Hősképzés a hévízi Tourinform Irodában

Újraélesztő tréning az Országos Mentőszolgálat szakértőivel

Hősképzés a hévízi Tourinform Irodában

Magyarországon évente több ezer ember hal meg hirtelen szívmegállás következtében utcán, közterületen, akik megmenthetők lennének.A mentők által évente észlelt mintegy hatezer hirtelen vérkeringés-megállás esetében csak akkor van igazi esély az újraélesztésre, ha a mentő megérkezéséig valaki elkezdi az újraélesztést.

„A legtöbb hős elsőre teljesen átlagos embernek tűnik, és nem is gondolnánk, hogy mire képes.” (Philip Zimbardo)

Ezt a híres mondatot érezhetik magukénak a Hévíz TDM Egyesület és a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. dolgozói, akik úgy határoztak, hogy csatlakoznak az Országos Mentőszolgálat által szervezett Hősképző mentőakcióhoz.

A képzés során az újraélesztés helyes lépéseit sajátították el a résztvevők, amelyben kellő gyakorlatot is szereztek egy erre kifejlesztett bábún.

Bárkivel előfordulhat, hogy hirtelen rosszullét, összeesés vagy baleset kapcsán segítséget kell nyújtania. Ilyen esetekben az alapszintű újraélesztés lépéseit kell követni, az alábbiak szerint:

  1. A bajba jutott megszólítása.
  2. Kiálts segítségért! Hívd a mentőket a 104-es telefonszámon!
  3. A légút-felszabadítás, és a fej kíméletes hátrahajtásával és az álkapocs előreemelésével biztosítsunk átjárható légutakat.
  4. Hajoljunk a beteg fejéhez, és 10 másodpercig figyeljük a beteg mellkasának a mozgását. Nézzünk, hallgassunk és érezzünk!
  5. Légzés hiányában nem lehet hatásos keringése a betegnek, így azonnal meg kell kezdeni az újraélesztést a 30 mellkas kompressziókkal.
  6. A légzés pótlására 2 befújás következik, a beteg orrába. Befújásnál figyeljük a mellkas emelkedését és süllyedését.
  7. 30:2 arányban végezzük folyamatosan az újraélesztést (30 mellkas kompresszió, 2 befújás), míg meg nem érkezik a segítség. Ha van segítőtárs, 1-2 percenként cseréljünk, mert az elsősegélynyújtó nagyon hamar kifáradhat.

Bár élesben még nem volt rá példa a hévízi Tourinform Irodában, hogy újraélesztést kellett volna alkalmazni, mégis jobb felkészülni a váratlan szituációkra nagy forgalmú helyeken és magabiztos tudást szerezni az alapvető segítségnyújtási technikákból.

Bízunk benne, hogy ezután sem lesz rá szükség, de megnyugtató, hogy mindenre felkészültek!

Tourinform Iroda Hévíz
Tel: 06 83 540 131 | 8380 Hévíz, Rákóczi u. 2. www.heviz.hu | heviz@tourinform.hu
Kövessen minket!  www.facebook.com/heviz.info | www.instagram.com/iloveheviz

Címkék:

Kapcsolódó cikkek


Elérhető a 2020-as Minőségfejlesztési Pályázat a hévízi magánszálláshelyeknek!

Elérhető a 2020-as Minőségfejlesztési Pályázat a hévízi magánszálláshelyeknek!

2019. december 02. 14:51

Ismét lehetősége nyílik a hévízi magánszállásoknak minőségfejlesztés megvalósítására Hévíz Város Önkormányzata finanszírozásában és a Hévíz TDM Egyesület lebonyolításában zajló pályázat keretein belül. Az erről szóló határozatot a képviselő-testület 2019. november 28-án fogadta el.

Friss lendülettel várja vendégeit újra a Tourinform Iroda Hévízen!

Friss lendülettel várja vendégeit újra a Tourinform Iroda Hévízen!

2020. május 26. 14:14

Kerékpárt kölcsönözne, térképre van szüksége? Feltöltené HeBi kártyáját vagy szeretne még több információt kapni a helyi és környékbeli látnivalókról, programlehetőségekről, vagy csak arról, hogy mi van nyitva? Semmi akadálya!

Már csak 10 napig adható be a 2020-as Minőségfejlesztési Pályázat

Már csak 10 napig adható be a 2020-as Minőségfejlesztési Pályázat

2020. február 18. 11:37

A hévízi magánszállások Minőségfejlesztési Pályázatai sorra érkeznek a Hévíz TDM Egyesületéhez, amelynek a beadási határideje 2020. február 28.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!