Januártól a turisták is vásárolhatnak parkolóbérletet Hévízen

Papp Gábor keddi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy januártól olyan bérletrendszert vezetnek be Hévízen a fizetőparkolókban, aminek köszönhetően már nem csak a helyi lakosok és dolgozók de akár a Hévízre érkező vendégek is vásárolhatnak kedvezményes parkolóbérletet.

Januártól a turisták is vásárolhatnak parkolóbérletet Hévízen

Papp Gábor, Hévíz város polgármestere a januárban életbe lépő új parkolási rendelettel kapcsolatban elmondta: jelenleg mintegy nyolcszáz fizetős parkolóhely van a városban. Az önkormányzat mindig törekedett arra - folytatta -, hogy a helyben élők és az ide érkezők számára egyaránt elfogadható legyen a parkolási szisztéma, ezért is döntöttek úgy, hogy új bérletrendszert alakítanak ki.

Jövőre éves kedvezményes bérletet válthatnak a helyi lakosok, továbbá azok, akik Hévízre járnak dolgozni - utóbbiak száma naponta három-négy ezer -, kedvezmény nélkül pedig bárki más is válthat egész éves bérletet. A városközpont nagyparkolójában ezentúl negyedéves időszakokra is váltható parkolási engedély, és az is újdonság, hogy a Hévízre pihenni érkező turisták három- vagy hétnapos bérletet vásárolhatnak majd - sorolta a polgármester.
További kedvezmény és újdonság, hogy januártól a nagyparkolóban nemcsak tizenöt perc áll majd rendelkezésre az ingyenes áthajtásra, hanem fél óra lesz az ingyenes ki-be hajtásra, ami lehetőséget ad rövidebb ügyintézésre is a nagyparkoló üzleteiben. A hévízi parkolók szabad helyeit pedig egy telefonos applikáció segítségével is meg lehet keresni, így meggyorsítható lehet a parkolóhely megtalálása.

Hévíz polgármester elmondta még, hogy a telítettségi vizsgálatok és az igények alapján a jelenlegi nyolcszáz helyett nagyjából kétszer annyi parkolóhelyre lenni szükség, ezért már most tervezik is a bővítést, amelyhez pályázati forrást is remélnek, mert egyetlen új parkolóhely kialakítása mintegy 2,5 millió forintba kerül.

 

A már működő okosparkolási rendszerről és a hévízi parkolóhelyekről ide kattintva olvasható több információ!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!