Olaszrizling lett idén Hévíz Város Bora

Az idei évben a korábbi hagyományoktól eltérően a VII. Hévízi Borünnep nyitónapján került sor Hévíz Város Borának megválasztására.

Olaszrizling lett idén Hévíz Város Bora

  • 2018-ban ismét a Decsics Pincészet győzedelmeskedett a Hévíz Város Bora választáson, a 2017. évi Olaszrizling borával.
  • Selection kategóriában a Papp és Fiai Pincészet, szintén 2017-es Olaszrizling bora nyert.
  • A borbíráló Bizottság nagy elismerését vívta ki a Cseri Pincészet 2017-es Rajnai Rizling bora, amelyet most első alkalommal különdíjjal jutalmaztak.

A Festetics György Művelődési Központ szervezésében 2018. augusztus 16-án választották meg Hévíz Város Borát, illetve sor került idén is a Hévíz Város Selection borának kiválasztására is.

A borversenyre 16 Pincészet nevezett, akik összesen 40 féle bort küldtek be a megmérettetésre. A kóstoló a Városi Könyvtárban került megrendezésre, ahol a zsűri hosszas ízlelgetés után döntötte el, mely borok lesznek az idei nyertesek.

A szakmai zsűri munkájában Dr. Kállay Miklós professzor emeritus, a Magyar Bor Akadémia tiszteletbeli elnöke, Kulka Gábor a Balatoni Borrégió Borminősítő Bizottságának titkára, Zámbó Tibor mesterszakács, a NaturMed Hotel Carbona F&B igazgatója, Vaszily Zsolt a Da Bibere Zalai Borlovagrend kancellárja vett részt. Rajtuk kívül külsős bírálók is részt vehettek a választáson, akik 1 szavazattal járulhattak hozzá az eredményhez.

  

Végül a zsűri választása a száraz, fehér borok kategórában a Decsics Pincészet 2017-es Olaszrizlingjére esett, így ez a Reziből származó, hűtve erjesztett, friss gyümölcsös bor viselheti a Hévíz Város Bora 2018. címet.

Hévíz Város Selection bora kategóriára bármilyen fajtájú bort nevezhettek a pincészetek. Itt a zsűri hosszas újrakóstolás után végül a Papp és Fiai Pincészet októberi szüretelésű, reduktív technológiával készült, virágos illatú, gyümölcsös, enyhe mandula ízvilágú, száraz 2017-es Olaszrizlingjére mellett döntöttek.

Született egy különdíj is, amelyet a Cseri Pincészet, Cseri Barnabás 25 éves fiatal borásza alkotott. A Barni’s Riesling-je egy 2017-es félszáraz Moseli típusú, könnyű, gyümölcsös, virágos illatú, frissítő Rajnai Rizling a Panonnhalmi borvidékről.

Hévíz Város nyertes borai hamarosan elérhetőek lesznek a Hévízi Tourinform Irodában, és a legtöbb hévízi vendéglátóhelyen is.

Kapcsolódó cikkek


Elérhető a 2020-as Minőségfejlesztési Pályázat a hévízi magánszálláshelyeknek!

Elérhető a 2020-as Minőségfejlesztési Pályázat a hévízi magánszálláshelyeknek!

2019. december 02. 14:51

Ismét lehetősége nyílik a hévízi magánszállásoknak minőségfejlesztés megvalósítására Hévíz Város Önkormányzata finanszírozásában és a Hévíz TDM Egyesület lebonyolításában zajló pályázat keretein belül. Az erről szóló határozatot a képviselő-testület 2019. november 28-án fogadta el.

Módosul a parkolási rend Hévízen

Módosul a parkolási rend Hévízen

2020. július 31. 09:40

A kijelölt parkolók használata az egész városban 2020. július 31-ig díjmentes, a képviselő-testület által újonnan elfogadott szabályozás 2020. augusztus 1-től lép érvénybe.

A Hévíz Tourinform arculata is megújult!

A Hévíz Tourinform arculata is megújult!

2019. augusztus 08. 08:00

Új arculata és lógója van a Tourinform hálózatnak, amelyet már a Hévíz Tourinform Iroda épületén is láthatnak a turisták és a helyi lakosok.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!