Ismét vár a HÉVÍZI BOR ÉS GASZTROKORZÓ

Augusztus 19. és 22. között Hévíz sétáló utcáját birtokba veszik a kézművesek, borászok, gyerekműsorok és az esti fellépők. Korzózz Te is Hévízen, és érezd jól magad!

Ismét vár a HÉVÍZI BOR ÉS GASZTROKORZÓ

Augusztus 19-22 között újra a bor és a szórakozás a középpontban Hévízen

Tavaly már új néven, megújult formában került megrendezésre a hévízi borfesztivál. A változásokat mind a helyiek, mind a vendégek nagyon pozitívan fogadták, így az idei évben marad a Hévízi Bor és Gasztrokorzó név, ami nem is lehetne találóbb, hiszen a rendezvényen valóban Hévízi sétálóutcáján lehet majd korzózni. A Deák téri felújítási munkák miatt a rendezvény helyszíne a Sörsétányhoz hasonlóan a Rákóczi utca lesz, ami egyben azt is jelenti, hogy egy sokkal tágasabb utcában kapnak helyet az árusok és a programok. A Moll Károly téren, a Fontana Filmszínház előtt mind a 4 napon különböző zene stílusokat képviselve adják majd egymásnak a fellépők a színpadot. A sétálóutca két pontján minden nap, és esténként is utcazenészek szórakoztatják a közönséget.

A faházak és a sátrak is a Rákóczi utcában kapnak helyet. A szervezők nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a helyi termelőket és vállalkozókat is bevonják a pezsgésbe, így elsősorban helyi és környékbeli kézművesek, borászatok kaptak lehetőséget a kitelepülésre, több mint 50-en.

Finom borok és helyi specialitások

Július elején zajlott Hévízen az idei borválasztás, amin a szakmai zsűri a Fodorvin Borház aranyérmes Aszófői Olaszrizlingjét (2020) tüntette ki a Város Bora 2021 címmel. Augusztus 20-án ünnepélyes keretek között köszöntik majd Hévíz Város Borát. A egyedi etikett címkével ellátott Olaszrizlinget a hévízi Tourinform Irodában és több városi vendéglátóhelyen is meg lehet vásárolni, kóstolni, de természetesen a Bor és Gasztrokorzón is megjelenik majd a nyertes borház ezzel és más finom boraival is.

A város sétálóutcáját birtokba veszik a közkedvelt zalai borászatok, balatoni és móri pincészetek, vendégül látunk erdélyi borpincét és a manapság divatos pezsgő és habzó borokat is.

A kézművesek között keramikus, üvegcsiszoló, ékszerkészítő, színesíti a kínálatot, lesznek újrahasznosított anyagokból készült táskák is. Sajt- és szörpkészítő is érkezik termékeivel, továbbá lesz lehetőség füstölt finomságok kóstolására is.

Ismét Hévízre látogat az eredeti erdélyi kürtöskalács, és természetesen a gasztronómiai kínálat széles palettáján hagyományos és street food finomságok is várják a rendezvény látogatóit.

 

 

Érdekes programok

Az ünnep alkalmával a Szentlélek Templomban augusztus 20-án 10:30-kor Szentmisére várják a híveket, ezután kerül sor a városi megemlékezésre és az új kenyér megáldására.

Az ünnep estélyén komolyzenei koncert, néptánc és tánczene program várja az érdeklődőket. Záróprogramként Ahura Fire Tribe led fény show-ja lesz majd látható.

A gyermekeket csütörtökön és pénteken délután Ugrifüles kézműves játszóház várja a Tourinform Iroda hátsó udvarában, szombaton már reggel indul a gyermekfoglalkoztató program, lesz elsüllyedt hajó szabadulószoba és interaktív gyermekkoncert is, valamint interaktív kutyasuli és solymászbemutató.

Előtérben a biztonság, maradnak a dizájnos fesztiválpoharak

A Tourinform iroda előtt található pohárponton, vagy a borházaknál 15:00 és 23:00 óra között van lehetőség 1000 forint kaució ellenében poharat vásárolni. Így az egész rendezvény alatt mindenki a saját, üvegpoharából fogyaszthatja a borokat. A borospoharak természetesen a PohárPontban visszaválthatók, a kaució a pohár leadáskor 100%-ban visszajár. Sérült poharat a szervezők nem vesznek vissza.

Fontos egyéb technikai információ

Mobilvécék mosdóval a Festetics téren kerülnek kihelyezésre, melynek helyét több tábla is mutatja majd. A Deák téri ivóvizes kút továbbra is üzemel.

 

 

Kérdése van? További információkért keresse munkatársainkat!

Tourinform Iroda

Rákóczi u. 2. | nyitva minden nap 9:00 – 19:00 között, a rendezvény alatt 9:00 - 21:00 között | heviz@tourinform.hu | +36 83 540 131

PohárPont a rendezvényen

Tourinform Iroda előtt | minden nap 15.00 - 23.00-ig

 

A rendezvény időszakában forgalmi rend változás lesz!

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!