Ingyenes történelmi séták Hévízen

Dr. Szántó Endre helytörténész vezetésében, az idén nyáron is három ingyenes hévízi városnézésen vehetnek részt a Hévíz iránt érdeklődők.

Ingyenes történelmi séták Hévízen

A történelmi séták a Belvárosi Múzeumtól indulnak a minden nyári hónap utolsó péntekjén 16:00-kor (június 28., július 26., augusztus 30.). A résztvevők megismerkedhetnek Hévíz történetével a belvárosi és a kórházi villákkal, a fedett fürdővel és a Hévízi tavon álló fürdőházak építésének történetével. A fedett fürdő épületének falán elhelyezett Hévízi Pantheon emléktábláin szerepelő-, Hévíz életében fontos szerepet játszó orvosokról, kutatókról, búvárokról is többet megtudhatnak az érdeklődők.

Dr. Szántó Endre hetekig tudna mesélni a Hévízről, hiszen több könyve is megjelent a fürdőváros történetéről. A nyári délutáni, általában másfél órás vezetett séták elején a történész elmondja, hogy a résztvevők jelezzék, milyen a témában szeretnének többet megtudni Hévízről. Azaz kérdezzenek nyugodtan! A résztvevők feltett kérdései határozzák meg a történekek, anekdoták irányvonalát, témáját.  A kérdezők általában arra kíváncsiak, amiről nem olvashattak a könyvekben, és szeretnének megtudni a városról.

A történész elmondása szerint a legtöbben erre a 3 dologra kíváncsiak:

  1. Kútfúrások Festetics Tasziló idejétől napjainkig.
  2. Információk a 86-os tűz részleteiről
  3. Hűl-e a Hévízi tó vize?

Amennyiben Ön is többet szeretne megtudni Hévízről további részleteket itt olvashat a kosztümös történelmi sétákról.

A belvároson kívül Hévízen még sok nevezetesség várja a vendégeket, az idei évben az Egregyi Múzeumban is ingyenes tárlatvezetésen vehetnek részt a Prémium Borkóstoló programra jelentkezők. A római kórról és a helyi prémium borászatokról tudhatnak meg érdekességeket július 3-tól szerdánként 18:30-kor induló esti program során.

A római korra a tógák, a gladiátor öltözék, továbbá ízletes borok és helyi finomságok segítik ráhangolni a történelem és a bor iránt érdeklődőket.

További részletek a Prémium Borkóstolóról: https://www.heviz.hu/hu/programok/allando/premium-borkostolo

Még több érdekességet olvasna Hévízről? Kövessen minket saját csatornáink mindegyikén!

Facebook Blog Instagram Youtube

 

Kapcsolódó cikkek


Már csak 10 napig adható be a 2020-as Minőségfejlesztési Pályázat

Már csak 10 napig adható be a 2020-as Minőségfejlesztési Pályázat

2020. február 18. 11:37

A hévízi magánszállások Minőségfejlesztési Pályázatai sorra érkeznek a Hévíz TDM Egyesületéhez, amelynek a beadási határideje 2020. február 28.

Töltse E-bike-ját a hévízi Tourinform irodában!

Töltse E-bike-ját a hévízi Tourinform irodában!

2019. július 11. 10:51

A Balatoni Ebike Töltőhálózat új tagjaként, immáron a hévízi Tourinform irodában is lehetőség nyílik az elektromos kerékpárok töltésére.

Beköszöntött az ősz, de Hévízen továbbra is színes programokkal várjuk Önöket!

Beköszöntött az ősz, de Hévízen továbbra is színes programokkal várjuk Önöket!

2018. október 01. 14:56

Októberben is rengeteg koncerttel várjuk a Hévízre látogató vendégeinket, melyek garantált szórakozást nyújtanak az őszi hidegben is!

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!