II. Hévízi Futófesztivál

Tavaly először, hagyományteremtő szándékkal hívták életre a Hévízi Futófesztivált. Ennek megfelelően idén is megtartják a rendezvényt, melyről bátran állítható, hogy a város legnagyobb olyan eseménye, mely amatőr sportolókat mozgat meg az ország minden pontjáról.

II. Hévízi Futófesztivál

 

Ez a rendezvény az egyik, mellyel a 2015-ben alakult Hévízi Futó és Fitness Egyesület a város programkínálatát bővíteni, színesíteni igyekszik. Teszi ezt oly módon, hogy közben az egészséges életmódra nevel kicsiket és nagyokat egyaránt, hiszen egészen óvodás kortól várják a versenyzőket.

A gyermekeknek korcsoporttól függően 250 m-től 1000 m-es távot kell futni a sétálóutcán felállított pályán, a felnőtteknek a tavalyihoz hasonlóan idén is 7, 14, és 21 kilométeres távokra lehet nevezni, egyéniben vagy váltóban. Az ő útvonaluk a fürdőváros utcáit érinti.

Minden versenyzőnek ajándékcsomaggal és éremmel készülnek, de ezen kívül természetesen értékes különdíjak, és kupák is gazdára találnak majd. Az idei futófesztivál időpontja 2017. május 14-e vasárnap, amikor is igazi sportközponttá változik a hévízi belváros, és egy napra minden a mozgásról, az egészségről szól majd. Kiegészítő programként készülnek Fitt Expo-val, kalandtúrával a Hévízi-tó véderdejében, és kézműves foglalkozásokkal.

Zenés programok is terítéken lesznek, a gyermekeket az Alma Együttes műsora várja, a felnőtteket pedig a New Level Empire együttes szórakoztatja.

A rendezvény tehát nem csak a sportolóknak, de minden a városba látogató vendégnek élményt garantál. Tavaly mintegy 420 felnőtt és 270 gyermek indulót számoltak, a szervezők a pozitív visszajelzések alapján idén ennél jóval nagyobb létszámra számítanak.

Az online nevezés már zajlik, erről bővebb információt a http://hevizrunning.com oldalon találnak az érdeklődők (itt a pontos útvonalak is fellelhetők). Nevezni a helyszínen is lehet majd, az óvodás gyermekek versenye délelőtt 10.00 órakor, az iskolásoké délután13.00 órakor kezdődik, a felnőttek a közös bemelegítés után 16.00 órakor startolnak a hévízi Festetics térről.

 

Kapcsolat:
Bognár Balázs
Hévízi Futó és Fitnesz Egyesület
8380 Hévíz, Szabó Lőrinc u. 53/A. 2. A.
Telefon: 06 20 965 5711 / 06 30 552 4258
E-mail: info@hevizrunning.com
Web: http://hevizrunning.com

Kapcsolódó cikkek


Beköszöntött az ősz, de Hévízen továbbra is színes programokkal várjuk Önöket!

Beköszöntött az ősz, de Hévízen továbbra is színes programokkal várjuk Önöket!

2018. október 01. 14:56

Októberben is rengeteg koncerttel várjuk a Hévízre látogató vendégeinket, melyek garantált szórakozást nyújtanak az őszi hidegben is!

Új kerékpárok a hévízi Tourinform Irodában

Új kerékpárok a hévízi Tourinform Irodában

2019. március 06. 10:36

A tavasszal együtt nem csak a jó idő érkezett meg Hévízre!

Őszi Tourinform nyitva tartás Hévízen!

Őszi Tourinform nyitva tartás Hévízen!

2018. szeptember 28. 10:20

A Nagyparkolóban található Hévíz Infopont szeptember 30-val bezárja a kapuit, viszont a központi Tourinform iroda heti hét napon továbbra is üzemel.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!