Hévízi városnéző túrák, a vendégekre tervezve

Egy település felfedezése mindig sok izgalmat rejt, amikor nekivág az utazó, hogy felkeresse a számára legérdekesebb helyszíneket.

Hévízi városnéző túrák, a vendégekre tervezve

Ám nem mindegy, hogy először jár-e az ember az adott helyen és ismeretlenül kezd bele a felfedezésbe, vagy már sokadszorra tér vissza, és az ismert helyek meglátogatásán túl újabb és újabb „kincseket” szeretne felfedezni magának.

Érkezzen Ön akár első alkalommal Hévízre, vagy sokadik alkalommal, egy napra vagy hosszabb pihenésre, egyedül vagy nagycsaláddal, a városi honlap mindenki számára támpontot ad ahhoz, hogy merre induljon.

Azok számára, akik egy rövid sétára vágynak, vagy csak pár órájuk van megismerni a várost, a Tavirózsa városnéző túra ajánlott. A túraútvonal során a város 7 legnevezetesebb helyével ismerkedhet meg a látogató.

Akik azonban hosszabb időt töltenek a városban, és akár több nap is rendelkezésre áll számukra, hogy bebarangolják a város nevezetes helyeit a Kerub túra 16 helyszínét ajánlott felkeresni.

   

A túrák leírása mellett Ön online segítséget kaphat a helyszínek megismeréséhez is, hiszen a honlapon minden fontosabb látnivalóról található kép és a leírás, sok esetben videó is. A főbb nevezetességekről hanganyag is rendelkezésre áll, így akár úgy is végigjárhatók Hévíz pontjai, hogy közben saját okostelefonja lehet az idegenvezető.

Vannak, akik a legjobb fotóhelyszíneket keresik. Ebben is segít a túraajnáló oldal, hiszen egy külön térkép jelöli a felfestett Hévízi selfi pontokat.

Egy város felfedezése kisgyerekkel nem csak kalandos, de néha bizony bonyolult kérdés. Ezért kisgyerekkel érkezőknek ajánlott betérni a Hévízi Tourinform Irodába, és kérniük egyet az ingyenes Legendák ösvénye foglalkoztató füzetből, aminek segítségével nem csak a várost lehet bejárni, de a gyerekek figyelmét is sikerül majd lekötni hosszabb időre.

Azoknak, akik nem tudnak eljönni Hévízre, de szívesen bejárnák a város fontosabb helyszíneit a 3D virtuális túra mutatja be a települést.

A városi honlap által javasolt, egyénileg bejárható túrákon kívül megismerhető a Hévízi-tó Természetvédelmi Terület is a Hévíz TT túrák során, amelyeket a Balaton Felvidéki Nemzeti Park tart, ugyancsak ingyenesen a városban. De hogy a pletykák és történelmi story-k kedvelői se maradjanak csemege nélkül, a nyári szezonba folyamatosan részt lehet venni szervezett, vezetett belvárosi sétákon, melyek alkalmával érdekes hévízi legendák is megismerhetők.

A város felfedezése mellett ne feledkezzen meg a sétákba iktatott pihenőkről, egy-egy finom süteményről, ízletes borról, frissítő ebédről sem. Bármerre is jár a városban számos kiváló vendéglátó hely várja Önt, hogy felfrissüljön!

Kapcsolódó cikkek


A Hévíz Tourinform arculata is megújult!

A Hévíz Tourinform arculata is megújult!

2019. augusztus 08. 08:00

Új arculata és lógója van a Tourinform hálózatnak, amelyet már a Hévíz Tourinform Iroda épületén is láthatnak a turisták és a helyi lakosok.

Sikerrel lezárult a negyedik Minőségfejlesztési pályázat Hévízen!

Sikerrel lezárult a negyedik Minőségfejlesztési pályázat Hévízen!

2019. július 11. 11:00

A 113 nyertes összesen 14.739.735,- forintot használt fel az Önkormányzat által nyújtott 16.000.000.-Ft keretösszegből.

Töltse E-bike-ját a hévízi Tourinform irodában!

Töltse E-bike-ját a hévízi Tourinform irodában!

2019. július 11. 10:51

A Balatoni Ebike Töltőhálózat új tagjaként, immáron a hévízi Tourinform irodában is lehetőség nyílik az elektromos kerékpárok töltésére.

Hévíz.hu ajánlatai


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!