Koronavírus PCR-vizsgálat mintavételi pont Hévízen

A hévízi Gelencsér Dental Fogászati Központ PCR mintavételi egységként is működik - megfelelve a Magyar Közlönyben megjelent ez irányú határozatoknak és rendeleteknek. A levett mintákat egy, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által akkreditált központi mikrobiológia labor dolgozza fel, majd a kiértékelt eredmények az aktuálisan érvényes eljárásrend értelmében a hivatalos járványügyi adatbázisban kerülnek rögzítésre.

Koronavírus PCR-vizsgálat mintavételi pont Hévízen

Tesztelésre bárki kérhet időpontot, belföldiek és külföldiek egyaránt. A teszt eredménye 24 órán belül elkészül, amelyet a páciens magyar és angol nyelven kap meg e-mailben.

A jelenleg érvényben lévő jogszabályok értelmében az országba tervezett belépés helye szerint illetékes rendőri szerv bizonyos meghatározott esetekben, szigorú szabályozások betartásával engedélyezheti a beutazást.

Akinél nem áll fenn a fertőzés gyanúja, az az október 1-ig hatályos jelenlegi eljárásrend értelmében 14 napos házi karanténba kerül, amely alól az illetékes hatóság írásbeli megkeresését ill. illetékköteles engedélyét követően mentesülhet az elrendelt karantén alól. Ennek feltétele, hogy a kérelmező vállalja, hogy a határátlépést követő 5 napon belül, 48 óra különbséggel önköltségen, a szakmai szabályoknak megfelelő PCR mikrobiológiai tesztnek veti alá magát, amelyek negatív eredményt produkálnak. 

A Hévízen végzett nemzetközileg elfogadott PCR teszt alkalmas a külföldről érkezők fogászati és egyéb kúraszerű egészségügyi ellátásának biztosítására is, akik a rendelet szabályozásai szerint bizonyos indokolt, igazolható esetekben külön hatósági engedéllyel léphetnek be az országba.

További információ és regisztráció az alábbi telefonszámon: +36 83 900 162

 

Forrás: Gelencsér Dental Fogászati Központ

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!