Miért Brix és miért Dúzsi?

A Brix bistro az idei évben másodszorra szervez borvacsorát november 25-én 19:00 órakor. A borvacsorán a résztvevők a híres szekszárdi borász Dúzsi Tamás borait ismerhetik meg.

Miért Brix és miért Dúzsi?

Megkérdeztük Farkas Bálintot a Brix bistro executive chef-jét, hogy mi alapján esett éppen a választás a Dúzsi pincészet boraira:

„Természetesen a Bonvital Wellness és Gastro Hotel nevéhez méltóan minőségi ételek kíséretében neves borászatokat szeretne bemutatni a borvacsorák alkalmával. Dúzsi Tamás a szekszárdi borvidék egyik legismertebb bortermelő családjának a feje. A borvacsora vendégeket az a megtiszteltetés éri, hogy Dúzsi Tamás fia személyesen mutatja majd be a neves család saját borait. A borász személyes jelenléte a borszakértők számára a jó bor és hozzá illő menüsor mellett szintén fontos érv egy jó borvacsora kiválasztásánál.”- magyarázta el a chef.

Borvacsora kontra vacsorabor

Farkas Bálinttól megtudtuk, hogy a szálloda borszakértője, az étterem vezető helyettes, Zömbik László választotta ki Dúzsi borászat öt borát. „A borokról kapott információ alapján, több érv figyelembe vételével könnyen össze tudtam állítani a fenti menüsort. Fontos, hogy előbb a borok kerültek kiválasztásra, hiszen 5 fajta borhoz akár 350 íz világú ételből is tudok választani. Amennyiben az ételhez választunk bort az „vacsorabor” nem borvacsora.

Az ételek kiválasztása során fontos szempont, hogy a bor zamatát még jobban felerősítse az adott fogás, mely maximálisan harmonizál a bor ízével. Az ételek kiválasztásánál fontos az is, hogy amennyiben lehet helyi termelőtől minőségi alapanyagot vásároljunk. Az első fogás tökmagos kecskekörözött vásárolt alapanyaga például száz százalékban helyi termelőtől származik.”- meséli a chef.

Jövőbeni tervek

Farkas Bálint beszélgetésünk során elmondta, hogy nemcsak borvacsora, hanem sörvacsora és pálinkakóstoló is szerepel a jövőbeni tervek között. Bár Ő személy szerint Budapestről származik, nagyon megszerette a vidéki életet. Mint a Brix bistro executive chefje új érdekes feladatnak találja a bisztró konyhát, amely ötvözi a hagyományos és a modern íz világot, melyet lehetősége van rendezvények alkalmával még változatosabban bemutatni.

 

Kapcsolódó cikkek


Minőségfejlesztési Pályázat

Minőségfejlesztési Pályázat

2019. június 17. 14:11

Kiutalásra kerültek a köztes elszámolásba eső Pályázatok Hévízen!

113 nyertes magánszálláshely pályázó Hévízen!

113 nyertes magánszálláshely pályázó Hévízen!

2019. április 01. 10:02

Tudatos minőségfejlesztés és forgalomnövekedés

Parkolófejlesztés indul Hévízen

Parkolófejlesztés indul Hévízen

2018. szeptember 24. 09:32

A belvárosi nagyparkoló teljes átépítésével, valamint a város főutcájának átalakításával jelentős parkolófejlesztés zajlik Hévízen.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!