Hosszú nappalok, rövid éjszakák Hévízen is

Művészek, karikatúristák, zsonglőrök, gólyalábasok, utcazenészek forgatagában

Hosszú nappalok, rövid éjszakák Hévízen is

Minden évben az év leghosszabb napja köré június végén több program is kapcsolódik. Szentiván estéjén, azaz június 20-án a belvárosi utcákon nagy volt a csend. Sokan felültek a hévízi kisvonatra, amivel ezen a különleges napon ingyen utazhattak az Egregyi Múzeumhoz, ahol a tűz köré gyűlve nagy tömeg várta az éjszakai parázson járást.
Az egregyi rendezvénytéren az egész délutános program Kassai Lajos lovászíjász előadásával kezdődött, majd este igazi sámánszertartás szerint tűzgyújtás és koncertek kíséretében jó hangulatban virrasztottak együtt a résztvevők.

Június 22-24. között hagyományosan „Angyalok és Csavargók” lepték el a belváros utcáit. Utcazenészek különböző zenei stílusban olyan jó zenéket játszottak, még Deák Ferenc is majd táncra perdült. A videók indításáhozz kattintson a képre! 
A Fedett Fürdő bejárata előtt népzene:

Szólt a blues a sétálóutcában:

és country zene, gólyalábasokkal és igazi fesztiávál hangulatban:

Az Angyalok és Csavargók Nemzetközi Művésztelep alkotói a Hévízen szerzett ötleteket, élményeket festették meg a Dekák téren felállított sátorban. A festmények elkészülésének a járókelők is tanúi lehettek. A művekben a Belvárosi Múzeumban egészen augusztus 15-ig lehet gyönyörködni.

Kapcsolódó cikkek


Őszi Tourinform nyitva tartás Hévízen!

Őszi Tourinform nyitva tartás Hévízen!

2018. szeptember 28. 10:20

A Nagyparkolóban található Hévíz Infopont szeptember 30-val bezárja a kapuit, viszont a központi Tourinform iroda heti hét napon továbbra is üzemel.

Szúnyoggyérítési munkálatok

Szúnyoggyérítési munkálatok

2019. június 17. 12:36

Közérdekű közlemény

Budapest Card a Hévíz Tourinformban!

Budapest Card a Hévíz Tourinformban!

2019. augusztus 06. 15:39

A több mint 30 ingyenes szolgáltatást és további 10% és 50% közötti kedvezményeket kínáló Budapest Card már Hévízen is elérhető.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!