Korzózzunk együtt

A Balaton parti és közeli településeken hagyományosan az augusztus a boros programok hónapja. Így van ez Hévízen is, ahol augusztus 18-án indul az év legmozgalmasabb programsorozata a Hévízi Bor-és Gasztrokorzó.

Korzózzunk együtt

Hogy mi történik majd ebben a négy napban? Lássuk!

A fesztivál négy napján kézműves kirakodóvásáron találkozhattok kékfestő portékákkal, kézműves babákkal, kosaras árussal, textilárussal, ékszerkészítővel, kerámiaművessel de vásárolhattok kecskesajtot, füstölt árukat, házi szörpöt, kézműves mustárt. Az árusok mellett boros és gasztrostandok várják a vendégeket. Az idén készülünk 30 féle lángossal, zöldséges lepényekkel, vegán kínálattal, de persze hagyományos borkorcsolyákkal is. Sőt augusztus 20-án halászlé is szerepel az ételkínálatban.

A hazai borászatok közül velünk lesznek

Paulus Borház, Cseri Pincészet, Balla Géza Pincészete, Kányavári Borbirtok, Mokos Pincészet, Prosecco, -Balatonfelvidék -Fischer Borház, Tokaji borvidék- Majoros Birtok, Decsics pincészet, Strázsai Pincészet, Rádi Pincészet, Papp és Fiai Pincészet, Bezerics Borház

És természetesen az idei Hévíz Város Bora cím viselője a CÉZÁR Pincészet, ahol a 2022-es Város Borát is megkóstolhatjátok.

Csütörtökön

a Virgonckodók csapata kezdi a programot a legkisebb vendégeink nagy örömére. Aznap fajátékok, kosárhinta várja gyerkőcöket. S persze zene nélkül sem hagyjuk őket, délután a Brumi Bandi Band koncertjén bulizhatnak a Tourinform Irodánál. A nap nem ér véget a gyerekprogramokkal. A Véderdő lesz a helyszíne délután három alkalommal az Amargant Színház Hangrét. c. kórusszínházának. A különleges műsor az Erdei Misztérium programsorozat részeként vezeti be a látogatókat a tavat körülölelő erdő titokzatos világába. A színpadon 18:00 órától kezdőik a zenebona, ahol először DJ Belo bulizós mixét hallhatjátok, majd Fegyverneki Levente akusztikus-elektronikus előadása vezeti át a hangulatot DJ Voksán Virág esti szettjére.

Pénteken

napközben ismét a gyerekeké a terep, a Virgonckodók csapata ezúttal két szabadulószobát hoz el a „zöldbe” a Dr. Moll Károly térre. Érdemes előre bejelentkezni, mert hamar betelnek az időpontok. Nem maradnak program nélkül a kreatív foglalkozásra vágyó gyerekek sem, hiszen nekik a Varázshangok játszóház gondoskodik az elfoglaltságról a Tourinform irodánál. A játék mellé zene is társul, 18:00 órától a Cséplő-Poór Jazzy Duó szórakoztatja a közönséget vidám dallamokkal. Ezzel párhozamosan a színpadon is megindul az esti programfolyam, Salsa Días Brillantes címmel karibi táncház veszi kezdetét. A tánc után Laczák Boglárka és Bognár Szabolcs bordalokkal, musical és operett melódiákkal tarkított műsorát hallgathatjuk. Az este a zalai származású énekesnő Odett fergeteges koncertjével köszönthetjük a hétvégét.

Szombaton

buborékjátszó és fajátékpark várja a játszani vágyó gyerkőcöket már koradélután. Ezúttal színpadi műsor is vár a kicsikre, hiszen a Harisnyás Pipik hívják őket varázslatos Föld körüli utazásra. Ezt követően Őri Jenő & Roman Iván szórakoztatja a közönséget hegedű- és zongoraszóval. Ha már boros program akkor stílszerűen illeszkedik az estébe a MASZK zenés színháza a borról. Az est főműsora pedig a Muzsikás Együttes koncertje lesz, akik addig húzzák a talpalávalót ameddig bírjátok, hiszen a jó zene mellé táncházat is hoznak.

Vasárnap

napközben kipihenhetjük az elmúlt három napot, hogy aztán este még elbúcsúztassuk az ünnepi hétvégét a M.É.Z. Együttes ír táncos műsorával és a Jag Projekt bulijával.

A jó hangulat és jó zene garantált, nem fogtok unatkozni! Gyertek! Várunk!

 

Részletes programok itt.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!