Megkérdeztük Farkas Bálintot a Brix bistro executive chef-jét, hogy mi alapján esett éppen a választás a Dúzsi pincészet boraira:
„Természetesen a Bonvital Wellness és Gastro Hotel nevéhez méltóan minőségi ételek kíséretében neves borászatokat szeretne bemutatni a borvacsorák alkalmával. Dúzsi Tamás a szekszárdi borvidék egyik legismertebb bortermelő családjának a feje. A borvacsora vendégeket az a megtiszteltetés éri, hogy Dúzsi Tamás fia személyesen mutatja majd be a neves család saját borait. A borász személyes jelenléte a borszakértők számára a jó bor és hozzá illő menüsor mellett szintén fontos érv egy jó borvacsora kiválasztásánál.”- magyarázta el a chef.
Borvacsora kontra vacsorabor
Farkas Bálinttól megtudtuk, hogy a szálloda borszakértője, az étterem vezető helyettes, Zömbik László választotta ki Dúzsi borászat öt borát. „A borokról kapott információ alapján, több érv figyelembe vételével könnyen össze tudtam állítani a fenti menüsort. Fontos, hogy előbb a borok kerültek kiválasztásra, hiszen 5 fajta borhoz akár 350 íz világú ételből is tudok választani. Amennyiben az ételhez választunk bort az „vacsorabor” nem borvacsora.
Az ételek kiválasztása során fontos szempont, hogy a bor zamatát még jobban felerősítse az adott fogás, mely maximálisan harmonizál a bor ízével. Az ételek kiválasztásánál fontos az is, hogy amennyiben lehet helyi termelőtől minőségi alapanyagot vásároljunk. Az első fogás tökmagos kecskekörözött vásárolt alapanyaga például száz százalékban helyi termelőtől származik.”- meséli a chef.
Jövőbeni tervek
Farkas Bálint beszélgetésünk során elmondta, hogy nemcsak borvacsora, hanem sörvacsora és pálinkakóstoló is szerepel a jövőbeni tervek között. Bár Ő személy szerint Budapestről származik, nagyon megszerette a vidéki életet. Mint a Brix bistro executive chefje új érdekes feladatnak találja a bisztró konyhát, amely ötvözi a hagyományos és a modern íz világot, melyet lehetősége van rendezvények alkalmával még változatosabban bemutatni.