Mától foglalhatók a Prága - Hévíz-Balaton repülőjegyek

Újraindítja a Czech Airlines a Prága és a Hévíz-Balaton Airport között közlekedő közvetlen járatát a nyári repülési szezonra. Április 22. és október 21. között heti egyszer, szombatonként repülnek ATR72 típusú gépekkel.

Mától foglalhatók a Prága - Hévíz-Balaton repülőjegyek

A cseh vendégek reggel 6.45-kor szállhatnak fel Prágában és 8.05-kor landolnak Sármelléken, 1 óra 20 percre rövidítve a 6 órás autóutat. Hazafelé 20.45-kor indul a járat, amelyre a retúrjegy - illetékekkel és poggyász feladási díjjal együtt - már 30.700 Ft-os áron foglalható. A járat jól kombinálható a napi szintű Budapest-Prága járatokkal, így rövidebb utazásokhoz is ideális lehet.

A Hévíz és a Balaton régió fejlesztési terveinek fontos eleme a légi összeköttetés biztosítása, ami ma már elengedhetetlen feltétele a turizmusfejlesztésnek. A fürdőváros célja színes, nemzetközi vendégkör kialakítása, melyben a belföldi vendégek mellett a kelet és nyugat-európai vendégkör is fontos szerepet tölt be.

A hévízi vendégkörben a cseh vendégek fiatalítást jelentenek. Elsősorban a termálvízre épülő spa és wellness szolgáltatások, valamint a térségben található aktív programok vonzzák őket. Számuk az elmúlt években növekvő tendenciát mutatott, 2016-ban már átlépte a 42.000 vendégéjszakát, ami 54%-os növekedés volt a 2015. évi vendégéjszaka számokhoz képest.

Az új repülőjárat azonban a régió számára is növekedési lehetőségeket biztosít. A Hévíz-Balaton Airport Nyugat-Magyarország és a Balaton régió nemzetközi repülőtereként alapfeltétele a régió megközelítésének. 100 kilométeres vonzáskörzetében 100.000 vendégágy, természeti kincsek, gyógyászati központok, kulturális események, sportolási lehetőségek és borrégiók várják a vendégeket.

A prágai repülőjárat fontos szerepet tölthet be a kiutazó forgalom erősítésében is. Prága a magyar utazóközönség egyik kedvelt célpontja, ami ezáltal a dél- és nyugat-magyarországi régiónak gyorsan és kényelmesen elérhetővé válik. A Hévíz-Balaton Airport könnyen átlátható méretei miatt, a megszokottnál sokkal gyorsabb és emberközelibb bejelentkezési és biztonsági ellenőrzési körülményeket teremt. A megközelítést segíti, hogy utasai számára ingyenes parkolási lehetőséget biztosít közvetlenül a terminál előtti parkolóban.

 

 

Bővebb információ és foglalás:

www.czechairlines.hu

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!