Programok egész évre Hévízen!

Érdemes előre tervezni, Hévízen a nagy rendezvények alatt gyorsan elfogynak a szálláshelyek.Mutatjuk a kedvelt helyi rendezvények időpontjait 2019-ben:

Programok egész évre Hévízen!

 

FEBRUÁR 23. | Farsangi Forgatag Hévízen

Hévízen hatalmas farsangi forgatag, maskarás felvonulás, télűző kiszebábu égetés várja az érdeklődőket. Délelőtt a Hévízi Termelői Piac szervezésében jótékonysági disznóvágás lesz. A kora reggeli óráktól a hagyományos falusi disznóvágást élhetik át a hévízi piacra látogatók, délután a Deák téren a szállodák cukrászainak/szakácsainak fánkfinomságait lehet majd megvásárolni.

 

 

ÁPRILIS 19-22. Húsvéti Míves Portékák Hétvégéje

A korábbi évek hagyományaihoz hűen idén is változatos programokon vehet részt a szezonnyitó ünnepi hétvége rendezvényein, felelevenítheti a húsvéti ünnepkör népszokásait, tradícióit. A fesztivál minden napján a kézműves vásár és a népi játszótér mellett hagyományos étkek is várják az idelátogatókat.

 

 

MÁJUS 1-5. IX. Boldog Békeidők Hévíze

Az immár tradíciónak számító rendezvényén Hévíz visszatér egy kicsit a múltba és visszaidézi az 1860-as és 1930-as évek közötti időszakot. Ilyenkor a város apraja-nagyja korhű ruhákat ölt, a kalapos hölgyek és frakkos úriemberek mellett minden jelmezbe öltözött polgárt zenészek és táncosok kísérnek a sétálóutcától, a parkon keresztül egészen a tófürdőig

 

 

MÁJUS 11. Flavius-nap

A tavalyi évben "Kertörökség - kertturizmus" különdíjjal jutalmazott római kori Romkert mellett található rendezvénytér ad otthont a Flavius-napnak. A program során minden korosztály megtalálhatja a számára érdekes kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget. Felelevenítheti a római kori hagyományokat, emellett tanúja lehet gladiátor viadalnak, jósoltathat az 'ókori jósdában', megkóstolhat korabeli ételeket, italokat, vagy kipróbálhat ókori társasjátékokat.

 

MÁJUS 19. IV. Hévízi Futófesztivál

A 7-14-21 kilométeres távot teljesítők, a jól szervezett versenyen kívül, ajándékcsomaggal, pólóval, éremmel és remek hangulattal gazdagodnak. A félmaraton távot egyéniben, illetve váltóban teljesíthetik a sportolók.

 

 

 

JÚNIUS 5-8. Pünkösdi Vigasságok és Míves Portékák Hétvégéje

Az ünnepi hétvége vidám és színes programokban gazdagnak ígérkezik. A pünkösdi király és királynőválasztás hagyományán kívül a rendezvény ideje alatt népi játszótér és kézműves vásár is várja a látogatókat.

 

 

 

JÚNIUS 16. XIV. Lotus Retro Concours D'Elegance (Veteránautó szépségverseny)

Hévíz belvárosban és a Lotus Therme Hotel & Spa szállodában veteránautó szépségversen és luxusautó kiállításon számos régi autócsodában gyönyörködhet. Lesz továbbá grillsátor, gyermekprogram, ugrálóvár, ajándéksorsolás és több mint 50 veterán csoda és számos autómárka legújabb modellje

 

 

JÚNIUS 21-23. Angyalok és Csavargók Összművészeti Fesztivál

Benne: Nemzetközi Művésztelep,Filmművészeti Szimpózium, Utcazene és Street Art Fesztivál, Múzeumok éjszakája

Az év leghosszabb napjain és legrövidebb éjszakáin zenészek, mutatványosok és grafikusok veszik birtokba a fürdőváros belvárosát, hogy a többnapos fesztivál keretében szórakoztassák az érdeklődőket. Az utcákon szól a dzsessz, a country, gólyalábasok korzóznak, az érdeklődőkről jobbnál jobb karikatúra készül. A belvárosban több helyen is igazi utcabáli a hangulat.

 

JÚLIUS 6-7. Ízek, táncok, jó szomszédok.  Folklór és Világzenei Fesztivál. Nemzetiségi néptánc, népzene és gasztronómia

A kétnapos rendezvény során a helyi és hazai népzenei, néptáncos kincsek mellett külföldi országok népművészete is képviselteti magát. A gasztronómia szerelmesei hazai és nemzetközi ínycsiklandó falatokat, ételkülönlegességeket kóstolhatnak.

 

 

JÚLIUS 20. Egregyi búcsú

Számos fellépővel, búcsúi- és kirakodóvásárral, népi játszótérrel kerül megrendezésre az egregyi Korok és Borok Rendezvénytéren a Mária Magdolna napi búcsú. Az egregyi Árpád-kori templom védőszentje Szent Mária Magdolna, innen ered az évtizedekre visszanyúló rendezvény, melyet Mária Magdolna naphoz legközelebb eső hétvégén tartanak.

 

AUGUSZTUS 3-4. Nosztalgia hétvége

A rendezvény kulcsszavai a keringő, a kabaré és a nosztalgikus slágerek, így a XX. század első felének kávéházi, báltermi és színházi hangulatába csöppenhetnek a látogatók. A belvárost kamarazenekarok és bárzongoristák varázsolják igazán hangulatossá.

 

 

 

AUGUSZTUS 10-11. Míves Portékák Hétvégéje

A hétvége a kézműves portékák, termékek bemutatójára épül. Helyi és környékbeli termelők nyalánkságait kóstolhatják, de akár egyedi ajándékokkal is meglephetik magukat az érdeklődök.

 

 

 

AUGUSZTUS  16-20. VIII. Hévízi Borünnep

A ma már országos hírnévre szert tett rendezvénysorozat a térségben egyedülálló kulturális és gasztronómiai kínálattal várja a látogatókat. A hazai nagy borvidékek képviselői mellett természetesen a zalai kisebb-nagyobb borászatok is bemutatkoznak a többnapos programsorozaton. Prémium borokat kóstolhatnak, étkek sokaságát próbálhatják ki, emlékként pedig Hévízi Borünnepes pohárral gazdagodhatnak, melyből kortyolgatva otthon is bármikor visszaidézhetik a felejthetetlen napok élményeit!

 

SZEPTEMBER 7. Egregyi szüret

Szeptember első hétvégéjén kerül megrendezésre a szüreti mulatság a több százéves szőlőtermesztői és borkultúrával rendelkező egregyi városrészben. A rendezvényt a szüreti felvonulás nyitja meg, lovasszekéren róják a város utcáit a résztvevők, de akár szőlőpréselést is kipróbálhatnak. A színes programok alatt pedig a must mellett különféle borokat kóstolhatnak.

 

 

 

SZEPTEMBER 21-22. Míves Portékák Hétvégéje

Zene, koncertek és színes programok mellett ismét bemutatkoznak a helyi és környékbeli termelők.

 

 

 

 

 

NOVEMBER  9-10. Márton – napi Családi Fesztivál

A hagyományőrző hétvége libafuttatással veszi kezdetét, melyet gazdag programsorozat követ. A gyerekeket népi játszótér és kézműves foglalkozás, a nagyobbakat fellépők sorozata várja. Az újbor megáldása mellet hangulatos lámpás felvonuláson is részt vehetnek a látogatók.

 

 

NOVEMBER 29- DECEMBER 22-ig Advent Hévízen

 

 

 

 

 

DECEMBER 31. Hévízi Óévbúcsúztató

 

 

 

 

 

Bővebb információ aktuális programokról és szállásajánlatokról:

Tourinform Iroda Hévíz

Tel: +36 83 540 131 | 8380 Hévíz, Rákóczi u. 2. www.heviz.hu | heviz@tourinform.hu 

Kövessen minket!  www.facebook.com/heviz.info  | www.instagram.com/iloveheviz

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!