II. Hévízi Futófesztivál

Tavaly először, hagyományteremtő szándékkal hívták életre a Hévízi Futófesztivált. Ennek megfelelően idén is megtartják a rendezvényt, melyről bátran állítható, hogy a város legnagyobb olyan eseménye, mely amatőr sportolókat mozgat meg az ország minden pontjáról.

II. Hévízi Futófesztivál

 

Ez a rendezvény az egyik, mellyel a 2015-ben alakult Hévízi Futó és Fitness Egyesület a város programkínálatát bővíteni, színesíteni igyekszik. Teszi ezt oly módon, hogy közben az egészséges életmódra nevel kicsiket és nagyokat egyaránt, hiszen egészen óvodás kortól várják a versenyzőket.

A gyermekeknek korcsoporttól függően 250 m-től 1000 m-es távot kell futni a sétálóutcán felállított pályán, a felnőtteknek a tavalyihoz hasonlóan idén is 7, 14, és 21 kilométeres távokra lehet nevezni, egyéniben vagy váltóban. Az ő útvonaluk a fürdőváros utcáit érinti.

Minden versenyzőnek ajándékcsomaggal és éremmel készülnek, de ezen kívül természetesen értékes különdíjak, és kupák is gazdára találnak majd. Az idei futófesztivál időpontja 2017. május 14-e vasárnap, amikor is igazi sportközponttá változik a hévízi belváros, és egy napra minden a mozgásról, az egészségről szól majd. Kiegészítő programként készülnek Fitt Expo-val, kalandtúrával a Hévízi-tó véderdejében, és kézműves foglalkozásokkal.

Zenés programok is terítéken lesznek, a gyermekeket az Alma Együttes műsora várja, a felnőtteket pedig a New Level Empire együttes szórakoztatja.

A rendezvény tehát nem csak a sportolóknak, de minden a városba látogató vendégnek élményt garantál. Tavaly mintegy 420 felnőtt és 270 gyermek indulót számoltak, a szervezők a pozitív visszajelzések alapján idén ennél jóval nagyobb létszámra számítanak.

Az online nevezés már zajlik, erről bővebb információt a http://hevizrunning.com oldalon találnak az érdeklődők (itt a pontos útvonalak is fellelhetők). Nevezni a helyszínen is lehet majd, az óvodás gyermekek versenye délelőtt 10.00 órakor, az iskolásoké délután13.00 órakor kezdődik, a felnőttek a közös bemelegítés után 16.00 órakor startolnak a hévízi Festetics térről.

 

Kapcsolat:
Bognár Balázs
Hévízi Futó és Fitnesz Egyesület
8380 Hévíz, Szabó Lőrinc u. 53/A. 2. A.
Telefon: 06 20 965 5711 / 06 30 552 4258
E-mail: info@hevizrunning.com
Web: http://hevizrunning.com

Kapcsolódó cikkek


A Hévíz Tourinform arculata is megújult!

A Hévíz Tourinform arculata is megújult!

2019. augusztus 08. 08:00

Új arculata és lógója van a Tourinform hálózatnak, amelyet már a Hévíz Tourinform Iroda épületén is láthatnak a turisták és a helyi lakosok.

Határon átnyúló együttműködés az egészségért

Határon átnyúló együttműködés az egészségért

2018. szeptember 24. 09:24

Magyarország Zágrábi Nagykövetségének szervezésében, a rijekai Magyar Kulturális Napok rendezvénysorozat előfutáraként, üzletember találkozónk vett rész Hévíz 2018. szeptember 20-án.

Töltse E-bike-ját a hévízi Tourinform irodában!

Töltse E-bike-ját a hévízi Tourinform irodában!

2019. július 11. 10:51

A Balatoni Ebike Töltőhálózat új tagjaként, immáron a hévízi Tourinform irodában is lehetőség nyílik az elektromos kerékpárok töltésére.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!