Olaszrizling lett idén Hévíz Város Bora

Az idei évben a korábbi hagyományoktól eltérően a VII. Hévízi Borünnep nyitónapján került sor Hévíz Város Borának megválasztására.

Olaszrizling lett idén Hévíz Város Bora

  • 2018-ban ismét a Decsics Pincészet győzedelmeskedett a Hévíz Város Bora választáson, a 2017. évi Olaszrizling borával.
  • Selection kategóriában a Papp és Fiai Pincészet, szintén 2017-es Olaszrizling bora nyert.
  • A borbíráló Bizottság nagy elismerését vívta ki a Cseri Pincészet 2017-es Rajnai Rizling bora, amelyet most első alkalommal különdíjjal jutalmaztak.

A Festetics György Művelődési Központ szervezésében 2018. augusztus 16-án választották meg Hévíz Város Borát, illetve sor került idén is a Hévíz Város Selection borának kiválasztására is.

A borversenyre 16 Pincészet nevezett, akik összesen 40 féle bort küldtek be a megmérettetésre. A kóstoló a Városi Könyvtárban került megrendezésre, ahol a zsűri hosszas ízlelgetés után döntötte el, mely borok lesznek az idei nyertesek.

A szakmai zsűri munkájában Dr. Kállay Miklós professzor emeritus, a Magyar Bor Akadémia tiszteletbeli elnöke, Kulka Gábor a Balatoni Borrégió Borminősítő Bizottságának titkára, Zámbó Tibor mesterszakács, a NaturMed Hotel Carbona F&B igazgatója, Vaszily Zsolt a Da Bibere Zalai Borlovagrend kancellárja vett részt. Rajtuk kívül külsős bírálók is részt vehettek a választáson, akik 1 szavazattal járulhattak hozzá az eredményhez.

  

Végül a zsűri választása a száraz, fehér borok kategórában a Decsics Pincészet 2017-es Olaszrizlingjére esett, így ez a Reziből származó, hűtve erjesztett, friss gyümölcsös bor viselheti a Hévíz Város Bora 2018. címet.

Hévíz Város Selection bora kategóriára bármilyen fajtájú bort nevezhettek a pincészetek. Itt a zsűri hosszas újrakóstolás után végül a Papp és Fiai Pincészet októberi szüretelésű, reduktív technológiával készült, virágos illatú, gyümölcsös, enyhe mandula ízvilágú, száraz 2017-es Olaszrizlingjére mellett döntöttek.

Született egy különdíj is, amelyet a Cseri Pincészet, Cseri Barnabás 25 éves fiatal borásza alkotott. A Barni’s Riesling-je egy 2017-es félszáraz Moseli típusú, könnyű, gyümölcsös, virágos illatú, frissítő Rajnai Rizling a Panonnhalmi borvidékről.

Hévíz Város nyertes borai hamarosan elérhetőek lesznek a Hévízi Tourinform Irodában, és a legtöbb hévízi vendéglátóhelyen is.

Kapcsolódó cikkek


Őszi Tourinform nyitva tartás Hévízen!

Őszi Tourinform nyitva tartás Hévízen!

2018. szeptember 28. 10:20

A Nagyparkolóban található Hévíz Infopont szeptember 30-val bezárja a kapuit, viszont a központi Tourinform iroda heti hét napon továbbra is üzemel.

Lezárult a 2019-es Minőségfejlesztési pályázat beadási szakasza

Lezárult a 2019-es Minőségfejlesztési pályázat beadási szakasza

2019. március 04. 14:04

A hévízi magánszálláshelyeknek újra alkalmuk nyílik a célzottminőségi fejlesztésére. Ehhez 2019. február 28-ig kellet benyújtaniuk pályázataikat a Hévíz TDM Egyesülethez. A pályázat finanszírozását Hévíz Város Önkormányzata biztosítja a 2018. évben befizetett idegenforgalmi adóból, amelynek kerete 16.000.000 forint.

761 millió forintos támogatás a hévízi magánszálláshelyeknek

761 millió forintos támogatás a hévízi magánszálláshelyeknek

2020. július 24. 15:17

Országosan 14.000 vidéki magánszálláshely, 45 milliárd forint összeértékben nyert támogatást a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében meghirdetett pályázaton.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!