Ilyen még nem volt! - HEVIZIBIVALY Duatlon november 27-én

Kevés a szabadtéri sportverseny télen? Új kihívásokat keresel, vagy csak próbára tennéd magad? Először kerül megrendezésre a Hévíz-patakon és partján a HEVIZIBIVALY Duatlon. 10 km evezés és 10 km futás a novemberi hóesésben vagy napsütésben. Nevezz a HEVIZIBIVALY Duatlon versenyre egyénileg vagy csapattal, és mutasd meg magadnak és másoknak: mire vagy képes!

Ilyen még nem volt! - HEVIZIBIVALY Duatlon november 27-én

Ilyen még nem volt! - HEVIZIBIVALY Duatlon november 27-én

Kevés a szabadtéri sportverseny télen? Új kihívásokat keresel, vagy csak próbára tennéd magad? Először kerül megrendezésre a Hévíz-patakon és partján a HEVIZIBIVALY Duatlon. 10 km evezés és 10 km futás a novemberi hóesésben vagy napsütésban. Nevezz a HEVIZIBIVALY Duatlon versenyre egyénileg vagy csapattal, és mutasd meg magadnak és másoknak, mire vagy képes!

Hol és mikor?

A versenyre az első Adventi hétvégén, november 27-én kerül sor reggel 8.00 és délután 17.00 között.

A versenyzők, miután átveszik rajtcsomagjaikat a Hévízi-tó déli kifolyójánál lévő zsilipnél, 9.00 és 12.00 között szakaszosan, 2 percenként indulnak kenukkal, kajakokkal, SUP-okkal, hogy evezve tegyék meg az első 10 km-es távot a hévízi patakon, egészen a fenékpusztai kiszálló pontig. Itt a vízi járműveket hátra, pontosabban a töltésen hagyva egy rövid szusszanás után futócipőre váltanak, hogy a Hévíz-patak melletti töltésen fussanak vissza Hévízre, ahol egészen pontosan a Hévízi Tófürdő strandterületén lesz a befutó.

Miért érdemes eljönni, nevezni, szurkolni?

Korábban még nem volt ilyen verseny sem Hévízen, sem a környéken. A táv nem nehéz, nem is túl hosszú, a patak biztonságos ám mégis élményteli, a parton pedig a szintkülönbség elhanyagolható, így akár amatőrök is nevezhetnek a versenyre. Apropó nevezni lehet egyéniben - ez esetben a versenyző hozza magával vízi eszközét, vagy 2-3 fős csapatokban, akiknek igény szerint kenut tudnak a szervezők biztosítani. A verseny alatt lehet majd szurkolni a rajtnál, a patak melletti partszakaszon, ahol a szurkolók nem zavarják a futókat, a fenékpusztai kiszállónál, valamint természetesen a Hévízi Tófürdő befutó területén, ahová aznap a szurkolókat ingyenesen beengedik majd a szurkoló zónákba.

A rendezvény napján a versenyzők és kísérőik előzetes igény alapján kedvezményes belépőjegyet is vásárolhatnak a Hévízi Tófürdőbe, a rendezvény napjának délutánján pedig akár a hévízi adventi műsort is megtekinthetik.

A táj egyedülálló, hiszen a Hévízi-tó elfolyó meleg vize sokáig párolog, a patak állat- és növényvilága pedig jól látható a tiszta és sekély vízben. A levegő tiszta, a futókat pedig garantáltan nem zavarják meg autók vagy más járművek, legfeljebb egy-egy kósza őz.

A rendezvény színe a fekete-bronz és a ZÖLD!

A versenyt a szervezők igyekeznek a lehető legzöldebbé tenni. A csapatokat arra buzdítjuk, hogy legfeljebb egy járművel érkezzenek a helyszínre, hozzanak magukkal tányért, evőeszközt, saját kulacsot. A szemetelés nem elfogadható a verseny nyomvonalán, hiszen természetvédelmi területen valósul meg mind az evezés, mind a futás. Frissítő italt, meleg teát csak saját pohárba, vagy a rajtcsomagban lévő fémbögrébe adnak. A célban a meleg leveshez a versenyzők hoznak magukkal tányért, evőeszközt, ami higiéniai szempontból is előnyös. A nyomvonalon szalagozás csak a legszükségesebb helyeken történik. A verseny során a szervezők a lehető legkevesebb papír kinyomtatását tűzték ki célul, így amit csak lehet online intéznek. Az érmek fémből készülnek a díjak pedig mind-mind élmények lesznek tárgynyeremények helyett.

Hol, hogyan lehet nevezni?

Nevezni két módon lehet, de mindkettő feltétele a versenykiírás pontos megismerése, ami Hévíz honlapján található meg EZEN a linken. Nevezni ezt követően lehet egy online nevezési felületein ITT és természetesen személyesen a Hévízi Tourinform Irodában, a hét minden napján, munkaidőben 9.00 és 17.00 között. Az online nevezők e-mailben kapják meg a számlát, míg a személyesen nevezők a hévízi Tourinform irodában fizetheti be a nevezési díjat.

Mit ér a jó eredmény?

Elsősorban egy felejthetetlen élményt, vidám hangulatot, a természetben töltött szabadidő és a mozgás örömét. Mindenki, aki limitidőn belül, 16.00 óráig befut a célba befutóérmet kap, a legeredményesebb, leggyorsabb egyéni női és férfi versenyzők, valamint csapatok pedig értékes nyereményekkel gazdagodnak, melyek között hévízi wellness-pihenések is várják őket. A befutóban pedig minden versenyző vendégünk egy meleg ételre.

Szívesen eljönnél és kipróbálnád magad a HEVIZIBIVALY Duatlon 2021 versenyen? Nevezz és meglátod; Neked is van bivalyerőd!

 

 

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!