Új iszapkezelő helyiségekben folyik tovább a kezelés!

A Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházban 2012-ben kezdték meg az intézet részlegeinek folyamatos rekonstrukcióját. Most a Semmelweis-napi program keretében a felújított iszapkezelő helyiségeket adták át ünnepélyes keretek között.

Új iszapkezelő helyiségekben folyik tovább a kezelés!

A most átadott iszapkezelő helyiségek már a 21. századi betegellátási igényekhez igazodnak, és a kezelés kiemelt jellege miatt fontos fejlesztési üteme volt a rekonstrukciós folyamatnak, ami természetesen ezzel a fejlesztéssel sem ért véget, hiszen ugyanezen felújítási folyamat a fogadó épület, szakrendelők, elektroterápiás részlegek és a medence terek megújítása.

Dr. Kvarda Attila a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház főigazgatója: "Örömünkre szolgál, hogy eljutottunk az alsóbb szintre is és ezáltal lehetőség adódott, hogy az iszapkezelőinket fel tudtuk újítani, átalakítani, és másik helyre is kerültek. Maga az iszapkezelési technológia nem változott,  … csupán az őt körülvevő körülmények lettek komfortosabbak, modernebbek, a betegek számára sokkal intimebb és sokkal közvetlenebb tud lenni így a munkatársak és a betegek közötti kapcsolat."

A hévízi gyógyiszapos iszapkezelés évtizedek óta a legnépszerűbb terápiák közé tartozik Hévízen. A felújított kezelőkben, a mostani korszerűsítést követően 24 beteget tudnak egyszerre ellátni.  Megteremtették annak lehetőségét,  hogy a személyzet tagjai egyszerre egy vagy maximum két beteget lássanak el. Továbbá a kezelő helyiségek külön öltözővel, zuhanyzóval is rendelkeznek, így az intimitás mellett a vagyonvédelem is biztosítva van.  A mozgásukban korlátozott betegek számára is kialakítottak két kezelőhelyiséget, melyek könnyedén megközelíthetők akár tolószékkel is.

Stepán Tibor, ápolási igazgató helyettes: "Talán mondhatom azt, hogy Európa egyik legmodernebb iszapkezelőjét építettük meg … a betegek az eddigi tapasztalatok szerint nagyon elégedettek vele, bár nekünk ez kicsi többletmunkát okoz, hiszen több emberrel dolgozunk. 11-en dolgoznak most egyszerre, 24 kezelést tudunk ellátni, 7 pakolásunk van egy nap, ami összesen 168 beteget jelent."

Az ápolási igazgató helyettestől azt is megtudtuk, hogy minden páciens esetén nagyjából 1,5 vödör iszapra van szükség a kezeléshez. Ez napi 168 embernél nagyjából 200-220 vödörnyi iszapot jelent. Ezt a mennyiséget 6 db, 600 literes iszapfőző készülékkel melegítik. A modern technikai eszközök sterilizálják, hőn tartják az iszapot, így azt újra fel lehet használni, de a betegek így is nagyjából egy köbméternyi iszapot mosnak le magukról hetente, ami a  lefolyóba távozik.

Kertész Márta gazdasági igazgató arról is beszélt az átadó ünnepség után, hogy a beruházás számos épületgépészeti korszerűsítéssel is járt, ami nem csak energia megtakarítás szempontjából, hanem a környezeti fenntarthatóság miatt is fontos egy ekkora intézmény életében.

A felújítások továbbra is állnak le, a következő ütem átadása ősszel várhat, amikor a vizes kezelő helyiségek fejlesztésének érnek a végére. Ezt követően a gyógytorna- és a masszázs helyiségek fejlesztésére kerül sor.

Mit kell tudni a hévízi gyógyiszapos kezelésről? A részletekért kattintson ide!

Hogyan lehet része a hévízi betegellátásban? A beutalási folyamatról itt olvashat részletesen!

Még több érdekességet olvasna Hévízről? Kövessen minket saját csatornáink mindegyikén!

Facebook Blog Instagram Youtube

 

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!