000.000 forint.

Új ingyenes Tréning indul Hévízen!

Új ingyenes Tréning indul Hévízen!

2018. szeptember 22. 10:08

Hogyan építsünk weboldalt, web áruházat programozói tudás nélkül ma a világ legkorszerűbb platformján? A Word Press képzésen ezt is megtudja!

Ismét csúcson a vendégéjszaka szám Hévízen

Ismét csúcson a vendégéjszaka szám Hévízen

2019. február 05. 12:06

Ismét növekedő vendégéjszaka számról adhat tájékoztatást Hévíz.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!