Hévízen nem álltak le a programok, csak átmeneti időre online-ra váltottak

Hévízen nem álltak le a programok, csak átmeneti időre online-ra váltottak

A Gróf Festetics György Művelődési Központ a Facebook oldalán az otthoni hasznos időtöltést rendszeres programokkal segíti. A programok a Művelődési Központ igazgatójának és dolgozónak közös részvételével készülnek.

A programok igen változatosak a gyerekek mesekuckót hallgathatnak vagy online kézműves foglalkozáson vehetnek részt. A történelem iránt érdeklődők múzeumi tárlatvezetést nézhetnek vagy hévízi anekdotákkal ismerkedhetnek meg. A mozgás otthon is fontos, ebben két program is segít: Tornázz otthon és a Jóga. A programokat Hermann Katalin a Művelődési Központ igazgatója a kollégáival aszerint állította össze, hogy érdekesek és szórakoztatóak legyenek. A rövid videókban az intézmény minden dolgozója saját szakterületén belül adja át tudását és tapasztalatát.

Ismerjék meg a programokat és a dolgozókat, akiket Hermann Katalin igazgatónő mutat be nekünk:

Mesekuckó naponta: 15:00 órakor

„A mesekuckót hárman csináljuk: Varga Csilla programszervező, Szabados Rudolf könyvtáros és jómagam, mindhárman tapasztalt szülők vagyunk. A mesék kizárólag klasszikus mesék, például óvódásoknak szóló népmesék az Icinke-picinke könyvből vagy a Grimm mesékből.”

Alkoss velünk játszóház naponta: 15:20

 „A kolléganők, akik amúgy is tartanak az intézményben kézműves foglalkozást, ők ezt a részt viszik és nem csak tárgyakat készítenek, de olyan tárgyakat is amelyekkel játszani is lehet, hiszen tudjuk, hogy egy bezárt gyereket szórakoztatni nem egyszerű feladat!„

Múzeumi séta szerda: 16:00

Egy fürdőváros anekdotái péntek: 16:00

 „A múzeum dolgozói Dr. Szarka Lajos, Dr Szántó Endre, és Góth Gábor történészek és jómagam Hermann Katalin művészettörténész a múzeumról és a városról beszélnek. Eddig történeteket hallhattak a Festeticsekről a Villa Rusticaról és egy érdekes szokással a koponyatorzítással ismerkedhettek meg az oldal követői.”

Kiskertek gondozása kedd: 16:00

 „Kiskertek gondozása első pár epizódja elsősorban azoknak szól, akik lakásban szeretnének valami egészségeset termelni, mert ez sem lehetetlen. Gede Attila az Egregyi Múzeum kertésze és Györe-Ács Andrea kertészmérnök,  az egregyi múzeum egyik dolgozója viszi ezt a műsort. „

Tornázz velünk! hétfő: 16:00

Jóga csütörtök: 16:00

„A női torna és a jóga létjogosultságát nem kell megmagyaráznunk, Bogdán Ottília intézményünk dolgozója modern táncot tanít és női torna foglalkozásokat tart. Péterné Bakos Marianna pedig az egyik szakkörünk vezetője, aki elsősorban az idősebb generációt érdeklő etka jóga órákat tart évek óta nálunk heti két alkalommal.”

A zene az kell! szombat 16:00

A hévízi Musica Antiqua zenekar művészeti vezetője és karnagya Varga Endre saját zenei szerzeményeit hallgathatják.

Filmklub vasárnap 16:00

„A mozi újdonsült vezetője Domján Zsombor azt a feladatot kapta, hogy egy -egy témát járjon körül a filmvilágban. Hogyan jelenik meg a mozivásznon a tengerpart, a vonat, a hotelek világa, vagy épp a szerelem… Az első adásban sok érdekes filmrészletet láthattak a tengerről.”

A technikai hátteret, -ki más?- a Művelődési Központ műszaki vezetője biztosítja. A torna programok visszanézhető online formában, a többi program felvételről kerül a Hévízi Programok Facebook oldal hírfolyamára, így ha lemarad a fenti időpontokban feltöltött műsorokról minden közvetítés visszanézhető.

Kövesse az oldalt a hévízi érdekességekért, legyen aktív és játsszon online!

https://www.facebook.com/HeviziMuvelodesiKozpont

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!