Ismét kerékpárosbarát település lett Hévíz és kerékpárosbarát munkahely a Hévíz TDM Egyesület

A Magyar Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Kerékpáros Magyarország Szövetség idén tízedik alkalommal hirdette meg a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat. A pályázatot azon települések és munkahelyek részére írják ki, amelyek a kerékpárt, mint közlekedési és szabadidő eltöltési eszközt népszerűsíteni kívánják. A címet elnyerők így élő példaként szolgálhatnak mások számára.

Ismét kerékpárosbarát település lett Hévíz és kerékpárosbarát munkahely a Hévíz TDM Egyesület

Idén 54 önkormányzat és 64 munkahely kapta meg a Kerékpárosbarát díjat. Hévíz városa és a Hévíz TDM Egyesület második alkalommal nyerte el a Kerékpárosbarát Település és Munkahely címeket.

Az ünnepségen Tasó László, a tárca közlekedéspolitikáért felelős államtitkára elmondta, a Velencei-tó, a Fertő-tó és a Balaton környékén már több száz kilométeren lehet bringakörökön kerékpározni. Hasonló hálózatot terveznek a Körösöknél, az idén decemberre Nyíregyháza és Tokaj között megépülő kerékpárutat pedig összekapcsolnák a hegyaljai hálózattal.

Az elmúlt években több mint 850 kilométer kerékpárút épült Magyarországon, és a következőkben még legalább ezer kilométert építenének meg. Uniós forrásból 50 milliárd forintot fordítanának a hálózatos szemléletű kerékpárút-építésekre 2020-ig – tette hozzá.

Hévízen és a TDM Egyesületnél nem csak arra figyelnek, hogy a kollégák számára biztosítsák a kerékpározás feltételeit, hanem a településre látogató vendégeket is számos kerékpáros lehetőséggel várják. A Tourinform Irodában több, mint 30 kerékpár közül választhatnak a bringázást kedvelők: legyen az trekking bike, e-bike, vagy akár gyermek bringa.

Emellett számos szálláshely nyújt még kerékpárbérlési lehetőséget, sőt a város nagymértékben hozzájárul a kétkerekű közlekedési eszközt kedvelők még kényelmesebb itt-tartózkodásához:

  • a HeBi közösségi kerékpáros rendszer
  • kerékpárkölcsönzés és elektromos kerékpárkölcsönzés
  • kerékpárút építés, és túrakörök kitáblázása
  • kerékpáros nap, kerékpáros túra programok, túraszervezés, szervizcsomagok.

Forrás: turizmus.com, kormany.hu, Hévíz TDM Egyesület  

Kapcsolódó cikkek


Elnökségi tag választás a Hévíz TDM Egyesületnél!

Elnökségi tag választás a Hévíz TDM Egyesületnél!

2019. április 08. 10:32

Nyugdíjba vonult a Hévíz TDM Egyesület egy zászlós tagja, Töreky Tamás, akinek munkáját hálásan köszönte az Egyesület Elnöksége, egyúttal szeretettel búcsúztak Tőle.

Új ingyenes Tréning indul Hévízen!

Új ingyenes Tréning indul Hévízen!

2018. szeptember 22. 10:08

Hogyan építsünk weboldalt, web áruházat programozói tudás nélkül ma a világ legkorszerűbb platformján? A Word Press képzésen ezt is megtudja!

Töltse E-bike-ját a hévízi Tourinform irodában!

Töltse E-bike-ját a hévízi Tourinform irodában!

2019. július 11. 10:51

A Balatoni Ebike Töltőhálózat új tagjaként, immáron a hévízi Tourinform irodában is lehetőség nyílik az elektromos kerékpárok töltésére.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!