Közvetlen izraeli légi járatról is tárgyalnak

Tel-Avivban tárgyal Hévíz város vezetése

Közvetlen izraeli légi járatról is tárgyalnak

A Hévíz és Izrael közötti turisztikai lehetőségekről, illetve egy közvetlen légi járat elindításáról tárgyal ezekben a napokban Jeruzsálemben és Tel-Avivban Papp Gábor, Hévíz polgármestere és Kepli József János alpolgármester. A hévízi delegáció az izraeli fél meghívására érkezett a közel-keleti országba.

Izrael turisztikai miniszterével, Yariv Levinnel Jeruzsálemben találkoztak a zalai városvezetők, s a Hévíz és Izrael közötti turisztikai lehetőségekről tárgyaltak, valamint egy közvetlen légi járat fejlesztéséről, mondta el lapunknak telefonon, még Tel-Avivból Papp Gábor.

– Hévízen a legfrissebb statisztikák szerint évente mintegy 17 ezer éjszakát töltenek el az Izraelből érkező vendégek, és további fokozott érdeklődés mutatkozik városunk gyógy- és egészségturisztikai szolgáltatásai iránt – fogalmazott a polgármester. – Együttműködési szándékunk megerősítése érdekében a turisztikai miniszter jelenlétében és támogatásával, Hévíz városa nevében együttműködési szerződést írtunk alá Yossi Dagannal, a Shomron Regionális Tanács vezetőjével a Hévíz és Shomron régió közötti kooperációról.

Az előzményekről szólva Papp Gábor felidézte: idén januárban a város vezetősége kétnapos üzleti úton vett részt Tel-Avivban, azzal a céllal, hogy feltérképezze, Hévíz csábító úti cél lehet-e az izraeli turistáknak. Akkor a magyar nagykövetség tel-avivi épületében prezentációt tartottak, illetve utazási ügynökségekkel, légitársasági és szakszervezeti képviselőkkel tárgyaltak.

Ezt egy sikeres study tour követte tavasszal, ugyanis az önkormányzat és az izraeli utazásszervezők részéről is felmerült a hévízi piacnyitás és -erősítés lehetősége, ezért szervezték a kétnapos városlátogatást. A résztvevők a hévízi szállodákkal ismerkedtek meg, ellátogattak a gyógytóhoz, s feltérképezték a környékbeli kulturális és egyéb szabadidős lehetőségeket.

Papp Gábor polgármester, Yariv Levin, Izrael turisztikai minisztere és Yossi Dagan, a Shomron Regionális Tanács vezetője

Izrael magyarországi nagykövete, Yossi Amrani júniusban látogatott Hévízre, ahol egyebek mellett arról beszélt: az izraeli turistákat a fürdőváros gyógy- és egészségügyi szolgáltatásai mellett érdeklik a különféle sportolási és szabadidős lehetőségek is.

– A január óta zajló tárgyalások eredményeképp Izrael turisztikai minisztere hívott meg bennünket erre a hivatalos találkozóra, és ő kezdeményezte a tárgyalásokat Shomron régió és Hévíz között – folytatta Papp Gábor, megjegyezve: önkormányzati területen a Shomron Regionális Tanács a legnagyobb izraeli hatóságok közé tartozik. Területe 2800 négyzetkilométer, ami Izrael területének mintegy 10 százaléka. – A helyi önkormányzat és Shomron lakosai megnyitották a régiót a helyi és nemzetközi turizmus előtt. Pincészetek, biotermékek, történelmi és bibliai helyszínek fejlődtek turisztikai vonzerővé. Ez pedig a kifelé menő turizmusnak is lehetőség, és erősítheti egy közvetlen légi járat megteremtését.

Papp Gábor elmondta még: a hévízi küldöttség megtekintett a régió fontosabb pontjait, találkozott dr. Nagy Andor izraeli magyar nagykövettel és számos, a turizmusban és gazdaságfejlesztésben érdekelt üzletemberrel.

(zaol.hu)

Kapcsolódó cikkek


113 nyertes magánszálláshely pályázó Hévízen!

113 nyertes magánszálláshely pályázó Hévízen!

2019. április 01. 10:02

Tudatos minőségfejlesztés és forgalomnövekedés

Hévíz közel 1,5 milliárd forintos költségvetési hiánnyal számol az idei évre, de a fejlesztések folytatódnak

Hévíz közel 1,5 milliárd forintos költségvetési hiánnyal számol az idei évre, de a fejlesztések folytatódnak

2020. április 28. 09:33

A vendégeknek április 26-tól nem kell idegenforgalmi adót fizetniük ez év december végéig, a döntést a kormány hozta meg a közelmúltban. A 2018. évi ifa utáni állami adótámogatások sem járnak április 22-től a településeknek, ezek az összegek az állami járványügyi védekezés támogatását szolgálják.

TESZEDD! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért

TESZEDD! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért

2019. március 08. 11:49

Hévíz is akciócsoportot indít!

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!