Ingyenes történelmi séták Hévízen

Dr. Szántó Endre helytörténész vezetésében, az idén nyáron is három ingyenes hévízi városnézésen vehetnek részt a Hévíz iránt érdeklődők.

Ingyenes történelmi séták Hévízen

A történelmi séták a Belvárosi Múzeumtól indulnak a minden nyári hónap utolsó péntekjén 16:00-kor (június 28., július 26., augusztus 30.). A résztvevők megismerkedhetnek Hévíz történetével a belvárosi és a kórházi villákkal, a fedett fürdővel és a Hévízi tavon álló fürdőházak építésének történetével. A fedett fürdő épületének falán elhelyezett Hévízi Pantheon emléktábláin szerepelő-, Hévíz életében fontos szerepet játszó orvosokról, kutatókról, búvárokról is többet megtudhatnak az érdeklődők.

Dr. Szántó Endre hetekig tudna mesélni a Hévízről, hiszen több könyve is megjelent a fürdőváros történetéről. A nyári délutáni, általában másfél órás vezetett séták elején a történész elmondja, hogy a résztvevők jelezzék, milyen a témában szeretnének többet megtudni Hévízről. Azaz kérdezzenek nyugodtan! A résztvevők feltett kérdései határozzák meg a történekek, anekdoták irányvonalát, témáját.  A kérdezők általában arra kíváncsiak, amiről nem olvashattak a könyvekben, és szeretnének megtudni a városról.

A történész elmondása szerint a legtöbben erre a 3 dologra kíváncsiak:

  1. Kútfúrások Festetics Tasziló idejétől napjainkig.
  2. Információk a 86-os tűz részleteiről
  3. Hűl-e a Hévízi tó vize?

Amennyiben Ön is többet szeretne megtudni Hévízről további részleteket itt olvashat a kosztümös történelmi sétákról.

A belvároson kívül Hévízen még sok nevezetesség várja a vendégeket, az idei évben az Egregyi Múzeumban is ingyenes tárlatvezetésen vehetnek részt a Prémium Borkóstoló programra jelentkezők. A római kórról és a helyi prémium borászatokról tudhatnak meg érdekességeket július 3-tól szerdánként 18:30-kor induló esti program során.

A római korra a tógák, a gladiátor öltözék, továbbá ízletes borok és helyi finomságok segítik ráhangolni a történelem és a bor iránt érdeklődőket.

További részletek a Prémium Borkóstolóról: https://www.heviz.hu/hu/programok/allando/premium-borkostolo

Még több érdekességet olvasna Hévízről? Kövessen minket saját csatornáink mindegyikén!

Facebook Blog Instagram Youtube

 

Kapcsolódó cikkek


Beköszöntött az ősz, de Hévízen továbbra is színes programokkal várjuk Önöket!

Beköszöntött az ősz, de Hévízen továbbra is színes programokkal várjuk Önöket!

2018. október 01. 14:56

Októberben is rengeteg koncerttel várjuk a Hévízre látogató vendégeinket, melyek garantált szórakozást nyújtanak az őszi hidegben is!

Elnökségi tag választás a Hévíz TDM Egyesületnél!

Elnökségi tag választás a Hévíz TDM Egyesületnél!

2019. április 08. 10:32

Nyugdíjba vonult a Hévíz TDM Egyesület egy zászlós tagja, Töreky Tamás, akinek munkáját hálásan köszönte az Egyesület Elnöksége, egyúttal szeretettel búcsúztak Tőle.

A Hévízi Tourinform Irodába már megérkezett a Jézuska, és igazából Nektek hozott ajándékot!

A Hévízi Tourinform Irodába már megérkezett a Jézuska, és igazából Nektek hozott ajándékot!

2020. december 17. 12:13

Az idei évben a Hévízi Tourinform Irodát üzemelő Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. sikeresen pályázott irodafejlesztésére a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. által kiírt pályázaton.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!