Járványügyi Intézkedések a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházban

Hivatalos közlemény

Járványügyi Intézkedések a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházban

Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház a járványügyi helyzetre való tekintettel több intézkedést is bevezetett. Az óvintézkedések elrendelésére a dolgozók és a betegek védelmében, a járványügy kockázatok minimálisra csökkentése érdekében volt szükség.  

Reumakórház

Szent András Reumakórház 2020. március 9-től visszavonásig a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház valamennyi fekvőbeteg ellátó osztályon („A”osztály, „B”osztály, „C”osztály, „D”osztály, aktív reumatológiai osztály) preventív jelleggel látogatási tilalmat rendeltünk el. A tilalom magában foglalja, hogy a fekvőbetegeket nem lehet látogatni, hétvégi eltávozásra nincs lehetőség, a kórház területe nem hagyható el (a városba kijutásra sincs lehetőség), továbbá a kórházi osztályokon csak fekvőbetegek tartózkodhatnak. További intézkedésként az osztályok be- és kijáratai lezárásra kerültek, csak a Főportán („B” porta) lehetséges indokolt esetben az Intézmény megközelítése

Folyamatosan zajlanak a betegutak, társalgók és közös helyiségek fertőtlenítései, emellett minden egyes szobában kézfertőtlenítő került kihelyezésre a betegek és kollégáink védelme érdekében. A szakszemélyzet védőfelszerelésének viselése a Nemzeti Népegészségügyi Központ hatályos eljárásrendjének megfelelően történik, maximális figyelmet fordítunk az itt leírtak teljes körű betartására. A rendelőkben légtisztító berendezés és folyamatos felületfertőtlenítés segíti a biztonságos betegellátást. 

Fedett Fürdő és Terápiás Centrum 

A Fedett Fürdő és Terápiás Centrumban 2020.03.16-tól megelőző jelleggel a következő intézkedéseket vezettük be. 7:00-12:00 óráig a Szent András Reumakórház fekvőbetegeinek rehabilitációs ellátása zajlik, délután 13:00 órától 17:00 óráig pedig a járóbetegek (kezelőlappal rendelkezők) és fizető szolgáltatást igénybe vevők kezelései folynak, így a fekvő és járó betegek nem kerülhetnek kontaktusba. 13 órakor kerül megnyitásra a Fedett Fürdő és Terápiás Centrum főbejárata az ambuláns betegek részére.  A kezelőhelyek megközelítése csak a rámpán és lifttel érhető el, a többi feljutási mód lezárásra került. Biztonsági szolgálat segítségével csak azon betegek közelíthetik meg a kezelőhelyiségeket, akiknek az adott időpontban kezelésük van.  Betegirányítás az elmúlt időszakban minden kezelőlappal rendelkező beteg beosztását átírta, hogy lehetőség szerint mindenki megkapja a számára elrendelt kezeléseket.

Akik a kialakult helyzetben nem szeretnék igénybe venni a már kiírt szolgáltatásokat, ők telefonon vagy személyesen a betegirányítás kollégáinál visszamondhatják őket. Térítéses szolgáltatás esetén a már befizetett összeget visszatérítjük.  A fizioterápiás kezelések során a higiéniai követelmények betartásra kerülnek, a kezelőhelyiségek folyamatosan fertőtlenítve vannak.  Népegészségügyi intézkedések alapján a medencetérben max. 80 fő tartózkodhat egyidőben, a gyógymedencék üzemelnek, a többi medence működését leállítottuk, az élményelemek szünetelnek.  A szakorvosi rendelések más módon, de folyamatában üzemelnek, elsősorban telefonon keresztül zajlik a konzultáció, szükség esetén (sürgős esetben, vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében) személyes megjelenés is történik.  A diagnosztikus eljárások a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházban hozzáférhetők, figyelembe véve a központi intézkedéseket. A járóbeteg szakellátás területén az előjegyzési rendszer folyamatosan működik (Telefonon: 8:00-13:00 között), illetve elektronikusan. 

Gyógyszertár

A Fedett Fürdő és Terápiás Centrum földszintén üzemelő gyógyszertár nyitvatartási rendje változatlan. Megközelítése csak kívülről lehetséges, a kiszolgálási rendszer a Magyar Gyógyszerész Kamara ajánlása alapján történik. Egy időben legfeljebb csak 2 személy tartózkodhat a gyógyszertárban, a többieknek a Fedett Fürdő főbejárata előtt kell várakozniuk.

Hévízi Tófürdő

A vendégek és a dolgozók egészségének védelme és a lehetséges kockázatok csökkentése érdekében került a Hévízi Tófürdő üzemeltetése ideiglenesen felfüggesztésre. A 10 és 20 órás bérletek kaucióit 2020.03.22-ig 9:00-12:00 óra között a Festetics Fürdőház pénztárában lehet visszaváltani, ezt követően a felmerülő kéréseket a spaheviz@spaheviz.hu email címen fogadjuk.

 

További információ:

HÉVÍZGYÓGYFÜRDŐ ÉS SZENT ANDRÁS REUMAKÓRHÁZ

8380 Hévíz, Dr. Schulhof Vilmos sétány 1. Pf. 111.

Tel: + 36 83 501-700 Fax: + 36 83 540 -144

spaheviz@spaheviz.hu

Címkék:

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!