Szent Iván éjszakai programok június 26-án

Szent Iván éjszakáját csupán pár nap választja el a nyári napfordultól, amelyhez világszerte számos világi és vallási ünnep kötődik. Az emberek számára a fény és sötétség, nappal és éjszaka változása amúgy is mágikus jelentőséggel bír. A sötétség az elmúlást, a fény pedig a megújulást jelentette, ezért ezen a napon az emberek nagy tüzeket raktak, hogy elűzzék a sötétséget.

Szent Iván éjszakai programok június 26-án

A pogány világban nagy jelentősége volt ennek az ünnepnek, a nyárközépi tűzgyújtás a megtisztulást az újjászületést jelképezte. Éjjel hatalmas örömtüzeket raktak az emberek, amelyeket körbetáncoltak, égő faágakkal megkerülték a szántőföldeket a jövőbeni gazdag termés reményében.

Szent Iván éj alkalmából rengeteg program közül válogathattok Hévízen és környékén! A széles kínálatból mi most összeszedtünk nektek párat kedv csinálóként:

 

Lássuk mi vár ránk Hévízen június 26-án

 9:00      Szabadtéri jóga a Tófürdőn. A program ingyenes, a részvételhez fürdőbelépő megvásárlása szükséges. Védettségi igazolvány a Tófürdőre való belépéshez szükséges.

18:00     Szabadtéri filmvetítés a Festetics téren: Bohém Rapszódia

19:00      Meseséta: a tündérek és rózsák nyomában. Tündérkereső séta gyermekeknek. Előzetes bejelentkezés az alábbi linken.

22:00    Csatlakozz a fényhez! Szent Iván-éji fényséta a belvároson át Egregyre. A séta a Deák tértől indul, ahová hozzatok magatokkal világító eszközt (mint pl. lampion, fáklya, vagy mécses stb.)! A sétát az E-go kisbusz vezeti fel, ahol útközben végig a Thrills Acoustic zenél.

22:45     Lidércek tánca a Római Romkertben, a római kori fényistenségnek Mithrasnak emelt szentélynél. A Korok és Borok sétaúton selfie pont vár, ahol római kori tógát magadra öltve fogózkodhatsz. A Dombföldi úton pedig a mágikus üstbe papírra írva égetheted el a rossz dolgokat, amit nem akarsz magaddal cipelni az év további részében.

23:00     Érkezés az Árpád-borozóhoz, ahol a Thrills Acoustic Duó koncertje és tűzugrás várja az érdeklődőket. A népi hiedelmek szerint a tűzrakásnak egészség- és szerelemvarázsló célja is volt.

 

A hévízi programok szabadtériek, nem szükséges védettségi igazolvány látogatásukhoz.

 

Balatoni Múzeum

Amiben a fémkereső segített - Bemutató a fémkeresős leletekről

18:30 – 21:00 óra között minden korosztály kipróbálhatja és betekintést nyerhet a fémdetektor használatába. 19:00-20:00 között a beszélgetés a fémdetektor használatának jogszabályi hátteréről és a leletmentésről.

17:00-01:00 Festetics Szabadulószoba játék (külön előre megváltott jeggyel látogatható) 

A Balatoni Múzeum szabadulószobájának végigjátszása. 17:00, 19:00, 21:00, 23:00, 01:00 időpontokra lehet jelentkezni ezen linken.

 

Kiállítások, tárlatvezetések:

18:00-23:00 Játék a családnak: Kiállítás felfedező - Fedezd fel a "Fürdőélet a Nagy Háborúban" kiállítást! Családi program az időszaki kiállításban. Egy feladatlap segítségével fel kell fedezni a kiállítást és megtalálni a válaszokat.

18:00-22:00 Magyar honvédek a "boldog békeidőkben" - A Tapolcai Honvéd Kulturális Egyesület fegyver- és egyenruha-bemutatója

.

18:00-23:00 Tárlatvezetés a "Fürdőélet a Nagy Háborúban" című időszaki kiállításban: Az első világháború fürdőéletét bemutató időszaki kiállításon, egész este folyamatos tárlatvezetés.

20:30- 21:30 Hévízi fürdőélet a Nagy Háborúban: Dr. Bergmann Annamária vetített képes előadása

 

21:00-23:00 Tárlatvezetés az "Aranyhíd" - állandó kiállításban

Tárlatvezetés a Balatoni Múzeum állandó kiállításában 21:00 és 23:00 időpontokban. A tárlat végigkalauzolja a látogatót a Balaton keletkezésétől, az élővilágon, régészeten át a fürdőéletig, hajózásig.

22:00-23:00 Tárlatvezetés a "Balatoni kincsestár" néprajzi látványtárban

A látogató megismerheti a régi magyar parasztház felépítését és különféle népi használati tárgyakat ismerhet meg.

 

Előadások:

18:30-19:30 Berg Judit: Lenge mesék - a Család iskola 4. osztályos tanulóinak bábelőadása

18:30-21:30 Ügyeskedjünk! - Gyerekeknek és örök ifjaknak: A nemezelés fortélyai

22:00-23:00 Kézműveskedés nagyoknak: Szitázzunk együtt! - Ismerd meg a szitázási technikát!

 

Koncert:

23:00-23:45 "Báj és gyötrelem" - Zene a fürdővárosokban és a háborúban

A Gábor & Gábor együttes koncertje.

Múzeumok Éjszakája a Majorban

  1. június 26. 16:00 – 23:30

Állandó kiállítások mellett az Élménygazdaság kisebb és nagyobb állatai is várják a látogatókat. A nap folyamán már igénybe vehető újonnan átadott csúszdás malom játszó is! Az Élménygazdaságban a népi játékokjátszó pajta, a háziállatok sokasága és a tavaszi pompában tündöklő bemutatókert ad élményteli időtöltésre lehetőséget. A kicsik mindeközben kézműves foglalkozáson is részt vehetnek, de lesz családi vidám kincskereső játék, az est beálltával fáklyás hintózás. A programot óriás tábortűzzel zárjuk, amit Csider Sándor megzenésített tűzdalai tesznek élménydúsabbá.

 

Helikon Kastélymúzeum június 26-i programja

 18.00 Kapunyitás Boombatucada közreműködésével

18.00-24.00 – Folyamatos programok Enteriőr kiállítás

18.30-20.00 Lovas programok: Izgalmas lovas műsort láthatnak az érdeklődők a keszthelyi Festetics-kastély parkjában. 

20.00 Opera és Operett koncert az MusicArt Classic Koncertiroda művészeinek előadásában. A Festetics-kastély főúri környezetében ismert és kedvelt operák, operettek részletei csendülnek fel, a hazai és külföldi zenei életben elismert szólisták és hangszeres művészek tolmácsolásában.

23:59-00:10 FÉNYJÁTÉK: A Helikon Kastélymúzeum esti programjának záróakkordja kerül megrendezésre a parkban. (jó idő esetén)

Hintókiállítás: A tárlat megtekintése

Vadászati - és Történelmi Modellvasút kiállítás: A kiállítás megtekintése

Éjszaka fényei a modellvasút kiállításon: Éjszakai kerti vonatozás a múzeum parkjában

Amazon Ház Látogatóközpont: A kiállítás megtekintése.

"Veterán jármű kiállítás" az Amazon Ház udvarán

 

Szendrey-emlékszoba

Szendrey Júlia, a tragikus sorsú múzsa

Állandó kiállítás: Szendrey Júlia emlékszoba tárlatát Szanati Angéla tanársegéd és Lukács Gábor egyetemi docens vezetésével ismerhetik meg.

18:00-23:00 Színezd újra, színezd újra...! A Szendrey Júlia emlékszobához látogató gyermekek Szendrey Júlia Andersen mesefordításaiban található grafikákat színezhetik ki - vagy újra...

21:00-22:00 A 225. év - Európa első felsőfokú mezőgazdasági tanintézete, a Georgikon: A MATE Georgikon Campus kezelésében lévő Szendrey Júlia emlékszobánál a Georgikon 1797-es alapításának és megnyitásának (július 1.) évfordulója alkalmából a jubileumi emlékév előtt összegezzük és mutatjuk be a Georgikon fejlődését.

 

Keszthelyi Belvárosi Múzeumok

Gyertyafényes kivilágítás, zenei időutazás, népviseletes és reneszánsz ruhába öltözött vendégvárók.

A Babamúzeumban tombola, melynek fődíja egy népviseletes porcelánbaba.

Nosztalgiamúzeumban hagyományos mesterségek: „suszterműhely”

Játékmúzeumban: „A bohóc, mint a művész önarcképe”

 

Folyamatos tárlatvezetések a Kályhák házában, a Rádió és Televízió múzeumban, kedvezményes borkóstolás a Bacchus bormúzeumban.

 

A beltéri múzeumi programokra a belépés csak védettségi igazolvánnyal lehetséges.

Golfos nyílt nap a Zala Springsben

Sajátítsd el a golfozás alapjait 2021.06.26-án Zalacsányban 2,5 órás golfprogramunkon!
A golf ízelítő ára most csupán 2.990 Ft, mely golfoktatást és golfkocsis pályatúrát tartalmaz csodás 160 hektáros golfpályán. Az oktatás után lehetőség van a klubház teraszán kikapcsolódni, ahol kipróbálhatjátok az új étlap különlegességeit is!

A golfozás regisztrációhoz kötött, a részvételi szándékotokat a  golfreservations@zalasprings.hu email címen, vagy telefonon a  +36 20 240 4209 megjelölve a számodra megfelelő időpontot.

 

 

Bővebb információk!

www.heviz.hu | heviz@tourinform.hu
Tourinform Iroda Hévíz
Tel: +36 83 540 131
8380 Hévíz, Rákóczi u. 2.

Még több érdekességet olvasna Hévízről? Kövessen minket saját csatornáink mindegyikén!

Facebook | Blog | Instagram | YouTube

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!