Tudomány, gyógyítás, turizmus

A tudományos kapcsolatok erősödését és az egészségturizmus élénkítését is eredményezheti az az együttműködés, melyet csütörtökön kötött meg a szentpétervári orvosi egyetem és a hévízi önkormányzat.

Tudomány, gyógyítás, turizmus

Az aláírás előtt együttműködési megállapodás előzményeiről és részleteiről tartott sajtótájékoztatót Papp Gábor polgármester és Mamaeva Marina  szentpétervári doktornő, aki több éve szervez (ezekben a napokban is sor került ilyenre) a fürdővárosban orvosszakmai konferenciákat, így hazájának gyógyítói is ismerkedhetnek a hévízi gyógykúrákkal. Mint elmondta: náluk hiányosságok vannak a szanatóriumi és üdülőhelyi gyógyításában, Magyarországon viszont sok lehetőséget fedezett fel a rehabilitáció területén, s sok mindent tanulhatnak az itteni szakemberektől.

- Ezeknek a konferenciáknak az eredménye a betegek magyar gyógyhelyekre való irányítása – emelte ki Mamaeva Marina. Részben e célt szolgálja a most megkötött együttműködési megállapodás is, melynek másik előzménye, hogy tavaly ősszel a hévízi önkormányzat és a Pető Intézet Szentpéterváron bemutatta a magyarországi rehabilitációs módszereket és lehetőségeket.

- Az együttműködési szerződésben három fő pont van kiemelve. Az egyik a közös kutatási projektek, tudományos konzultációk és együttműködések a kölcsönös érdeklődési területeken. Tapasztalatcsere az orvosi és biológiai tudományterületek tanításában, valamint közös kezdeményezések: mint például konferenciák, előadások, szimpóziumok, doktori tanulmányok lehetővé tétele – mutatta be Papp Gábor a közös munkát. Hozzátette: nem  csak orvosok, más egészségügyi szakemberek is tanulhatnak egymástól.  A településvezető reményei szerint a hévízi gyógyászat külföldi megismertetéséhez és elismertetéséhez ez az együttműködés  nagyban hozzájárul.

- Ennek következménye lehet az, hogy az egészség -és gyógyturizmusban a ma szerintem elkerülhetetlen biztosítótársaságok is be tudjanak kapcsolódni: egy külföldi biztosítótársaság mondjuk egy orosz, vagy a világ bármely országának betegét ide küldje, s adott esetben részben vagy egészben meg is finanszírozza az itteni gyógyulását. Ennek az együttműködésnek ez a lehetőség szerves következménye lehet. Meggyőződésem, hogy ha egészségturizmusról beszélünk, a biztosítótársaságok fogják eldönteni a lehetőségeteket.

Forrás:www.zaol.hu

Kapcsolódó cikkek


Hősképzés a hévízi Tourinform Irodában

Hősképzés a hévízi Tourinform Irodában

2019. február 20. 11:31

Újraélesztő tréning az Országos Mentőszolgálat szakértőivel

Sikerrel lezárult a negyedik Minőségfejlesztési pályázat Hévízen!

Sikerrel lezárult a negyedik Minőségfejlesztési pályázat Hévízen!

2019. július 11. 11:00

A 113 nyertes összesen 14.739.735,- forintot használt fel az Önkormányzat által nyújtott 16.000.000.-Ft keretösszegből.

Lezárult a 2019-es Minőségfejlesztési pályázat beadási szakasza

Lezárult a 2019-es Minőségfejlesztési pályázat beadási szakasza

2019. március 04. 14:04

A hévízi magánszálláshelyeknek újra alkalmuk nyílik a célzottminőségi fejlesztésére. Ehhez 2019. február 28-ig kellet benyújtaniuk pályázataikat a Hévíz TDM Egyesülethez. A pályázat finanszírozását Hévíz Város Önkormányzata biztosítja a 2018. évben befizetett idegenforgalmi adóból, amelynek kerete 16.000.000 forint.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!