Több száz íjász versenyez a rangos Európa Kupán

Megkezdődött a Pályaíjászat Hévíz Ifjúsági Európa Kupa, amelyre 28 országból több mint 270 versenyző érkezett.

Több száz íjász versenyez a rangos Európa Kupán

Hétfőn, az ünnepélyes megnyitón valamennyien felsorakoztak a Fontana Filmszínház előtt, onnan pedig a Boombatucada üttősegyüttes felvezetésével vonultak a Deák téri nagyszínpadhoz. A házigazda magyar csapat a sor végén haladt, köztük két hévízi válogatottal, Szűts Mátyással és Bencsik Márkkal.

A sportolókat Gelencsér János képviselő köszöntötte Hévíz nevében, hangsúlyozva, a város célul tűzte ki rangos nemzetközi sportesemények szervezését, illetve azok támogatását, s ez az egyhetes Európa Kupa kiválóan illeszkedik ebbe a sorba.

A versenyt Mario Scarzella, a World Archery Europe elnöke nyitotta meg, megköszönve a szervezők áldozatos munkáját.

A program szerint a hét elején előbb rangsoroló, majd csapatversenyt rendeztek, s a sportesemény különlegessége, hogy a csütörtöki, pénteki és szombati döntőket élőben közvetítik a YouTube-on, így a világ bármelyik pontján nézhetők.

 - Három évvel ezelőtt úgy gondoltuk, hogy Hévíz városa méltó helyszín arra, hogy nemzetközi sportrendezvényeket is megszervezzünk – fogalmazott Bencsik Péter, a Hévíz SK elnöke. – Tavaly egy Közép-Európa Kupa döntőt tartottunk, s akkor merült fel az ötlet, hogy idén még rangosabb versenyt hozzunk ide. Megpályáztuk, s elnyertük a jogot. Egy éve Rómában és Klagenfurtban volt ez a verseny, idén Hévíz és Bukarest a házigazda.

A 28 résztvevő nemzet sorában megtaláljuk például Olaszországot, Belgiumot, Németországot, Ukrajnát, Oroszországot, emellett Malajziát és Izraelt is.

- Az egyik szempont az, hogy megmutassuk, Hévíz jó házigazdája egy ilyen rangos eseménynek – emelte ki Papp Gábor polgármester -, másrészt az is lényeges, hogy 28 országba vihetik el a város jó hírét a résztvevők, tehát az esemény a városmarketinget tekintve is fontos.

Tóth András

Kapcsolódó cikkek


Beköszöntött az ősz, de Hévízen továbbra is színes programokkal várjuk Önöket!

Beköszöntött az ősz, de Hévízen továbbra is színes programokkal várjuk Önöket!

2018. október 01. 14:56

Októberben is rengeteg koncerttel várjuk a Hévízre látogató vendégeinket, melyek garantált szórakozást nyújtanak az őszi hidegben is!

Gőzerővel indulnak Hévíz új termálturisztikai együttműködései Kínában

Gőzerővel indulnak Hévíz új termálturisztikai együttműködései Kínában

2019. május 22. 10:36

Intenzív érdeklődés mutatkozik a nemzetközi szinten is elismert, egyedülálló szaktudásra az egészségturizmus területén.

Töltse E-bike-ját a hévízi Tourinform irodában!

Töltse E-bike-ját a hévízi Tourinform irodában!

2019. július 11. 10:51

A Balatoni Ebike Töltőhálózat új tagjaként, immáron a hévízi Tourinform irodában is lehetőség nyílik az elektromos kerékpárok töltésére.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!