Húsvéttól - Szilveszterig, ezekkel a fesztiválokkal várunk benneteket idén Hévízen!

Már tervezed az idei pihenéseket? Segítünk időpontot választani. Ha akkor jönnél, amikor nagyobb helyi eseményre számítasz, vagy pont ellenkezőleg, inkább elkerülnéd a fesztivál hangulatot, mutatjuk mikor várhatók a legjelentősebb rendezvények Hévízen 2023-ban.

Húsvéttól - Szilveszterig, ezekkel a fesztiválokkal várunk benneteket idén Hévízen!

Február 11-19. Csókpadok Hévízen

A Hello Hévíz - Hévízi Vállalkozók Egyesületének szervezésében 3. alkalommal várták hangulatos padok, hidak, kapuk a romantikus lelkületű vendégeket február közepén Hévízen. A város számos pontján felállított "csókpadok" nem csak szerelmes hangulatba hozták a járókelőket, de egy kedves játékban is részt vehettek, akik fotóikat beküldték.

Február 18. Asszonyfarsang

A Hévízi Termelői Piac árusai hagyományteremtő céllal rendezték meg 2023-ban az első Asszonyfarsangot. A hangulatos eseményen a vidámságé a mulatozásé és a finom farsangi falatoké volt a főszerep, a résztvevők és a piac látogatói nagy örömére.

Április 7-10. Húsvéti Forgatag

Hagyományosan a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódva kézműves kirakodóvásárral, tojáskereső játékkal, gyermekprogramokkal és hangulatos koncertekkel várják a látogatókat a szervezők Hévízen. A négynapos hétvégén várható programok: kirakodóvásár, játék, családi filmvetítés a Fontana Moziban, fúvósok, kora esti retro discco, fajáték park.

Április 29. - Május1. Boldog Békeidők Hévíze és Városnap

A 11. Boldog Békeidők Hévíze kosztümös felvonulást április 29-én szombaton délután szervezik. A korabeli ruhákba öltözött tömeg a Városházától indulva a park mellett sétál majd le a Festetics térre, hogy végül a Rákóczi utcai színpadon mutatkozzanak be a csoportok. A menetet idén is a Happy Dixieland Band és táncosok vezetik. A látványos felvonulást követően a belvárosban selfie pontokon lehet közös fényképeket készíteni. Este további koncertek várhatók, de még vasárnap is különböző együttesek szórakoztatják majd a hévízi vendégeket. Május 1-je hagyományosan a város napja, amikor Hévíz város kitüntető címeit adják át. A háromnapos hosszú hétvégén végig kézművesek, borászatok és gasztro standok várják a látogatókat a Rákóczi utcában. Vasárnap még egy hangulatos tó parti piknikre is lehet majd számítani.

Május 14. Futóverseny

3 év kihagyás után újra lehet nevezni és szurkolni a Hévízi Futófesztiválon kicsiknek és nagyoknak. A futóversenyt több távon és korcsoport számára rendezi meg a hévízi sportegyesület. A nevezési díjakat, a távokat és az útvonalat megtaláljátok a rendezvény oldalán, ahol folyamatosan frissülnek az információk.

Május 19. Holdfényfürdő a Hévízi-tavon

Idén is két alkalommal, egyszer tavasszal, egyszer pedig ősszel szervez a Hévízi Tófürdő csapata késő esti fürdőzést a Hévízi-tavon. Idén először május közepén élvezhetitek egy igazán pörgős koncert hangulatát a termáltó meleg vízében úszkálva. Az estét a legismertebb ABBA slágerek nyitják, majd pedig retro disco veszi kezdetét.

Május 28-29. Pünkösdi Szuperhős program

Harmadszorra szervezi meg a Helló Hévíz - Hévízi Vállalkozók Egyesület a pünkösdi szuperhős családi programot. Számos kihívás, több helyszín, vicces és szórakoztató próbatételek az egész városban. Így a pünkösdi hosszú hétvégén is családbarát programokkal várjuk a vendégeket.

Június 23. Szent Iván-éji program

Szent Iván-éj alkalmából június 23-án várhatók programok Hévízen. A helyi vállalkozók idén is fáklyás felvonulást és hangulatos, zenés programot szerveznek Egregyre, a múzeumkertbe.

Július 13-16. Hévízi SÖRsétány

Bármilyen formában is kedveled, gyere hozzánk július második hétvégéjén és ünnepeld velünk egy egész hétvégén át a „folyékony kényérnek” is nevezett nagy hagyományokkal rendelkező italt, a sört.

A sör mellett természetesen helyet kapnak a hozzájuk passzoló finom ételek is, és nem múlnak el a napok jó zene nélkül sem. Gondoltunk a család legkisebb tagjaira is, míg a felnőttek az ízlelőbimbóikat kényeztetik, addig a gyerekek is jól szórakozhatnak. Elmaradhatatlan résztvevői a hévízi programoknak a helyei árusok, akik minden nap várnak benneteket portékáikkal. Sőt, ha kedved tartja nézz majd be szombaton a kézműves bemutatóudvarba is, ahol testközelből láthatod, hogyan készítik a mesterek műveiket.

Augusztus 4-6. Öko-fesztivál (EKF2023 program Egregyen)

A program az EKF 2023 Veszprém-Balaton rendezvénysorozat keretében valósul meg Hévízen. Mindenkit nagy szeretettel várunk egy családias hangulatú fesztiválra, ahol nap közben interaktív foglalkozások, workshopok lesznek, az esti időszakban pedig tematikus programok. Köztük csillagles, természetfilm vetítés, unplugged koncertek. Piknik hangulat és ökotudatos előadások, egy régi-új hévízi helyszínen. A rendezvényről frissülő információkat itt olvashattok.

Augusztus 17-20. Hévízi Bor- és GasztroKorzó

Idén sem marad el a hagyományos augusztus végi bor és gasztrofesztivál Hévízen. A Rákóczi utcában számos helyi és meghívott borház, sültes stand és kézműves árulja majd portékáit. A színpadon délutánonként gyermekműsorokkal, esténként pedig koncertekkel szórakoztatjuk a Hévízre látogató közönséget!

Szeptember TavirózsaFolkFest

Az őszi néptánc találkozóval kapcsolatban még zajlanak az egyeztetések, de bízunk benne, hogy az idei évben is számos fellépő műsorát nézhetjük majd meg a Rákóczi utcai színpadon.

Szeptember 15. Holdfényfürdő a Hévízi-tavon

Az év második, éjszakába nyúló tóparti bulijára szeptember közepén kerül majd sor. Hasonlóan a korábbi ilyen alkalmakhoz lesz élő zene, retro disco hangulat, éjszakai fürdőzés, finom falatok és frissítő italok a Hévízi Tófürdőben.

Október 16-17. Gesztenyefesztivál

A Tavirózsa Kalandpark szervezésében idén is mindent megtudhattok majd a gesztenyéről. A csemetefák ápolásától a szelíd és vadgesztenye feldolgozásig számos érdekességre derül fény az őszi rendezvényen, amin természetesen a gyerekek és a gasztroimádók sem maradnak program nélkül.

Szilveszter éjjelén természetesen utcabál várja majd a Hévízre látogató vendégeket.

Június - Október között a 2023 Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa program keretében

több, kisebb rendezvény /mikrokoncert, ismeretterjesztő előadás, gyermekelőadás/ valósul meg a hévízi Véderdőben Erdei misztérium, vagy Játék Zöldben címmel. Ennek a rendezvénysorozatnak a részleteit hamarosan olvashatjátok a www.heviz.hu oldal VEB2023 EKF menüpontjában.

 

Minden hévízi program megtalálható Hévíz weboldalán a Programok menüpontban!

A műsorváltozás jogát fenntartjuk!

További információk

Hévízi Tourinform Iroda
Hévíz, Rákóczi u. 2.
Telefonszám: 06 83 540 131
E-mail: heviz@tourinform.hu
Facebook | Instagram | Blog

Jó szórakozást, kellemes időtöltést kívánunk!

 

 

 

 

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!