Hévízen fogadott örök hűséget az olimpiai bajnok kardvívó

A lánykérés után másfél évvel a hévízi református templomban fogadott egymásnak örök hűséget Szilágyi Áron kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardvívó és Szántó Betti.

Hévízen fogadott örök hűséget az olimpiai bajnok kardvívó

A fiatalok egy tinédzserkori szerelem után sok évvel találtak újra egymásra, és úgy döntöttek, összekötik az életüket. Céljuk az volt, hogy a fővárostól távol, egy természetközeli helyen házasodjanak össze. A lakodalmat a zalacsányi golfklubban tartották.

- Nagy öröm minden esküvő a gyülekezetünkben, évről évre egyre több szertartást tartunk – mondta Péntekné Vizkelety Márta református lelkész. - Minden esküvőre felkészítést tartok, egy hívő keresztény családterapeuta, pszichológus, a már elhunyt Gyökössy Endre kötete alapján készülünk a boldog házasságra. Nagy meglepetésünkre idén februárban meglátogatott bennünket egy vasárnapi istentiszteleten Szántó Betti és Szilágyi Áron, néhány hét múlva pedig felkértek, hogy én eskessem meg őket, itt a hévizi templomban. Azért esett ránk a választásuk, mert már régebb óta ez a környék nagyon kedves számukra.

 


Mint a lelkész felidézte, az esküvőn a Magyar Vivó Szövetség tagjai, áron és Betti családja és baráti köre örömmel figyelt az Isten igéjére. Mint fogalmazott, olyan meghitt légkör volt, ami számára is sokat adott. Az igehirdetés arról szólt, hogy mit jelent egy lelki utat bejárni, milyen nagy öröm megtalálni a lelki társat.

Péntekné Vizkelety Márta arra hívta fel az ifjú pár figyelmét, hogy ne hagyják ki Istent a házasságukból. Ha ők fogják egymás kezét, a másik kezükkel pedig Isten kezét, ebből létrejön egy olyan hármas kötelék, ami nem szakad el.

- Isten megtart bennünket minden gond, baj között. A hit a pajzs az ember kezében, mert a kísértő nem szemtől-szembe jön a páston, hanem hirtelen és hátba támad. Úgy tudunk védekezni, ha rajtunk van a hit pajzsa, kezünkben pedig a lélek kardja, ami Isten igéje. Ez megtart minket egymásnak a legnagyobb lelki nehézségek között is – indította közös útjára Szilágyi Áront és Szántó Bettit a református lelkész.

A 27 éves Szilágyi Áron London és Rio de Janeiro kard egyéni olimpiai bajnoka. Világbajnokságon csapatban egy arany-, két ezüst- és három bronzérmet, Európa-bajnokságokon pedig hat medált szerzett. A Vasas versenyzője tizenkétszeres felnőtt magyar bajnok, emellett tucatnyi korosztályos vb-és Eb-érmet is gyűjtött.

Kép forrása: highlights.hu
Szöveg forrása: Tóth András – Hévízi Forrás

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!