Legjobb borászatok borait kóstolhatja meg a Hévízi Borünnepen

Augusztus 16.-20. között hetedik alkalommal rendezik meg a Hévízi Borünnepet. A színes programok mellett 12 borászat kínálja finomabbnál finomabb díjnyertes borait. A négynapos rendezvény során, minden délután 16 órától lehet neves hazai borokat kóstolni.

Legjobb borászatok borait kóstolhatja meg a Hévízi Borünnepen

Ismerje meg a vendégborászatokat!

Bock Pince

A villányi Bock pince több évtizedes családi borászat, melyben a család 2 generációja dolgozik. Az idei évben a Földművelésszügyi Minisztérium hét tételt is borkiválóságnak minősített. Fehér borkivallóságok közé a Bock Chardonnay és a 2017-es Bock Olaszrizling, a rosé borkiválóságok közé a Bock Rosé Cuvée 2017, és a Bock Piknik Rosé, vörös boroknál pedig a Bock Kékfrankos 2016, Bock Cuvée 2014, Bock Villányi Franc Fekete-hegy Selection 2014 került be.

Borbély Családi Pincészet

Badacsonytomajon a Borbély család majdnem 40 éve a nászajándékként kapott birtokon ültette a 22 hektáron elterülő szőlőültetvényt. Száraz boraik a hazai és nemzetközi borversenyeken rendre kivalló minősítést kapnak. Aranyérmes borok: 2009-es Kéknyelű Selection, Bács-hegyi Olaszrizling válogatás. Különleges borok közül aranyérmes a Jégbor. Borbély Gyula 2007-ben pedig az Olaszrizling Aszú-val az év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el.

Cseri Pincészet

Kis családi borászat a pannonhalmi borvidék szívében. A Cseri család kézi szüreteléssel és kíméletes feldolgozással készíti az egyedi íz világú borait. Pannonhalmi Irsai Olivér, rosé, Tramini, Pannonhalmi Archeus cuvée, rajnai rizling, Barni's Riesling, sauvignon blanc, pinot blanc, kékfrankos, merlot, Pannonhalmi Legenda szerepel a pincészet kínálatában.

Kovács-Harmat Pincészet

Magyarország legdélebbi borvidékein működő családi vállalkozás. A villányi borvidéken készült vörösboraik a portugeser, cabernet savignon, cabernet fanc, pinot noir, cabernet savignon, villányi cuvet és Édes Élet fantázia nevű félédes vörös bor. Fehérborok a pécsi borvidékre jellemző versendi jujfark, olaszrizling, ottonel muskotály és chardonnay.

Laposa Birtok

A Balaton-felvidéki borászat története szintén nászajándékba kapott szőlőbirtokkal kezdődött éppen 40 éve. Ma 17 hektáron termesztenek szőlőt és készítenek a badacsonyi borvidékre jellemző fehérborokat. Elsősorban helyi szőlőfajtákból olaszrizling, rajnai rizling, kéknyelű, furmint és juhfark készül. A borok kedves néven kerülnek forgalomba, mint „Laposa Apukám világa”, Laposa Friss, Laposa Illatos, Laposa Balatonbor, Laposa Kőkövön.

Pastor Pince

A Pastor Pince jelenleg három hektár szőlőterületről készíti dűlőszelektált borait. Előhegyen (Cabernet Sauvignon), a Görögszó dűlőben (Merlot, Cabernet Franc), a Benedek hegytetőn (Cabernet Franc), Leányváron (Olaszrizling) és a Sauli völgyben (Kékfrankos) készül, mellyel a szekszárdi borvidék sokszínűségét szeretnék bemutatni.

Royal Tokaji Borászat

A 30 éve alakult Royal Tokaji Borászat a borvidék legmeghatározóbb pincészetei közé tartozik. Borait, - melyeket a hagyományos tokaji borkésztési technológiával készítenek, - hazai és nemzetközi díjjakkal tüntették ki. Royal Tokaji 2007-es évjáratú 6 puttonyos aszúja nyerte az IWC-n az Alois Kracher Trófeát, mely a legjobb édes bornak járó elismerés.  Termékválasztékában megtalálható a száraz Furmint és a Sárgamuskotály, valamint a nagy száraz borok közül három dűlőszelektált Furmint is.

Sabar Borház

Káptalantóti határában emelkedő 217 méter magas Sabar-hegy a Balaton-felvidék hegyeinek egyik legkisebbike. Borok: Sabar Balatonbor , Kékfrankos Rozé, Olaszrizling Hegybor, Pinot Gris, továbbá dűlőszelektált borok: Rajnai Rizling Leszner, Édes Október Olaszrizling, Kéknyelű Kőmagas.

Sauska

Két nagy történelmi borvidéken készíti a kiváló minőségű borokat. A mészköves, dolomitos villányi talajon magasabb savtartalmú élénk borok készülnek: cabernet sauvignon, merlot, kékfrankos, portugieser, cabernet franc, kadarka. A magmás kőzeten, a tokaji borvidéken pedig: pinot noir, sárgamuskotály, furmint, hárslevelű készül. 2013-ban Londonban a Decanter Word Wien Awars-on a Sauska Cuvee 5 lett a legjobb bor. Ezzel első ízben nyert magyar bor a világ legpatinásabb borversenyén.

Vesztergombi Pincészet

A Vesztergombi család az 1700-as évek óta szorosan kapcsolódik Szekszárd történetéhez. 1993-ban Villányi Ferenc lett az Év Borásza. A család jelenleg 27 hektáron gazdálkodik: merlot, kadarka, shiraz, cabernet franc, malbec, olaszrizling, kékfrankos, cabernet savignon, pinot noir, bikavér. A nyári melegben a Kékhegy Shiraz Rozé bor, biztosan jó választás!

Balla Géza Pincészet

Erdélyben a régi történelmi borvidékünkön híres családoknak voltak birtokaik, ültetvényeik, mint a Grassalkovich, Hatvany, Bánffy, Rákóczi, Bohus, Báthory, Haraszthy családok. A Balla család már két évtizede törekszik arra, hogy a legendás vörös aszúk, fűszeres kadarkák, szelíd királyleánykák által ismert borvidék visszanyerje régi, hírnevét. Boraik: a Feketeleányka & Cabernet Franc Sziklabor, Feketeleányka Sziklabor.

Mokos Pincészet

A Mokos család Villányban már a harmadik generáció óta foglalkozik borászattal. A 15 hektáros szőlőültetvényén kívül 45 hektáron saját gyümölcsöt is termeszt. A gyümölcsbor készítése a hagyományos szőlőből készült borhoz hasonló. A 100%-os gyümölcsből készült gyümölcsborokkal, mint megy-, szilva,- cseresznyebor vagy barrique megy, eper és őszibarack cuvée, kajszibarack-, szeder-, feketeribizli borral is találkozhatnak a Hévízi Borünnepen.

Az egyik legnagyobb nemzeti ünnepünkhöz illően színes programok és minőségi borok várják mindazokat, akik Hévízen töltik az augusztusi hosszúhétvégét.d

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!