Lengyel testvérvárosi kapcsolatot is ápol Hévíz

A lengyelországi Ustrzyki Dolne településsel írt alá együttműködési megállapodást városunk.

Lengyel testvérvárosi kapcsolatot is ápol Hévíz

A partnerségi nyilatkozatot Papp Gábor, valamint Bartosz Romowicz, Ustrzyki Dolne polgármestere látta el kézjegyével, az ünnepélyes eseményen részt vett, Katarzyna Sekuła alpolgármester asszony és Jacek Leszega, a Bieszczadi Turisztikai és Promóciós Központ Igazgatója is.

Papp Gábor az aláírást megelőzően elmondta: a magyar-lengyel jó kapcsolat több évszázados múltra tekint vissza, a két nép történelmi és gazdasági szempontból is szoros kapcsolatot ápolt, s a magyar kormány ezt a közelmúltban több megállapodással is még szorosabbra fűzte. Mint mondta: a maga részéről örül annak, hogy Hévíz a két ország közötti barátságnak települési szintű kapcsolatait erősíti mostantól.

Bartosz Romowitz úgy fogalmazott: turisztikailag fontos szerepet betöltő településként is megtisztelő számára, hogy a Magyarországon második legjelentősebb turisztikai szerepet betöltő Hévízzel köthetnek megállapodást. Hévíz bejárására alapozott véleménye pedig az volt, hogy Hévíz méltán érdemelte ki a figyelmet és a vezető szerepet a hazai városok között.

Az új testvér települési kapcsolattal együtt Hévíz Tiszteletbeli Nagyköveti Programja is bővült: Hévíz város lengyelországi tiszteletbeli nagykövetté Puskás Alexandrát nevezi ki, aki édesanyjával együtt nagy szerepet játszott a magyar és lengyel település kapcsolatának kiépítésében.

Puskás Alexandra 2007-ben végzett nemzetközi gazdaság szakon a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján. Lengyelül anyanyelvi szinten beszél. Feladatkörébe beletartozik majd többek között Hévíz város képviselete különböző turisztikai vásárokon, találkozókon, rendezvényeken. Közreműködik az adott országban indított turisztikai lobbi tevékenységben, szükség és lehetőség szerint operatív módon segíti a város érdekérvényesítési elképzeléseit.

A megbízólevél átadása után a lengyel küldöttség meghívta Hévíz városát a júliusi Kárpáti Turisztikai Vásárra.

Kapcsolódó cikkek


Budapest Card a Hévíz Tourinformban!

Budapest Card a Hévíz Tourinformban!

2019. augusztus 06. 15:39

A több mint 30 ingyenes szolgáltatást és további 10% és 50% közötti kedvezményeket kínáló Budapest Card már Hévízen is elérhető.

Új ingyenes Tréning indul Hévízen!

Új ingyenes Tréning indul Hévízen!

2018. szeptember 22. 10:08

Hogyan építsünk weboldalt, web áruházat programozói tudás nélkül ma a világ legkorszerűbb platformján? A Word Press képzésen ezt is megtudja!

Őszi Tourinform nyitva tartás Hévízen!

Őszi Tourinform nyitva tartás Hévízen!

2018. szeptember 28. 10:20

A Nagyparkolóban található Hévíz Infopont szeptember 30-val bezárja a kapuit, viszont a központi Tourinform iroda heti hét napon továbbra is üzemel.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!