Innovációs díj Hévízen

Nemzetközi szintű elismerést kapott a Hévíz Tradicionális Kúra védjegy, valamint a hévízi szálláskiadók támogatása érdekében kidolgozott egyedi pályázati rendszer. Hévíznek a közelmúltban ítélte oda a European Spas Association (Európai Fürdő Szövetség) az Innovatív fürdő és gyógyhely desztinációt megillető díjat, melynek átadására a franciaországi Vichy-ben került sor.

Innovációs díj Hévízen

Az Európai Innovációs Díj célja a fürdővárosok új ötleteinek, eszközeinek vagy folyamatainak elismerése és megismertetése világszerte. Minden évben kategóriánként egy nyertes város kaphatja meg a díjat. A zsűri döntése során figyelembe veszi az innováció eredetiségét, hatását, az innováció bevezetésének gyakorlatiasságát, a hasznok mérhetőségét, valamint alkalmazhatóságát. Mindkét, a pályázatban kifejtendő hévízi innováció megfelelt ezeknek a szempontoknak.

Hévíz városa 2015 nyarán a Hévízi-tó gyógyhatására alapozott terápiák akkreditálása érdekében saját védjegyet hozott létre.

A Hévízi Tradicionális Kúra alapja a hévízi gyógyvíz, amely gazdag ásványianyag-tartalmának köszönhetően különösen hatékony mozgásszervi megbetegedések kezelésében. A Hévízi Tradicionális Kúra során az eredeti, komplex hévízi kúrát alkalmazzák az arra kiválasztott helyszínen, annak érdekében, hogy a páciens a leghatékonyabb gyógymódban részesülhessen. A kúrával kapcsolatos minősítési oklevelet több hévízi szolgáltató is megkapta, mely rendelkezik a tradicionális gyógymódok szolgáltatásának technikai hátterével.

A másik, a nemzetközi figyelemre is érdemes innováció a magánszállásadók részére kidolgozott, hazai viszonylatban is egyedülálló pályázat, melynek célja a magánszálláshelyek minőségi fejlesztése; a kapcsolódó pályázatokat ez év tavaszán bírálták el először Hévízen, a pályázható és fejlesztésre fordítható legkisebb összeg 50 ezer forint, a legnagyobb pedig a szálláskiadó által az előző évben befizetett idegenforgalmi adó öven százaléka.

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!