Ingyenes történelmi séták Hévízen

Dr. Szántó Endre helytörténész vezetésében, az idén nyáron is három ingyenes hévízi városnézésen vehetnek részt a Hévíz iránt érdeklődők.

Ingyenes történelmi séták Hévízen

A történelmi séták a Belvárosi Múzeumtól indulnak a minden nyári hónap utolsó péntekjén 16:00-kor (június 28., július 26., augusztus 30.). A résztvevők megismerkedhetnek Hévíz történetével a belvárosi és a kórházi villákkal, a fedett fürdővel és a Hévízi tavon álló fürdőházak építésének történetével. A fedett fürdő épületének falán elhelyezett Hévízi Pantheon emléktábláin szerepelő-, Hévíz életében fontos szerepet játszó orvosokról, kutatókról, búvárokról is többet megtudhatnak az érdeklődők.

Dr. Szántó Endre hetekig tudna mesélni a Hévízről, hiszen több könyve is megjelent a fürdőváros történetéről. A nyári délutáni, általában másfél órás vezetett séták elején a történész elmondja, hogy a résztvevők jelezzék, milyen a témában szeretnének többet megtudni Hévízről. Azaz kérdezzenek nyugodtan! A résztvevők feltett kérdései határozzák meg a történekek, anekdoták irányvonalát, témáját.  A kérdezők általában arra kíváncsiak, amiről nem olvashattak a könyvekben, és szeretnének megtudni a városról.

A történész elmondása szerint a legtöbben erre a 3 dologra kíváncsiak:

  1. Kútfúrások Festetics Tasziló idejétől napjainkig.
  2. Információk a 86-os tűz részleteiről
  3. Hűl-e a Hévízi tó vize?

Amennyiben Ön is többet szeretne megtudni Hévízről további részleteket itt olvashat a kosztümös történelmi sétákról.

A belvároson kívül Hévízen még sok nevezetesség várja a vendégeket, az idei évben az Egregyi Múzeumban is ingyenes tárlatvezetésen vehetnek részt a Prémium Borkóstoló programra jelentkezők. A római kórról és a helyi prémium borászatokról tudhatnak meg érdekességeket július 3-tól szerdánként 18:30-kor induló esti program során.

A római korra a tógák, a gladiátor öltözék, továbbá ízletes borok és helyi finomságok segítik ráhangolni a történelem és a bor iránt érdeklődőket.

További részletek a Prémium Borkóstolóról: https://www.heviz.hu/hu/programok/allando/premium-borkostolo

Még több érdekességet olvasna Hévízről? Kövessen minket saját csatornáink mindegyikén!

Facebook Blog Instagram Youtube

 

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!