Tudomány, gyógyítás, turizmus

A tudományos kapcsolatok erősödését és az egészségturizmus élénkítését is eredményezheti az az együttműködés, melyet csütörtökön kötött meg a szentpétervári orvosi egyetem és a hévízi önkormányzat.

Tudomány, gyógyítás, turizmus

Az aláírás előtt együttműködési megállapodás előzményeiről és részleteiről tartott sajtótájékoztatót Papp Gábor polgármester és Mamaeva Marina  szentpétervári doktornő, aki több éve szervez (ezekben a napokban is sor került ilyenre) a fürdővárosban orvosszakmai konferenciákat, így hazájának gyógyítói is ismerkedhetnek a hévízi gyógykúrákkal. Mint elmondta: náluk hiányosságok vannak a szanatóriumi és üdülőhelyi gyógyításában, Magyarországon viszont sok lehetőséget fedezett fel a rehabilitáció területén, s sok mindent tanulhatnak az itteni szakemberektől.

- Ezeknek a konferenciáknak az eredménye a betegek magyar gyógyhelyekre való irányítása – emelte ki Mamaeva Marina. Részben e célt szolgálja a most megkötött együttműködési megállapodás is, melynek másik előzménye, hogy tavaly ősszel a hévízi önkormányzat és a Pető Intézet Szentpéterváron bemutatta a magyarországi rehabilitációs módszereket és lehetőségeket.

- Az együttműködési szerződésben három fő pont van kiemelve. Az egyik a közös kutatási projektek, tudományos konzultációk és együttműködések a kölcsönös érdeklődési területeken. Tapasztalatcsere az orvosi és biológiai tudományterületek tanításában, valamint közös kezdeményezések: mint például konferenciák, előadások, szimpóziumok, doktori tanulmányok lehetővé tétele – mutatta be Papp Gábor a közös munkát. Hozzátette: nem  csak orvosok, más egészségügyi szakemberek is tanulhatnak egymástól.  A településvezető reményei szerint a hévízi gyógyászat külföldi megismertetéséhez és elismertetéséhez ez az együttműködés  nagyban hozzájárul.

- Ennek következménye lehet az, hogy az egészség -és gyógyturizmusban a ma szerintem elkerülhetetlen biztosítótársaságok is be tudjanak kapcsolódni: egy külföldi biztosítótársaság mondjuk egy orosz, vagy a világ bármely országának betegét ide küldje, s adott esetben részben vagy egészben meg is finanszírozza az itteni gyógyulását. Ennek az együttműködésnek ez a lehetőség szerves következménye lehet. Meggyőződésem, hogy ha egészségturizmusról beszélünk, a biztosítótársaságok fogják eldönteni a lehetőségeteket.

Forrás:www.zaol.hu

Kapcsolódó cikkek


Beköszöntött az ősz, de Hévízen továbbra is színes programokkal várjuk Önöket!

Beköszöntött az ősz, de Hévízen továbbra is színes programokkal várjuk Önöket!

2018. október 01. 14:56

Októberben is rengeteg koncerttel várjuk a Hévízre látogató vendégeinket, melyek garantált szórakozást nyújtanak az őszi hidegben is!

Elérhető a 2020-as Minőségfejlesztési Pályázat a hévízi magánszálláshelyeknek!

Elérhető a 2020-as Minőségfejlesztési Pályázat a hévízi magánszálláshelyeknek!

2019. december 02. 14:51

Ismét lehetősége nyílik a hévízi magánszállásoknak minőségfejlesztés megvalósítására Hévíz Város Önkormányzata finanszírozásában és a Hévíz TDM Egyesület lebonyolításában zajló pályázat keretein belül. Az erről szóló határozatot a képviselő-testület 2019. november 28-án fogadta el.

Töltse E-bike-ját a hévízi Tourinform irodában!

Töltse E-bike-ját a hévízi Tourinform irodában!

2019. július 11. 10:51

A Balatoni Ebike Töltőhálózat új tagjaként, immáron a hévízi Tourinform irodában is lehetőség nyílik az elektromos kerékpárok töltésére.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!