Hévízen tartott Mesteravató gálavacsorát az MNGSZ

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség idei, november 5-én megrendezett Mestervacsorájának a hévízi NaturMed Hotel Carbona adott otthont. A több évtizedes múltú gálavacsora Volenter István séf irányításával készült, aki az idén vette át ezt a tisztséget Varga Károlytól.

Hévízen tartott Mesteravató gálavacsorát az MNGSZ

A mestervacsora díszvendégeiként ültek Papp Gábor polgármester asztalánál az Európai Fürdővárosok Szövetsége (ESPA) elnökségének tagjai: az ESPA francia elnöke, Thierry Dubois, francia alelnöke és az orvosi kutatások felelőse, Claude-Eugene Bouvier, a portugál elnökségi tag, Joao Pinto Barbosa, valamint egy spanyol termáltó-tulajdonos, Luis Miguel López Carral, akik Mezősi Csilla, a magyar elnökségi tag kíséretében látogattak el a városba.

A mesterek hivatalos avatása előtt az MNGSZ több díjat is átadott. A Magyar Gasztronómia Követe címet Ambrus Györgynek adományozták, aki szakács alelnöki kinevezése előtt a békési régió vezetője volt. Nevéhez fűződik a nemzeti válogatott koordinálása, a Békés megyei kulináris csapatok szereplése a világversenyeken, például Erfurtban és Luxembourgban. Szintén ezt a díjat kapta Prikryl József, a Kanizsa és környéke régió vezetője és Zsiga István, a Pécs és környéke régió elnöke.

Az MNGSZ elnöki elismerésében részesült Hévíz városa, posztumusz a tavasszal elhunyt Mayer Tibor mesterszakács. Életmű díjat kapott a komárnói Galambos László, a Culinary Expo országos gasztronómiai bajnokságokat szervező Gombi Mihályné, a korábban a Miskolc régiót vezető Kandik Ferenc, a Nyíregyháza régiót vezető Kovács Mihályné, az Oscar-díjas Mátyás Rudolf szakács, az egykori Taverna Holdingnál dolgozó Mészáros László, és a Békés megyei elnök, Tímár János.

A hatfogásos gálavacsora után adták át a mesteri okleveleket. Mesterszakács lett Csányi Jenő, a Mirbest Kft. termékfejlesztő kreatív séfje, Cserei Lászlóné, a miskolci Szentpáli István Szakiskola szakoktatója, Horváth Ferenc, a békéscsabai Zwack József szakiskola tanára, Miseta Péter, a Mirbest Kft. fejlesztő séfje, Skrut György, a pécsi Kalamáris Borbisztro és Vinotéka konyhafőnöke. Mestercukrásszá avatták a csákvári Csuta Zsoltot és Jezsóné Rieder Krisztinát, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének Komárom-Esztergom megyei vezetőjét.

Venesz-díjban részesült a nyíregyházi Konyári Sándor szakács, a Mirbest Kereskedelmi Kft. képviseletében. Schnitta Sámuel díjat kapott a Jászsági Vendéglátók Egyesületének elnöke, Bobák József, és a Magyar Népi Ízőrző Lovagrendet alapító Rácz Mihály.

A Gasztronómiáért érdemérem elismerésben részesültek:
Antal Tamás (Pécs)
Baksiné Horváth Judit (Nyíregyháza)
Deméné Viga Erika (Nyíregyháza)
Eckstein Antal (Pécs)
Imre György (Gyula)
Imre Károly (Tata)
Komáromi Imre (Debrecen)
Kukla Imréné (Gyula)
Nagy Gyula (Somogy)
Parrag Csaba (Miskolc)
Petneházyné Bugán Magdolna (Nyíregyháza)
Repka Géza (Miskolc)
Rutz Béla (Gyula)
Somogyi Mihály (Nyíregyháza)
Szabó János (Gyula)
Szabó Mihály (Gyula)
Szőke János (Gyula)

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!