Nem kell megvárnia a hétvégét!

Programok a hét minden napjára!

Nem kell megvárnia a hétvégét!

Az már szinte megszokott, hogy a nyári hónapokban hétvégéről-hétvégére fesztiválokkal készülnek a települések. Sok esetben épp azt kell mérlegelni, hogy melyik koncertet, fesztivált válaszuk azok közül, amik épp egy időben zajlanak.Ugyanakkor hétköznap esténként viszonylag kevés a szabadtéri program, zenés produkció.

Nincs ez így Hévízen!

A hétvégi fesztiválok mellett a fürdőváros hétköznap esténként sem feledkezik meg programkínálatról.

Hétfőn esténként hosszú évek óta hagyományosan a Budapesti Operett Színház előadói szórakoztatják a vendégeket a Fontana Filmszínház színpadán. A produkció szinte állandó vendége Oszvald Marika Kossuth- és Jászai-díjas színésznő. A programra 3900 Ft-ért lehet jegyet váltani.

Keddenként a Festetics-téren kap helyet a Zenés Nyári Esték programsorozat, minek keretében hétről-hétre újabb előadók lépnek fel. A szabadtéri színpad körül esténként lelkes hallgatóság gyűlik össze, hogy élvezze a kellemes hangulatú komoly- nép- vagy könnyűzenei produkciókat. A program természetesen ingyenes.

Szerdánként az Egregyi szőlőhegyen hallgatható élő zene. A 4 tagú együttes, táncossal kiegészülve moldvai dalokat játszik, énekel, és természetesen tánclépéseket tanít az arra elhaladó sétálók számára. Ha táncolni nem is áll be, hallgasson bele egy kicsit vacsora előtt ebbe a varázslatos zenei világba.

Szerdán történelmi borkóstolóra kerül sor az Egregyi Múzeumban, melynek keretében minden résztvevő múzeumi tárlatvezetésen, bor- és svédasztalos ételkóstolón vehet részt. A programra azonban szükséges bejelentkezni előző nap estig a helyszínen, vagy a Sétáló utcai Tourinform Irodában, esetleg a Mozi munkatársainál. A program ára 7000 Ft.

Ugyancsak szerdánként várja vendégeit Teleki Miklós orgonaművész, aki alkalmi vendégeivel a nyár első felében az Egregyi Jézus Szíve templomban, július végétől pedig már a felújított Szentlélek Templomban tartja meg méltán népszerű és évek óta nagy érdeklődéssel várt orgonakoncertjeit. A koncertekre jegyet vásárolni a helyszínen és a Tourinform Irodában van lehetőség: 2400 és 2100 Ft-os áron.

Csütörtökön sem maradnak a hévíziek program nélkül a nyáron. A korábbi években a Hévízi Termelői Piac színpadán már népszerűvé vált folklór program, mára kinőtte régi helyét és „Táncba hív a nóta rózsám…” címmel átköltözött a Deák téri nagyszínpadra. A Nagyváthy Néptánc Együttes 4-8 párral többféle tájegység táncaiból állítja össze 1 órás műsorát. A rendezvény ingyenes.

Minden hónap utolsó pénteki napján történelmi sétára várják azokat, akik a város érdekességeivel, legendáival ismerkednének, szívesen bebarangolják a legismertebb helyszíneket. A sétán való részvétel ingyenes.

Péntektől-vasárnapig általában fesztiválok is színesítik a nyári programkínálatot. Júliusban Ízek, táncok, jó szomszédok és Egregyi Búcsú kínál színes programokat, augusztusban Nosztalgia hétvége, Borfesztivál várja a vendégeket. Ezek a rendezvények ingyenesen látogathatók.

Nem maradhat ki a hévízi programok közül a Hévízi Termelői Piac sem. A Nagyparkoló melletti piac téren kedden és szombaton délelőtt, csütörtökönként pedig délután várják a hely termékekkel a látogatókat.

E mellett szívesen ajánljuk vendégeink figyelmében a Hévízi Mozit, ahol a legmodernebb vetítési technikákkal, kényelmes székekkel várják a filmek szerelmeseit akár esős délutánokon is.

A Tourinform Irodában kerékpárok kölcsönözhetők, vagy segway túrárára lehet időpontot foglalni.

Az aktuális hévízi programokért kattintson ide. >>>

vagy kövessen minket Facebook oldalunkon www.facebook.com/heviz.info

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!