Tudomány, gyógyítás, turizmus

A tudományos kapcsolatok erősödését és az egészségturizmus élénkítését is eredményezheti az az együttműködés, melyet csütörtökön kötött meg a szentpétervári orvosi egyetem és a hévízi önkormányzat.

Tudomány, gyógyítás, turizmus

Az aláírás előtt együttműködési megállapodás előzményeiről és részleteiről tartott sajtótájékoztatót Papp Gábor polgármester és Mamaeva Marina  szentpétervári doktornő, aki több éve szervez (ezekben a napokban is sor került ilyenre) a fürdővárosban orvosszakmai konferenciákat, így hazájának gyógyítói is ismerkedhetnek a hévízi gyógykúrákkal. Mint elmondta: náluk hiányosságok vannak a szanatóriumi és üdülőhelyi gyógyításában, Magyarországon viszont sok lehetőséget fedezett fel a rehabilitáció területén, s sok mindent tanulhatnak az itteni szakemberektől.

- Ezeknek a konferenciáknak az eredménye a betegek magyar gyógyhelyekre való irányítása – emelte ki Mamaeva Marina. Részben e célt szolgálja a most megkötött együttműködési megállapodás is, melynek másik előzménye, hogy tavaly ősszel a hévízi önkormányzat és a Pető Intézet Szentpéterváron bemutatta a magyarországi rehabilitációs módszereket és lehetőségeket.

- Az együttműködési szerződésben három fő pont van kiemelve. Az egyik a közös kutatási projektek, tudományos konzultációk és együttműködések a kölcsönös érdeklődési területeken. Tapasztalatcsere az orvosi és biológiai tudományterületek tanításában, valamint közös kezdeményezések: mint például konferenciák, előadások, szimpóziumok, doktori tanulmányok lehetővé tétele – mutatta be Papp Gábor a közös munkát. Hozzátette: nem  csak orvosok, más egészségügyi szakemberek is tanulhatnak egymástól.  A településvezető reményei szerint a hévízi gyógyászat külföldi megismertetéséhez és elismertetéséhez ez az együttműködés  nagyban hozzájárul.

- Ennek következménye lehet az, hogy az egészség -és gyógyturizmusban a ma szerintem elkerülhetetlen biztosítótársaságok is be tudjanak kapcsolódni: egy külföldi biztosítótársaság mondjuk egy orosz, vagy a világ bármely országának betegét ide küldje, s adott esetben részben vagy egészben meg is finanszírozza az itteni gyógyulását. Ennek az együttműködésnek ez a lehetőség szerves következménye lehet. Meggyőződésem, hogy ha egészségturizmusról beszélünk, a biztosítótársaságok fogják eldönteni a lehetőségeteket.

Forrás:www.zaol.hu

Kapcsolódó cikkek


Töltse E-bike-ját a hévízi Tourinform irodában!

Töltse E-bike-ját a hévízi Tourinform irodában!

2019. július 11. 10:51

A Balatoni Ebike Töltőhálózat új tagjaként, immáron a hévízi Tourinform irodában is lehetőség nyílik az elektromos kerékpárok töltésére.

Minőségfejlesztési Pályázat

Minőségfejlesztési Pályázat

2019. június 17. 14:11

Kiutalásra kerültek a köztes elszámolásba eső Pályázatok Hévízen!

Beköszöntött az ősz, de Hévízen továbbra is színes programokkal várjuk Önöket!

Beköszöntött az ősz, de Hévízen továbbra is színes programokkal várjuk Önöket!

2018. október 01. 14:56

Októberben is rengeteg koncerttel várjuk a Hévízre látogató vendégeinket, melyek garantált szórakozást nyújtanak az őszi hidegben is!

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!