Új iszapkezelő helyiségekben folyik tovább a kezelés!

A Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházban 2012-ben kezdték meg az intézet részlegeinek folyamatos rekonstrukcióját. Most a Semmelweis-napi program keretében a felújított iszapkezelő helyiségeket adták át ünnepélyes keretek között.

Új iszapkezelő helyiségekben folyik tovább a kezelés!

A most átadott iszapkezelő helyiségek már a 21. századi betegellátási igényekhez igazodnak, és a kezelés kiemelt jellege miatt fontos fejlesztési üteme volt a rekonstrukciós folyamatnak, ami természetesen ezzel a fejlesztéssel sem ért véget, hiszen ugyanezen felújítási folyamat a fogadó épület, szakrendelők, elektroterápiás részlegek és a medence terek megújítása.

Dr. Kvarda Attila a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház főigazgatója: "Örömünkre szolgál, hogy eljutottunk az alsóbb szintre is és ezáltal lehetőség adódott, hogy az iszapkezelőinket fel tudtuk újítani, átalakítani, és másik helyre is kerültek. Maga az iszapkezelési technológia nem változott,  … csupán az őt körülvevő körülmények lettek komfortosabbak, modernebbek, a betegek számára sokkal intimebb és sokkal közvetlenebb tud lenni így a munkatársak és a betegek közötti kapcsolat."

A hévízi gyógyiszapos iszapkezelés évtizedek óta a legnépszerűbb terápiák közé tartozik Hévízen. A felújított kezelőkben, a mostani korszerűsítést követően 24 beteget tudnak egyszerre ellátni.  Megteremtették annak lehetőségét,  hogy a személyzet tagjai egyszerre egy vagy maximum két beteget lássanak el. Továbbá a kezelő helyiségek külön öltözővel, zuhanyzóval is rendelkeznek, így az intimitás mellett a vagyonvédelem is biztosítva van.  A mozgásukban korlátozott betegek számára is kialakítottak két kezelőhelyiséget, melyek könnyedén megközelíthetők akár tolószékkel is.

Stepán Tibor, ápolási igazgató helyettes: "Talán mondhatom azt, hogy Európa egyik legmodernebb iszapkezelőjét építettük meg … a betegek az eddigi tapasztalatok szerint nagyon elégedettek vele, bár nekünk ez kicsi többletmunkát okoz, hiszen több emberrel dolgozunk. 11-en dolgoznak most egyszerre, 24 kezelést tudunk ellátni, 7 pakolásunk van egy nap, ami összesen 168 beteget jelent."

Az ápolási igazgató helyettestől azt is megtudtuk, hogy minden páciens esetén nagyjából 1,5 vödör iszapra van szükség a kezeléshez. Ez napi 168 embernél nagyjából 200-220 vödörnyi iszapot jelent. Ezt a mennyiséget 6 db, 600 literes iszapfőző készülékkel melegítik. A modern technikai eszközök sterilizálják, hőn tartják az iszapot, így azt újra fel lehet használni, de a betegek így is nagyjából egy köbméternyi iszapot mosnak le magukról hetente, ami a  lefolyóba távozik.

Kertész Márta gazdasági igazgató arról is beszélt az átadó ünnepség után, hogy a beruházás számos épületgépészeti korszerűsítéssel is járt, ami nem csak energia megtakarítás szempontjából, hanem a környezeti fenntarthatóság miatt is fontos egy ekkora intézmény életében.

A felújítások továbbra is állnak le, a következő ütem átadása ősszel várhat, amikor a vizes kezelő helyiségek fejlesztésének érnek a végére. Ezt követően a gyógytorna- és a masszázs helyiségek fejlesztésére kerül sor.

Mit kell tudni a hévízi gyógyiszapos kezelésről? A részletekért kattintson ide!

Hogyan lehet része a hévízi betegellátásban? A beutalási folyamatról itt olvashat részletesen!

Még több érdekességet olvasna Hévízről? Kövessen minket saját csatornáink mindegyikén!

Facebook Blog Instagram Youtube

 

Kapcsolódó cikkek


113 nyertes magánszálláshely pályázó Hévízen!

113 nyertes magánszálláshely pályázó Hévízen!

2019. április 01. 10:02

Tudatos minőségfejlesztés és forgalomnövekedés

761 millió forintos támogatás a hévízi magánszálláshelyeknek

761 millió forintos támogatás a hévízi magánszálláshelyeknek

2020. július 24. 15:17

Országosan 14.000 vidéki magánszálláshely, 45 milliárd forint összeértékben nyert támogatást a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében meghirdetett pályázaton.

A Hévízi Tourinform Irodába már megérkezett a Jézuska, és igazából Nektek hozott ajándékot!

A Hévízi Tourinform Irodába már megérkezett a Jézuska, és igazából Nektek hozott ajándékot!

2020. december 17. 12:13

Az idei évben a Hévízi Tourinform Irodát üzemelő Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. sikeresen pályázott irodafejlesztésére a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. által kiírt pályázaton.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!