Önálló zenei anyaggal jelent meg a Happy Dixieland Band a Boldog Békeidőkre

Az idei esztendőben a Happy Dixieland Band zenekar új, önálló cd-jével is emeli a Boldog Békeidők Hévíze rendezvény színvonalát Hévíz.

Önálló zenei anyaggal jelent meg a Happy Dixieland Band a Boldog Békeidőkre

A zenei anyagot ma mutatták be a sajtó képviselői előtt a városházán.

A Boldog Békeidők Hévíze rendezvény 2011 óta kiemelt rendezvénye a városnak, azt a békebeli hangulatot idézi  fel a település, amely a polgárosult Hévízt jellemezte, és amely időszakban Hévíz fürdővárosi alapjait megteremtették.

A rendezvény mára turisztikai attrakcióvá vált, a kosztümös felvonulás különleges színfoltja lett a város életének.

Ez a rendezvény hívta életre a Happy Dixieland Band zenekart is, hiszen a menet zenei felvezetését, az ehhez szükséges zenei válogatást Babos Lajos és zenészt társai adták meg az első évben, és a nagy siker együtt tartotta a csapatot.

  • A zenekarral városunk az elmúlt évben együttműködési megállapodást is írt alá, a Happy Dixieland Band számos hazai és európai rendezvényen képviseli városunkat, viszi magával Hévíz hírét. Az idei évre különleges csemegét is kínál ez az együttműködés: a zenekar önálló zenei anyagot jelentetett meg a békeidős rendezvényre az önkormányzat támogatásával. Büszkék vagyunk arra, hogy a békeidős esemény és maga a zenekar egyedi kulturális élménnyel tudja meglepni a közönséget idén – mondta a lemezbemutató tájékoztatón Papp Gábor polgármester.

Babos Lajos, az együttes vezetője elmondta: zenekaruk önálló anyagában korabeli muzsikákat dolgoznak fel, mutatnak be, ezzel is illeszkedve a békebeli hangulathoz, a cd ugyanakkor megjelenésében is a régebbi korokat jeleníti meg, hiszen bakelit lemezt formál. A zenei anyag kereskedelmi forgalomban is kapható lesz, az első példányt a zenekarvezető Papp Gábor polgármesternek nyújtotta át, megköszönve a város közreműködő támogatását.

A békeidős rendezvényekről Hermann Katalin, a Festetics Művelődési Központ megbízott igazgatója tájékoztatta a jelenlévőket. Mint mondta a felvonulás mellett kiemelt program lesz a Demjén-koncert, mely az Aréna-beli koncert hévízi megjelenítése, Gergely Róbert Hévíz számára készített önálló műsora, valamint a Honthy Hanna, a mozi névadója tiszteletére rendezett kiállítás, melynek több relikvia, illetve egy eddig ismeretlen, a művésznőről Amerikában 1932-ben készült fotó is látható lesz.

A Boldog Békeidők Hévíze programsor fő attrakciója idén is a felvonulás lesz, melyet május elsején tartanak. Ez a nap egyben Hévíz várossá avatásának napja is. Hévíz idén jubileumot ünnepel, hiszen 25 éves a város. Május elsején ad helyet Hévíz a tűzoltó családi napnak is, melynek részleteiről Laczikó Károly, a Keszthelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője adott tájékoztatást.

Elmondta: hagyományos Flórián-napi ünnepükkel a tűzoltók védőszentje előtt elsőként szentmisével emlékeznek, majd ünnepi állománygyűlésen elismerések átadása következik. A tűzoltó nap látványos része lesz a fél tízkor kezdődő felvonulás, melyen Hévíz német testvérvárosának, Pfungstadtnak a tűzoltói is részt vesznek. A felvonulás után Egregyen vidám családi nappal készülnek.

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!